5 om dagen: frukt av måneden: persimmons

Sharon opprinnelse går tilbake til det gamle Kina. Skjebnen grep inn i 1880-tallet da en USA Commander brakt tilbake en innfødt japansk persimmon variasjon til Washington nå, persimmons dyrket i California der hundrevis av forskjellige varianter blomstre. Det fargerike, skinnende oransje rød flådd frukt er en utmerket kilde til vitamin A, en god kilde til vitamin C, og rik på fiber.

Selv om det er mange forskjellige varianter av persimmons, bare to er kommersielt tilgjengelige. Det er lett gjenkjennelig med sin form.

Hachiya: Denne typen persimmon utgjør omtrent 90 prosent av den tilgjengelige frukt. Det er gjenkjennelige med sin eikenøtt som form. Dette persimmon er terte til den blir myk moden.

Fuyu: Dette persimmon er stadig mer populært her som det er i Japan. Ligner i fargen, men ser ut som en knust tomat, er denne variasjonen mindre, søtere, og er spiselig samtidig fast.

persimmons

Porsjonsstørrelse: 168 g

Beløp Per Serving

% Daglig verdi

kalorier 120

Kalorier fra fett 5g

Totalt Fat 0g

0%

Mettet fett 0g

0%

Sodium 5mg

0%

Totalt Karbohydrat 31g

10%

Kostfiber 6g

24%

sukker 25g

protein 1g

vitamin A

70%

Vitamin C

20%

Kalsium

2%

Stryke

2%

* Prosent daglige verdier er basert på en 2000 kalori diett.

Persimmons er allment tilgjengelig september til desember, med en topp i løpet av november.

Velg persimmons med dype røde undertoner. Se etter persimmons som er runde, lubben, og har skinnende og glatt hud. Unngå frukter med kviser, blåmerker eller sprukken hud og mangler de grønne bladene på toppen. Velg moden persimmons bare hvis du har tenkt å spise dem umiddelbart. Ellers kjøper fastere frukt og tillate dem å modnes.

Modnes persimmons ved romtemperatur i en papirpose med et eple eller banan. Oppbevar dem i kjøleskapet når moden. Sørg for å spise frukt så snart som mulig fordi overmodne persimmons raskt slå til en grøtaktig konsistens.

Modne Fuyu persimmons, som ser litt ut som flate tomater, vil være skarpe, mens eikenøtt-formet Hachiyas vil være veldig myk og saftig.

Umodne Hachiya persimmons smaker veldig bitter og vil suge all fuktigheten fra munnen – ikke veldig hyggelig. Tartness vil gå unna som frukten modner.

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Kylling, sjokolade, salater, desserter, Soup