aliskiren og valsartan (oralt) beskrivelse og merkenavn

Aliskiren og valsartan kombinasjon brukes til å behandle høyt blodtrykk (hypertensjon). Høyt blodtrykk øker arbeidsbelastningen på hjertet og arteriene. Hvis det fortsetter i lang tid, kan hjertet og blodårene ikke fungere skikkelig. Dette kan skade blodkarene i hjernen, hjertet og nyrene, noe som resulterer i et slag, hjertesvikt eller nyresvikt. Senke blodtrykket vil redusere risikoen for slag og hjerteinfarkt.

Aliskiren er en renin hemmer. Det fungerer ved å blokkere et enzym i kroppen som er nødvendig for å produsere et stoff som gjør at blodkarene trekker seg. Som et resultat av blodårene og senker blodtrykket. Når blodtrykket senkes, blir mengden av blod og oksygen øket til hjertet.

Valsartan er en angiotensin II reseptorblokker (ARB). Det fungerer ved å blokkere et stoff i kroppen som gjør at blodkarene trekker seg. Som et resultat, slapper valsartan blodkar. Dette senker blodtrykket og øker tilførselen av blod og oksygen til hjertet.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Tablett

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

allergi

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av aliskiren og valsartan kombinasjon i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Pediatric

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av aliskiren og valsartan kombinasjon hos eldre.

geriatrisk

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Svangerskap

amming

Drug Interactions

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

andre interaksjoner

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Andre medisinske problemer

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

dosering

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av følgende kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men kan være uunngåelig i noen tilfeller. Hvis det brukes sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker denne medisinen, eller gi deg spesielle instruksjoner om bruk av mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Aliskiren og valsartan kombinasjon brukes når en enkelt medisin for å senke blodtrykket ditt er ikke nok. Det er også brukt som første medisin for å behandle din tilstand hvis legen mener at du trenger å ta mer enn ett blodtrykk medisin.

Denne medisinen kommer med en pasientinformasjon innsats. Les informasjonen nøye, og sørg for at du forstår det før du tar dette legemidlet. Spør legen din hvis du har spørsmål.

I tillegg til bruk av denne medisinen, kan behandling for høyt blodtrykk inkluderer vektkontroll og endringer i hvilke typer mat du spiser, spesielt mat med høyt natrium (salt). Legen din vil fortelle deg hvilken av disse som er viktigst for deg. Du bør sjekke med legen din før du endrer din diett.

Mange pasienter som har høyt blodtrykk vil ikke merke noen symptomer på problemet. Faktisk kan mange føle seg normal. Det er svært viktig at du tar medisinen din nøyaktig som anvist og at du holder dine avtaler med legen din selv om du føler deg vel.

Husk at denne medisinen ikke vil kurere høyt blodtrykk, men det hjelper kontrollere det. Du må fortsette å ta det som anvist hvis du forventer å senke blodtrykket og holde den nede. Du må kanskje ta høyt blodtrykk medisin for resten av livet. Hvis høyt blodtrykk ikke behandles, kan det føre til alvorlige problemer som hjertesvikt, blod fartøyet sykdom, slag eller nyresykdom.

Tapte Dose

Ta denne medisinen på samme måte hver dag. Dette betyr ta det på samme tid, og ta det konsekvent med eller uten mat.

Lagring

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen fungerer som den skal. Blodprøver kan være nødvendig å se etter uønskede effekter.

Ved hjelp av denne medisinen mens du er gravid kan skade det ufødte barnet. Bruk en effektiv form for prevensjon for å unngå å bli gravid. Hvis du tror du har blitt gravid mens du bruker medisinen, legen din med en gang.

Ring legen din med en gang hvis du har hevelser i ansikt, armer, ben, øyne, lepper, tunge eller svelg eller problemer med å svelge eller puste. Dette er symptomer på en tilstand som kalles angioødem.

Du bør ikke bruke dette legemidlet (med mindre legen din spesifikt ber deg) hvis du også får ciklosporin (Gengraf®, Neoral®, Sandimmune®) eller itrakonazol (Sporanox®).

Svimmelhet, kan svimmelhet eller besvimelse oppstå etter første dose, spesielt hvis du har vært å ta en vanndrivende (vann pille). Sørg for at du vet hvordan du reagerer på legemidlet før du kjører, bruker maskiner, eller gjøre noe annet som kan være farlig hvis du er svimmel eller ikke våken.

Sjekk med legen din med en gang hvis du opplever svimmelhet, besvimelse, forvirring, muskelsmerter, svakhet, eller en rask hjerterytme. Vær ekstra forsiktig hvis du trener eller hvis været er varmt. Kraftig svetting kan føre til dehydrering (tap av for mye vann) eller elektrolyttforstyrrelser (tap av natrium eller kalium i kroppen).

Sjekk med legen din med en gang hvis du blir syk mens du tar denne medisinen, spesielt med alvorlig eller vedvarende kvalme, oppkast eller diaré. Disse forholdene kan føre til at du mister for mye vann eller salt som kan føre til lavt blodtrykk.

Hyperkalemi (høy kalium i blodet) kan oppstå mens du bruker denne medisinen. Sjekk med legen din med en gang hvis du har følgende symptomer: abdominal eller magesmerter, forvirring, problemer med å puste, uregelmessig hjerterytme, kvalme eller oppkast, nervøsitet, nummenhet eller prikking i hender, føtter eller lepper, kortpustethet, eller svakhet eller tyngde i bena. Ikke bruk tilskudd eller salterstatninger som inneholder kalium uten først å sjekke med legen din.

Sørg for at noen lege eller tannlege som behandler deg vet at du bruker denne medisinen. Du må kanskje slutte å bruke dette legemidlet flere dager før kirurgi.

Å drikke alkohol eller ta narkotiske smertestillende midler eller sovepiller med denne medisinen kan forsterke følelsen ør, svimmel eller svak. Fortell legen din dersom du drikker alkohol eller bruker smertestillende midler eller sovepiller.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer over-the-counter (reseptfrie) medisiner for appetitt kontroll, astma, forkjølelse, hoste, høy feber, eller bihuleproblemer, siden de kan øke blodtrykket.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.