akne under graviditet: årsaker, hjem rettsmidler og behandlinger

Akne er vanlig under svangerskapet. Faktisk kan mer enn en av hver to gravide kvinner forvente å utvikle akne. I noen tilfeller kan akne være alvorlige.

Administrerende kviser når du er gravid kan være vanskelig. Det er fordi mange reseptbelagte og over-the-counter behandlinger kommer med en høy risiko for misdannelser. Generelt bør du unngå medisiner som har enda en ekstern sjanse for å skade babyen.

Her er informasjon om graviditet akne som kan bidra til å holde deg og ditt ufødte barnet trygt.

Graviditet akne er en naturlig, kosmetisk tilstand. Det avtar vanligvis når hormonnivået tilbake til det normale. Så den sikreste tingen å gjøre er å unngå noen reseptbelagte akne medisiner eller over-the-counter kjemisk spot behandlinger. I stedet kan du stole på medikamentfrie hjem rettsmidler. Men før du starter noen acne behandling når du er gravid eller planlegger å bli gravid, snakk med legen din om hva som er best – og tryggeste – for deg.

Isotretinoin er en oral medisin som har revolusjonert måten alvorlig akne behandles. Men det er spesielt farlig når du er gravid. Det er fordi stoffet kan påvirke et foster og forårsake alvorlige misdannelser.

Enhver pasient som tar isotretinoin, samt noen lege som foreskriver det, apotek som utleverer det, og grossist som distribuerer det, må melde deg på et spesielt program som er en del av en risiko-management program for å forhindre graviditet og fødselsskader.

Fordi risikoen er så høy, kvinner i fruktbar alder som tar stoffet må være på to former for prevensjon som starter minst en måned før de begynner behandlingen. De trenger også å holde på to former for prevensjon i minst en måned etter behandling avsluttes. Dessuten må kvinner har graviditetstester før, under og etter behandling.