acyclovir (aktuell rute) riktig bruk

dosering

Tapte Dose

Acyclovir kan komme med pasientinformasjon om herpes simplex-infeksjoner. Les denne informasjonen nøye. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med din lege.

Bruk ikke dette legemidlet i øynene.

Acyclovir er best brukt så snart som mulig etter tegn og symptomer på herpes infeksjon (for eksempel smerter, svie eller blemmer) begynner å vises.

Bruk en finger barneseng eller gummihanske når du bruker denne medisinen. Dette vil bidra til å holde deg fra å spre smitte til andre områder av kroppen din, og vil hindre overføring av smitte til andre personer. Påfør nok medisin til å dekke alle sår (blemmer). En 1,25 centimeter (ca. ½-tommers) stripe av salve brukes på hvert område av den berørte huden som måler 5 x 5 cm (ca. 2 × 2 inches) er vanligvis nok, med mindre annet er regissert av legen din.

For å bidra til å rydde opp din herpes infeksjon, fortsette å bruke acyclovir for full tid for behandling, selv om symptomene begynner å rydde opp etter et par dager. Ikke gå glipp av noen doser. Men ikke bruk denne medisinen oftere, eller for en lengre tid enn legen bestilt.

Lagring

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, gjelder det så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.