AIDS-relatert lymfom behandling (pdqто): [] -rensing alternativ oversikt

Det finnes forskjellige typer av behandling for pasienter med AIDS-relatert lymfom.

Behandling av AIDS-relatert lymfom kombinerer behandling av lymfom med behandling av AIDS.

Pasienter med AIDS har svekket immunforsvar og behandling kan føre til ytterligere skade. Av denne grunn er pasienter som har AIDS-relatert lymfom behandles vanligvis med lavere doser av medikamenter enn lymphoma pasienter som ikke har AIDS.

Svært aktiv antiretroviral behandling (HAART) brukes til å bremse utviklingen av HIV (som er et retrovirus). Behandling med HAART kan tillate noen pasienter trygt motta kreft narkotika i standard eller høyere doser. Medisin for å forebygge og behandle infeksjoner, som kan være alvorlige, er også brukt.

AIDS-relatert lymfom vanligvis vokser fortere enn lymphoma som ikke er AIDS-relatert, og det er mer sannsynlig å spre seg til andre deler av kroppen. Generelt er AIDS-relatert lymfom vanskeligere å behandle.

For mer informasjon om AIDS og dens behandling, se AIDSinfo websiden.

Tre typer standard behandling er brukt

kjemoterapi

Kjemoterapi er en kreftbehandling som bruker medikamenter for å stoppe veksten av kreftceller, enten ved å drepe celler, eller ved å stoppe dem fra å dele seg. Når kjemoterapi tas gjennom munnen eller injiseres i en blodåre eller muskel, stoffet inn i blodbanen og kan nå kreft celler i hele kroppen (systemisk kjemoterapi). Når kjemoterapi settes direkte inn i cerebrospinalvæsken (intratekal kjemoterapi), et organ, eller kroppens hulrom som magen, stoffet i hovedsak påvirker kreftceller i disse områdene (regional kjemoterapi). Kombinasjon kjemoterapi er behandling ved hjelp av mer enn en kreft narkotika. Måten kjemoterapi gis avhenger av type og stadium av kreft som behandles.