Agenerase

Mikstur er kontraindisert hos spedbarn og barn under 4 år, gravide kvinner, pasienter med nedsatt lever- eller nyresvikt og pasienter behandlet med disulfiram eller metronidazol på grunn av den potensielle risikoen for toksisitet fra den store mengden av hjelpestoffet, propylenglykol.

Bruker For Agenerase

Terapeutisk Klasse: Antiretroviral Agent

Farmakologisk Klasse: proteasehemmer

HIV er viruset som forårsaker ervervet immunsvikt syndrom (AIDS). Amprenavir kan forsinke ødeleggelsen av immunsystemet forårsaket av HIV. Dette kan bidra til å forsinke utviklingen av problemene vanligvis knyttet til AIDS eller HIV-sykdom. Imidlertid vil dette legemidlet ikke kurere eller forebygge HIV-infeksjon, og det vil ikke holde deg fra å spre viruset til andre mennesker. Pasienter som tar denne medisinen kan fortsette å ha de problemene som regel knyttet til AIDS eller HIV-sykdom.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Dette legemidlet har blitt testet på barn fra 4 år og eldre. I effektive doser, har medisinen ikke vist seg å forårsake forskjellige bivirkninger eller problemer enn det gjør hos voksne.

Før du bruker Agenerase

Mange medisiner har ikke blitt undersøkt spesifikt hos eldre mennesker. Derfor kan det ikke være kjent om de virker på akkurat samme måte som de gjør hos yngre voksne, eller hvis de forårsaker forskjellige bivirkninger eller problemer i eldre mennesker. Imidlertid kan spesifikke bivirkninger være særlig sannsynlig hos eldre pasienter, som vanligvis er mer følsomme enn yngre voksne til virkningene av amprenavir. Det finnes ingen spesifikk informasjon sammenligne bruk av amprenavir hos eldre med bruk i andre aldersgrupper.

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende anbefales vanligvis ikke, men kan være uunngåelig i noen tilfeller. Hvis det brukes sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker denne medisinen, eller gi deg spesielle instruksjoner om bruk av mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Amprenavir kan tas med eller uten mat. Men det bør ikke tas sammen med et fettrikt måltid. Tar amprenavir med et fettrikt måltid kan redusere mengden av amprenavir som absorberes av kroppen og hindre at medisinen fungerer som den skal.

Du bør ikke drikke alkohol mens du tar miksturen form av denne medisinen.

Det er viktig å ta amprenavir som del av en kombinasjonsbehandling. Din dose medisin vil være basert på hva andre medisiner du tar, samt vekten din. Sørg for å ta alle medisinene legen har foreskrevet for deg, inkludert amprenavir.

Ta dette legemidlet nøyaktig som anvist av legen din. Ikke ta mer av det, ikke ta det oftere, og ikke ta det for en lengre tid enn legen bestilt. Også, ikke slutte å ta denne medisinen uten å sjekke med legen din først.

Fortsett å ta amprenavir for full tid for behandling, selv om du begynner å føle deg bedre.

Dette legemidlet fungerer best når det er en konstant mengde i blodet. For å holde mengden konstant, ikke går glipp av noen doser. Dessuten er det best å ta doser på jevnt fordelt ganger, dag og natt. For eksempel, hvis du skal ta to doser om dagen, dosene bør være fordelt ca 12 timers mellomrom. Hvis du trenger hjelp i planleggingen av de beste tidene å ta medisinen, sjekk med din lege.

Bare ta medisin som legen har foreskrevet spesielt for deg. Ikke del medisinen din med andre.

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Riktig bruk av Agenerase

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Har ikke oppbevares i kjøleskap. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Ikke ta andre legemidler uten å sjekke med legen din først. Dette inkluderer reseptbelagte og reseptfrie legemidler. Dette omfatter også kosttilskudd, urter og vitaminer. For å gjøre dette kan øke sjansen for bivirkninger fra amprenavir eller andre legemidler.

Denne medisinen kan redusere effekten av noen p-piller (p-piller). For å unngå uønsket graviditet, er det en god ide å bruke noen ekstra prevensjon mens du blir behandlet med amprenavir.

For pasienter med diabetes: Amprenavir kan påvirke blodsukkernivået. Hvis du legger merke til en endring i resultatene av blod eller urin sukker tester, eller hvis du har noen spørsmål, sjekk med legen din.

Ikke ta vitamin E tilskudd mens du tar amprenavir. Ved anbefalte doser, amprenavir leverer mer enn Reference daglig inntak av vitamin E for voksne og barn.

Forholdsregler når du bruker Agenerase

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen fungerer som den skal, og for å se etter uønskede effekter, øker spesielt i blodsukkeret.

Amprenavir reduserer ikke risikoen for overføring av HIV-infeksjon til andre ved seksuell kontakt eller ved smitte via blod. HIV kan erverves fra eller spre seg til andre gjennom infiserte kroppsvæsker, inkludert blod, vaginal væske eller sæd. Hvis du er smittet, er det best å unngå enhver seksuell aktivitet som involverer en utveksling av kroppsvæsker med andre mennesker. Hvis du har sex, alltid ha (eller har din partner slitasje) kondom ( “gummi”). Bruk kun kondomer laget av lateks, og bruker dem hver gang du har vaginal, anal eller oral sex. Anvendelsen av en spermicid (for eksempel nonoxynol-9), kan også bidra til å forhindre spredning av HIV hvis det ikke er irriterende for vagina, rektum, eller munn. Spermicider har vist seg å drepe HIV i laboratorietester. Bruk ikke oljebasert gelé, kald fløte, baby olje, eller fett som smøremiddel-disse produktene kan føre til at kondomet sprekker. Smøremidler uten olje, slik som K-Y Jelly, anbefales. Kvinner kan ønske å bære sine egne kondomer. P-piller og membraner vil bidra til å beskytte mot graviditet, men de vil ikke hindre noen fra å gi eller få AIDS-viruset. Hvis du injiserer narkotika, få hjelp til å slutte. Ikke del nåler eller utstyr med noen. I noen byer er mer enn halvparten av narkotikabrukere smittet, og dele med en nål eller sprøyte kan spre viruset. Hvis du har spørsmål om dette, sjekk med din lege.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din så snart som mulig hvis noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

Agenerase bivirkninger

Agenerase (amprenavir)

Det er mulig at fettet på kroppen din kan fordele seg annerledes eller du kan akkumulere mer kroppsfett mens du tar denne medisinen. Hvis du har spørsmål om dette, sjekk med legen din.

Tilgjengelighet Utgått Utgått

Graviditet Kategori C Risiko kan ikke utelukkes

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

HIV infeksjon Truvada, Atripla, Stribild, Viread, Norvir, komplementær, Prezista, lamivudin, ISENTRESS, abakavir, tenofovir, Kaletra, raltegravir, Epivir, ritonavir, Epzicom, STOCRIN, efavirenz, Viramune, REYATAZ, darunavir, atazanavir, emtricitabin, nevirapin, Ziagen