acne årsaker

Faktorer som kan forverre akne

Fire hovedfaktorer forårsake kviser

akne myter

Akne vises vanligvis på ansiktet, hals, bryst, rygg og skuldre. Disse områder av huden har mest olje (sebaceous) kjertler. Akne oppstår når hårsekkene blir plugget med olje og døde hudceller.

Hårsekkene er koblet til olje glands. Disse kjertlene skiller ut en fet substans (sebum) til å smøre hår og hud. Sebum normalt reiser langs håret sjakter og gjennom åpningene i hårsekkene på overflaten av huden din.

Når kroppen produserer et overskudd av talg og døde hudceller, kan de to bygge opp i hårsekkene. De danner en myk plugg, skape et miljø hvor bakterier kan trives. Hvis tilstoppet pore blir infisert med bakterier, betennelser resultater.

Den plugget pore kan føre til at hårsekken veggen til å bule og produsere en Whitehead. Eller pluggen kan være åpen til overflaten og kan mørkne, forårsaker en blackhead. En Komedoner kan se ut som skitt fast i porene. Men faktisk pore er overbelastet med bakterier og olje som blir brun når det utsettes for luft.

Kviser er hevet røde flekker med en hvit senter som utvikler seg når blokkerte hårsekkene blir betent eller infisert. Blokkeringer og betennelser som utvikler dypt inne hårsekkene produsere cystelignende klumper under overflaten av huden din. Andre porene i huden din, som er åpningene i svettekjertlene, er vanligvis ikke involvert i akne.

Disse faktorene kan utløse eller forverre en eksisterende tilfelle av akne

Disse faktorene har liten effekt på akne