7 skjulte fordelene ved trening

Av Jessica Cassity

Blikk rundt i gym, og du vil sannsynligvis se mange mennesker som trener i et forsøk på å kaste pounds, tone muskler og se bedre ut. Men mange undersøkelser har avdekket mange andre fordeler ved å jobbe ut – de som ikke nødvendigvis er synlig fra utsiden.

Her kan noen av awesome måter øvelsen nytte for din kropp, sinn og sjel

Det zaps angst. Noen gang merke at du kan starte en treningsøkt følelse stresset og engstelig, og avslutte det god følelse? Det er ikke i hodet. Eller, faktisk, det er: Ifølge en ny studie fra Princeton University, synes trening for å endre kjemien i hjernen ved å forårsake frigjøring av GABA, et signalstoff som hjelper rolig hjerneaktiviteten og redusere angst. Studien fant at folk som kjørte jevnlig hatt en lav reaksjon på stressende situasjoner, selv om de ikke hadde kjørt i mer enn 24 timer.

Det øker immunitet. Regelmessig trening kan redusere risikoen for visse alvorlige helsemessige forhold, blant annet hjertesykdom, diabetes og visse typer kreft. Det kan også redusere sjansene for å utvikle – og bli sittende fast med – mer vanlige sykdommer, som for eksempel flus og forkjølelse. (Ifølge en fersk undersøkelse, forkjølelse varte 43 prosent lenger for folk som trente en gang i uken eller mindre.)

Det forbedrer kroppsbilde. Etter oppsummerer effekten av 57 separate studier, en gruppe forskere funnet ut at trening gjør faktisk forbedre hvordan du føler om kroppen din.

Det bringer på bedre søvn. Hvis du har søvnproblemer, hoppe over piller og treffer bassenget, spor eller spin studio. Ifølge en studie, folk som trente regelmessig i ca 10 uker rapporterte sove bedre enn de hadde tidligere. Hva betyr egentlig “bedre” betyr? I dette tilfellet, den oversatt til halvs raskere og ha et redusert behov for søvn -promoting medisinering.

Det får deg i humør. Du har kanskje hørt at lukt feromonene i svette kan gi deg lyst til å komme ned og skitne – men det er ikke den viktigste grunnen trening kan føre til sex. For menn, kan trening redusere risikoen for erektil dysfunksjon, og det gir både kjønn utholdenhet og feel-good vibes om kroppen.

Mens du trener, bør du regne mellom …

Mens du trener, bør du regne mellom …