alkohol (etanol) effekter, farer og advarsler

Hva er alkohol?

Alkohol eller etanol, er den berusende middel som finnes i øl, vin og brennevin. Alkohol blir fremstilt ved fermentering av gjær, sukker og stivelser. 1 Frukt som druer og korn som bygg og hvete er mest brukt for vin, øl og brennevin. Andre planter, for eksempel kaktus eller sukkerrør kan anvendes i sprit produksjon.

Fjorten gram eller ca 0,6 dl ren alkohol tilsvarer en “drikke”. Eksempler på dette beløpet kan omfatte en tolv unse øl (5 prosent alkohol), åtte til ni unser malt brennevin (7 prosent alkohol), 5 unser vin (12 prosent alkohol) eller 1,5 fluid unse “skutt” av 80 bevis brennevin ( 40 prosent alkohol).

I USA Federal Uniform Drinking Age Act, undertegnet i loven i 1984 økte minste drikking alder til 21 år. Alle stater nå forby kjøp av alkohol av ungdom under 21 år siden 1988. Det er ulovlig å selge eller kjøpe alkohol for alle under 21 år Ifølge Riks Surgeon General, er alkohol som brukes av flere unge mennesker i USA enn tobakk eller illegale rusmidler, noe som resulterer i et alvorlig folkehelseproblem. 2

Alkohol (etanol) farmakologi

Alkohol er en klar, flyktig væske som er meget oppløselig i vann. Absorpsjonen av alkohol (etanol) er redusert med mat, spesielt fet mat. Absorpsjon skjer hovedsakelig fra tarmen. Alkohol distribueres inn i kroppen vann. Blod-alkohol konsentrasjon (BAC) er avhengig av vekt og kroppsfett, mengden og tidsramme på alkoholforbruk, og mat effekter. Å drikke alkohol over kortere tidsperioder eller i større mengder og på tom mage vil føre til en høyere BAC. BAC er vanligvis uttrykt i gram per desiliter (g / dl). I alle 50 amerikanske delstater, vil 0,08 g / dL være lik 0,08 prosent BAC, eller den lovlige grensen der man ikke lenger lov til å kjøre. Forskriften er mer strenge i mange stater for sjåfører mindre enn 21 år.

Alkohol metaboliseres hovedsakelig (90 prosent) i leveren. Enzymet alkohol dehydrogenase omdanner alkohol til acetaldehyd, en sympathomimetic toksin ofte skylden for den “bakrus” effekt. Acetaldehyd er videre metaboliseres av aldehyd-dehydrogenase til eddiksyre, og til slutt til karbondioksyd og vann. Utskillelse av små mengder alkohol forekommer også gjennom urinen, lunger / pust, og svette. Alkohol utskillelse av lungene utgjør grunnlaget for den Breathalyzer test gitt av politi som kan mistenke drikking og kjøring.

Alkohol hever den hemmende neurotransmitter GABA (gamma-aminosmørsyre) og reduserer nerver signaler langs den neuronal pathway. På grunn av denne virkning, er kjent som en alkohol sentralnervesystemet (CNS) depressant, og senker både kognitive og fysisk kapasitet. Kombinasjon med andre CNS-depressiva, såsom opiater, barbiturater, benzodiazepiner, eller kan ha en additiv og farlige effekter.

Langsiktig alkoholmisbruk er forbundet med lever og hjerte-og karsykdommer, kreft og skader i nervesystemet, samt psykiske problemer som depresjon, angst og antisosial personlighetsforstyrrelse. 4

Helsefare på grunn av Alcohol Abuse

Alkohol, og forbruket kan føre til en rekke markerte endringer i atferd. Selv lave doser betydelig svekke dømmekraft og koordinering. I små mengder, kan det fremkalle en følelse av velvære og ro, undertrykke angst, og i noen, inspirere følelser av tillit. Men som dosen økes, normalt utover seks unser 100 bevis alkohol, de hyggelige euforiske følelser begynne å vike for følelser av depresjon. Beruselse oppstår fordi leveren ikke er i stand til å forbrenne mer enn en unse av alkohol hver time. Derfor, når en person bruker mer alkohol enn kroppen kan forbrenne, oppstår rus. Forgiftning kan vanligvis vare alt fra en til 12 timer, og ettervirkninger ( “hang-over”) av rus kan vare 24 timer eller mer.

