agorafobi behandlinger og medisiner

psykoterapi

medisiner

Agorafobi behandling omfatter vanligvis både psykoterapi og medisinering. Det kan ta litt tid, men behandling kan hjelpe deg å få bedre.

Også kjent som samtaleterapi eller psykologisk rådgivning, innebærer psykoterapi arbeider med en terapeut for å redusere angst symptomer. Kognitiv atferdsterapi er en av de mest effektive former for psykoterapi for angstlidelser, inkludert agorafobi.

Vanligvis en korttidsbehandling, fokuserer kognitiv atferdsterapi på undervisning du spesielle ferdigheter for å gradvis gå tilbake til de aktivitetene du har unngått på grunn av angst. Gjennom denne prosessen, symptomene dine bedre som du bygger på din første suksess.

Du kan lære

Hvis du har problemer med å forlate hjemmet ditt, kan du lure på hvordan du kunne gå til en terapeut kontor. Terapeuter som behandler agorafobi vil være godt klar over dette problemet. De kan tilby å se deg først i ditt hjem, eller de kan møte deg i hva du anser et trygt sted (sikre soner). De kan også tilby noen økter over telefon, via e-post, eller ved hjelp av dataprogrammer eller andre medier.

Se etter en terapeut som kan hjelpe deg med å finne alternativer til i-kontoret avtaler, i hvert fall i første del av behandlingen. Du kan også være lurt å ta en klarert slektning eller venn til din avtale som kan tilby trøst og hjelp, om nødvendig.

Antidepressive og anti-angst medisiner er ofte brukt til å behandle agorafobi og panikksymptomer som ofte følger med agorafobi. Du må kanskje prøve flere forskjellige medisiner før du finner en som fungerer best for deg.

Legen vil sannsynligvis forskrive en eller begge av følgende

Både oppstart og avslutning av kurs av antidepressiva kan forårsake bivirkninger som ser ut som et panikkanfall. Av denne grunn, helsepersonell sannsynlig vil gradvis øke dosen under behandling, og sakte redusere dosen når han eller hun føler du er klar til å slutte å ta medisiner.