3 måter å lage mat egg

Er egg en super-mat eller kosttilskudd djevelen? Ny forskning kan bidra til å dekryptere svaret. En fersk analyse av egg studier funnet at friske mennesker som inkluderte egg i kosten viste ingen økt risiko for hjertesykdom eller slag.

Egg har kolesterol (186 milligram per stykk), men det er ikke et problem for de fleste av oss. “For hjertet helse, er det større fisk å steke i form av mat,” sier Meridan Zerner, RD, LD, kostholdsekspert på Cooper Clinic i Dallas.

Mettet fett og trans fett ser ut til å ha en større effekt på kolesterolnivået i blodet og risikoen for hjertesykdommer, sier hun, og ett egg tilbyr bare 1,5 gram mettet fett og null trans fett.

Egg allerede skiller seg ut som en lav-kalori kilde til protein (6 gram per egg). De kan hindre deg fra overspising og holde blodsukkeret jevnt, sier Zerner. Plus, egg er en av de beste kildene til kolin, et B-vitamin som beskytter hjertet og hjelpemidler fosterets hjerneutvikling (gjør egg et godt valg for gravide). Eggeplommer inneholder også lutein og zeaxanthin, antioksidanter som synes å beskytte mot aldersrelaterte øyesykdommer.

Likevel, mange eksperter anbefaler du begrense deg til et egg om dagen. Hvis du har hjertesykdom eller diabetes, må du kanskje begrense dette beløpet ytterligere. Det er best å tenke på egg som bare ett alternativ i rotasjon av sunn mat, sier Zerner. “Vi finner helse i midten bakken.”

Dette lunsjtid favoritt får en sunn makeover ved hjelp av lys mayo og nonfat gresk yoghurt.

Gjør 4 porsjoner

ingredienser

dressing

2 ss lett majones

2 ss nonfat vanlig gresk yoghurt

½ ts dijonsennep

1 ts frisk sitronsaft

¼ ts revet sitronskall

nykvernet pepper

Salat og Feste

6 store hard-kokte egg, skrelt og hakket

En stor selleri stilk, hakket

En liten rød pepper, hakket

1 ss hakket frisk persille

8 skiver helkornbrød, ristet

1 kopp fersk arugula eller baby spinat

En liten rød løk, skivet

Veibeskrivelse

1. Plasser dressing ingrediensene i en medium bolle og bland til grundig kombinert.

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Kylling, sjokolade, salater, desserter, Soup