Gjentatt bruk av alkohol kan føre til økt toleranse som i sin tur fører til større mengder som kreves for å oppnå de ønskede effekter. Når kroppen utvikler en avhengighet til alkohol, vil trolig gi abstinenssymptomer plutselig opphør av inntak sin. Abstinenssymptomer kan være livstruende og inkludere alvorlig angst, skjelvinger, hallusinasjoner, og kramper.

Alkohol kan være dødelig hvis mengden av alkohol når en konsentrasjon over 460 milligram alkohol per 100 milliliter blod (0,46 g / dl). Døden fra respirasjonsdepresjon kan oppstå med alvorlig alkoholforgiftning, og dette kan bli fremskyndet dersom alkohol kombinert med CNS beroligende medisiner.

Blanding alkohol med koffein, enten i forhåndsblandede drinker eller ved å legge brennevin til energidrikker har blitt en vanlig måte for yngre publikum til forbruker alkohol. Med dette farlig kombinasjon, kan drinkers føle noe mindre beruset enn om de hadde konsumert alkohol alene. Men de er like svekket og mer sannsynlig å ta risiko. Dette drikking praksis skjer ofte i og rundt høyskoler.

Overdreven bruk av alkohol kan føre til alkoholisme eller alkoholavhengighet. Det er fire himmel symptomer i alkoholisme: craving, tap av kontroll, fysisk avhengighet og toleranse. En kliniker er i stand til å diagnostisere alkoholisme basert på et bestemt sett av kriterier som er publisert av American Psychiatric Association og Verdens helseorganisasjon. 5

Drikking og kjøring fører til mange bilulykker, skader og dødsfall hvert år. I 2009 var det over 10 800 krasj dødsfall med sjåfør BAC på 0,08 eller høyere, om lag 32 prosent av totalt antall drepte i trafikken for året. Av disse driverne, hadde femtiseks prosent hadde en BAC på 0,15 eller høyere. Men siden 1982 har alkoholrelaterte dødsfall falt fra 60 prosent til 38 prosent i 2009. 6

Alkoholisme er en behandle sykdom, men regnes som en livslang, kronisk sykdom som krever veiledning, støtte og ofte medisiner for å kontrollere cravings. Tilbakefall er et vanlig problem for alkoholikere. Risiko for å utvikle alkoholisme inkludere en genetisk disposisjon og livsstil praksis. Stress, letthet av alkohol tilgjengelighet, og peer grupper kan øke risikoen for alkoholisme.

Forekomsten av alkoholbruk i USA er utbredt. Ifølge US Department of Health and Human Services 2010 Oppsummering helsestatistikk for oss voksne fra National Health Interview Survey, den prosent av voksne 18 år og eldre som var aktuelle som drikker regelmessig (minst 12 drinker i de siste 12 måneder) var 50,9 prosent. Den prosent av voksne som var gjeldende sjeldne drinkers (1-11 drinker i de siste 12 måneder) var lavere, på 13,6 prosent. 7

Alkoholbruk og overstadig drikking blant tenåringer er et stort folkehelseproblem. I 1999 ble alkoholbruk blant high school-elever rapportert hos 1 av hver 2 studenter. I 2009, aktuelle alkohol bruk hos high school-elever ble redusert til 42 prosent, med 24 prosent rapporterer episodisk tung eller overstadig drikking. 8

I 2009 vil 10 prosent av high school-elever rapporterte kjøring i løpet av de siste 30 dager da de hadde drukket alkohol. Twenty-åtte prosent av elevene rapporterte ridning i en bil eller andre kjøretøy i løpet av de siste 30 dagene drevet av noen andre som hadde drukket alkohol. 8

Ingen mengde alkohol kan betraktes trygt i svangerskapet. Alkohol er raskt overført fra morens blodet til fosteret av morkaken og navlestrengen. Alkohol kan være giftig for fosteret, ikke bare i de første tre månedene av svangerskapet når viktige organer utvikler, men når som helst, som hjernens utvikling fortsetter gjennom hele svangerskapet. Skader kan også oppstå tidlig i svangerskapet før en kvinne kan vite at hun er gravid. Selv om det ikke er kjent trygg mengde alkohol som en kvinne kan drikke, er risikoen for spontanabort, misdannelser, veksthemming og psykiske defekter øke mer alkohol en gravid kvinne bruker i en innstilling og oftere hun drikker generelt.

Kvinner som planlegger å bli gravide eller som nylig har lært de er gravide bør ikke drikke alkohol. Det er lurt å søke råd fra en helsepersonell hvis alkohol ikke kan stoppes før unnfangelsen og gjennom hele svangerskapet. Både Centers for Disease Control og The US Surgeon Generals Kontor advare kvinner om ikke å drikke under svangerskapet.

