afasi symptomer

Snakk i korte eller ufullstendige setninger, snakke i setninger som ikke gir mening, Substitute ett ord for en annen eller en lyd for hverandre, snakke ugjenkjennelige ord, ikke forstå andres samtale; Skriv setninger som ikke gir mening

Typer av afasi

Når bør du oppsøke lege

Afasi er et tegn på en annen tilstand, for eksempel slag eller en hjernesvulst.

En person med afasi kan

Alvorlighetsgraden og omfanget av de problemer som er avhengig av omfanget av skaden og det området av hjernen påvirket.

Legen din kan henvise til afasi som nonfluent, flytende eller global

Nonfluent afasi. Skade på språket nettverket nær den venstre frontareal av hjernen som vanligvis resulterer i Broca afasi, som også kalles nonfluent afasi. Personer med denne lidelsen kampen for å få ord ut, snakke i svært korte setninger og utelate ord. En person kan si “Vil mat” eller “Walk parken i dag.” En lytter kan vanligvis forstå betydningen.

Personer med Broca afasi forstå kan hva andre folk sier bedre enn de kan snakke. De er ofte klar over deres problemer med å kommunisere og kan bli frustrert. Personer med Broca afasi kan også ha høyresidig lammelse eller svakhet.

Fordi afasi er ofte et tegn på en alvorlig problem, for eksempel slag, søke akutt medisinsk hjelp hvis du plutselig utvikle

Nonfluent afasi. Skade på språket nettverket nær den venstre frontareal av hjernen som vanligvis resulterer i Broca afasi, som også kalles nonfluent afasi. Personer med denne lidelsen kampen for å få ord ut, snakke i svært korte setninger og utelate ord. En person kan si “Vil mat” eller “Walk parken i dag.” En lytter kan vanligvis forstå betydningen;. Personer med Broca afasi kan forstå hva andre folk sier bedre enn de kan snakke. De er ofte klar over deres problemer med å kommunisere og kan bli frustrert. Personer med Broca afasi kan også ha høyresidig lammelse eller svakhet;. Flytende afasi. Personer med denne formen for afasi kan snakke lett og flytende i lange, kompliserte setninger som ikke gir mening eller inneholder ugjenkjennelige, uriktige eller unødvendige ord. De vanligvis ikke forstår talespråk godt og ofte ikke er klar over at andre ikke kan forstå dem. Også kjent som Wernicke afasi, denne type afasi er et resultat av skade på språket nettverket i midten venstre side av hjernen,. Global afasi. Global afasi resultater fra omfattende skader på hjernens språk nettverk. Personer med global afasi har alvorlige funksjonshemminger med uttrykk og forståelse.

Talevansker, problemer med å forstå tale, Vanskeligheter med ord tilbakekalling, problemer med lesing eller skriving