20 grunner til at folk har sex

 arkiver innhold etter 2 år for å sikre våre lesere kan lett finne den mest betimelig innhold; For å finne den mest oppdaterte informasjonen, vennligst skriv emnet du er interessert i vår søkeboks.

Din partner kan komme opp med et dusin unnskyldninger for å si “Ikke i kveld, kjære, jeg har en ____”, men hvor mange grunner kan dere to navn for å ville ha sex?

En? To? Tyve? Hva med 200? Noen studenter har sitert så mange som 237 ulike grunner for å ha sex.

Ved Jessie Knadler Leter du etter et forhold pick-me-up? Alt du trenger er en skje med sukker. “Det er lett å føle seg flau eller sjenert om å være søt til hverandre, spesielt i vår kyniske, harde kanter kultur”, sier Redbook Kjærlighet Network ekspert Tina B. Tessina, Ph.D., forfatter av The Commuter ekteskap. “Men å legge sødme til dine ord og handlinger er det beste du kan gjøre for å bringe positiv energi til forholdet, som gjør alt annet enklere.” Bonus: Det er menneskets natur å kopiere hver …

Fra glede til forplantning, usikkerhet til nysgjerrighet – dagens grunner for å ta en rulle i høyet synes å variere så mye som vilkårene for selve handlingen. En 2010 Seksualitet og kultur gjennomgang av sex motivasjon studier sier at folk tilbyr “langt flere grunner til å velge å engasjere seg i seksuell aktivitet enn i tidligere tider.” Og vi gjør det oftere også. Det er en sterk kontrast fra historiske forutsetninger som nevnt bare tre seksuell motiv: Å lage babyer, å føle seg bra, eller fordi du er forelsket.

I dag, seksuell atferd synes å ha tatt på mange ulike psykologiske, sosiale, kulturelle, med religiøse betydninger. Likevel, noen sexologer si, på det mest grunnleggende nivå, er det bare én sann grunnen til at folk søker sex.

Vi er programmert til å gjøre det, “sex terapeut Richard A. Carroll, førsteamanuensis Northwestern University psykiatri og atferdsvitenskap professor sier.” Spør hvorfor folk har sex er som å spørre hvorfor vi spiser. Hjernen vår er laget for å motivere oss mot at atferd.

Ideen om at mennesker er hardt kablet for sex reflekterer et evolusjonært perspektiv, ifølge University of Hawaii psykologiprofessor Elaine Hatfield. “Evolutionary teoretikere påpeker at et ønske om seksuell omgang er” kablet “for å fremme arter overlevelse,» sier hun. “Kulturelle teoretikere har en tendens til å fokusere på de kulturelle og personlige grunner folk har (eller unngå) sex. Kulturer skiller seg markert i det som anses å være” riktige “grunner for å ha eller unngå sex.

Hvorfor søker du sex? Motivasjon vanligvis faller inn i fire hovedkategorier, ifølge psykologer på UT-Austin som spurte mer enn 1500 lavere studenter om deres seksuelle holdninger og erfaringer