Mødre som drikker alkohol overdrevet under svangerskapet kan gi fødsel til barn med føtalt alkoholspekterforstyrrelser (FASD) eller føtalt alkoholsyndrom (FAS) som kan omfatte irreversible fysiske og mentale endringer i baby. FASD kan omfatte livslang lærevansker, dårlig hukommelse, hyperaktivitet, dårlig oppmerksomhet span, tale eller språk forsinkelser og andre lidelser. FAS kan føre til veksthemming, psykiske lidelser, skjelett og ansikts abnormiteter, og hjertefeil. Det er viktig å ikke drikke i det hele tatt mens hun var gravid, før en planlagt graviditet eller hvis effektiv prevensjon brukes ikke. 9, 10, 11

Forbruket av små mengder alkohol er rapportert å ha gunstige kardiovaskulære helsemessige fordeler, spesielt inntak av rødvin. Rødvin inneholder stoffer som resveratrol og flavonoider som har antioksidantegenskaper og kan låne kardioprotektive virkninger på hjertet. Imidlertid er bare små mengder av vin eller alkohol foreslått å være fordelaktig.

Antioksidanter kan bidra til å forhindre hjertesykdom ved å øke nivåene av high density lipoprotein (HDL), eller “gode” kolesterolet og beskytter mot arterie skader. Antioksidanter i rødvin kalles polyfenoler og kan være beskyttende for hjertet fartøy fôr. Resveratrol er en polyphenol som kommer fra skinn av røde druer. Det er også en teori om at de gunstige hjerte effekter av rødvin kan være mulig ved å drikke rød eller lilla 100% druejuice eller spise røde druer.

Den kardio effekt alkohol kan ikke være begrenset til rødvin. Noen studier har vist at moderate mengder av alle typer alkohol nytte ditt hjerte, ikke bare alkohol som finnes i rødvin. Imidlertid trengs mer forskning. Moderat inntak av alkohol kan øke HDL, redusere dannelsen av blodpropper, og bidra til å forhindre arterie skader på grunn av low density lipoprotein (LDL), eller “dårlig” kolesterol.

Det er ikke foreslått å begynne å drikke til forebygging av hjertesykdom. Verken American Heart Association eller National Heart, Lung and Blood Institute anbefaler at du starter å drikke alkohol bare for å forebygge hjertesykdom. Alkohol kan føre til andre helseproblemer, og kan være vanedannende.

Bare moderat drikking er anbefalt for de som allerede drikker. Moderat drikking er definert som et gjennomsnitt av to drinker per dag for menn og en drink om dagen for kvinner. En drink er definert som 12 ounces (355 milliliter, eller ml) av øl, 5 ounces (148 ml) av vin eller 1,5 unser (44 ml) av 80-proof brennevin. 12

Behandling av alkoholisme krever sterk familie, sosial og medisinsk støtte. Behandling for alkoholavhengighet vanligvis innebærer en rekke tiltak, blant annet trappet terapi, gruppestøtte, individuell rådgivning og medisiner.

Omfanget av alkoholbruk og misbruk

Noen pasienter kan velge å delta Alcoholic Anonymous (AA), en gruppe støtteorganisasjon tilgjengelig for menn og kvinner siden 1935. Over 2 millioner utvinnes alkoholikere i USA, Canada og andre land hører til AA. 1. 3

Medisinsk behandling for alkoholavhengighet omfatter tre godkjente muntlig medisiner – disulfiram (Antabuse), Naltrexon (Depade, Revia) og acamprosate (Campral) – og en injeksjon langtidsvirkende form av naltrexon (Vivitrol). Bruk av disse medisinske behandlinger kan arbeide for å bidra til å redusere drikking, tilbakefall, og føre til full gjenoppretting og avholdenhet fra alkohol. Ifølge en gjennomgang, naltrexon og acamprosate har sterke bevis og anbefales som behandling for alkoholavhengighet i forbindelse med atferdsterapi. Disulfiram har ikke vist seg å øke avholdenhet prisene eller redusere tilbakefall eller cravings sammenlignet med placebo, og det er ikke anbefalt for rutinemessig bruk i primærhelsetjenesten. 14

Graviditet Kategori C Risiko kan ikke utelukkes

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie i regjeringen

WADA Class WADA Anti-Doping Classification

Alkohol bruk under graviditet

Gunstige effektene av alkohol

Behandling Alternativer for Alcohol Abuse og alkoholisme

Se også

Referanser

etanol