alkoholbruk lidelse sykdom

Alkoholbruk lidelse (som inkluderer et nivå som kalles alkoholisme) er et mønster av alkoholbruk som innebærer problemer kontrollere din drikking, blir opptatt med alkohol, fortsette å bruke alkohol selv om det fører til problemer, å måtte drikke mer for å få samme effekt eller har abstinenssymptomer når du raskt redusere eller slutte å drikke.

Usunn alkoholbruk omfatter alle alkoholbruk som setter helse eller sikkerhet i fare eller forårsaker andre alkoholrelaterte problemer. Det inkluderer også overstadig drikking – et mønster av drikking der en mannlig forbruker fem eller flere drinker i løpet av to timer eller en kvinnelig nedturer minst fire drinker i løpet av to timer. Overstadig drikking fører betydelige helse- og sikkerhetsrisikoer.

symptomer

Hvis mønster av drikking fører til gjentatt betydelig ubehag og problemer å fungere i det daglige liv, du sannsynligvis har alkoholbruk lidelse. Det kan variere fra mild til alvorlig. Men selv en mild lidelse eskalere og føre til alvorlige problemer, så tidlig behandling er viktig.

Å være ute av stand til å begrense mengden alkohol du drikker; Ønsker å kutte ned på hvor mye du drikker eller gjøre mislykkede forsøk på å gjøre det; Tilbringer mye tid drikking, får alkohol eller utvinne fra alkoholbruk; Føler en sterk trang eller trang til å drikke alkohol; Sviktende å oppfylle store forpliktelser på jobben, skolen eller hjemme på grunn av gjentatt bruk av alkohol; Fortsetter å drikke alkohol selv om du vet at det forårsaker fysiske, sosiale eller mellommenneskelige problemer; Å gi opp eller redusere sosiale og arbeidsaktiviteter og hobbyer; Bruk av alkohol i situasjoner der det ikke er trygt, for eksempel når du kjører eller svømming; Utvikling av en toleranse for alkohol, så du trenger mer for å føle dens effekt eller du har en redusert effekt fra samme mengde; Opplever abstinenssymptomene – som kvalme, svette og riste – når du ikke drikker, eller drikker for å unngå disse symptomene

Alkoholbruk lidelse kan være mild, moderat eller alvorlig, basert på antall symptomer du opplever. Tegn og symptomer kan omfatte

Alkoholbruk lidelse kan inkludere perioder med alkoholforgiftning og symptomer på tilbaketrekning.

The National Institute on Alcohol Abuse og alkoholisme definerer en standard drink som noen av disse

Alkoholforgiftning resultater som mengden alkohol i blodet øker. Jo høyere alkoholkonsentrasjon i blodet er, jo mer svekket blir du. Alkoholforgiftning fører til atferdsproblemer og psykiske forandringer. Dette kan omfatte upassende oppførsel, ustabile stemninger, svekket dømmekraft, sløret tale, nedsatt oppmerksomhet eller hukommelse, og dårlig koordinering. Du kan også ha perioder kalt “blackouts”, der du ikke husker hendelser. Svært høye alkoholnivå i blodet kan føre til koma eller død .; Alkoholabstinens kan oppstå når alkoholbruk har vært tung og langvarig, og deretter stoppet eller sterkt redusert. Det kan forekomme i løpet av flere timer til fire eller fem dager senere. Symptomer inkluderer svetting, rask hjerterytme, håndskjelvinger, søvnproblemer, kvalme og brekninger, hallusinasjoner, rastløshet og uro, angst, og av og til beslag. Symptomene kan være alvorlige nok til å påvirke din evne til å fungere på jobb eller i sosiale situasjoner.

Hvis du føler at du noen ganger drikker for mye alkohol, eller det skaper problemer, eller din familie er bekymret for drikkingen din, snakk med legen din. Andre måter å få hjelp blant annet å snakke med en mental helse-leverandøren eller søker hjelp fra en støttegruppe som Anonyme Alkoholikere eller en lignende type selvhjelpsgruppe.

12 ounces (355 milliliter) med vanlig øl (ca. 5 prosent alkohol); 8 til 9 ounces (237 til 266 milliliter) av malt brennevin (ca. 7 prosent alkohol); 5 ounces (148 milliliter) av unfortified vin (ca 12 prosent alkohol); 1,5 unser (44 milliliter) av 80-proof brennevin (om lag 40 prosent alkohol)

Fører til

Fordi fornektelse er vanlig, kan du ikke føler at du har et problem med drikking. Du kan ikke kjenne hvor mye du drikker eller hvor mange problemer i livet ditt er relatert til alkoholbruk. Lytt til slektninger, venner eller kolleger når de ber deg om å undersøke drikkevaner eller å søke hjelp. Vurder å snakke med noen som har hatt et problem å drikke, men har stoppet.

Mange mennesker med alkoholbruk lidelse nøl med å få behandling fordi de ikke anerkjenner at de har et problem. En intervensjon fra kjære kan hjelpe noen mennesker erkjenne og akseptere at de trenger profesjonell hjelp. Hvis du er bekymret for noen som drikker for mye, spør en profesjonell erfaren i alkohol behandling for å få råd om hvordan å nærme seg den personen.

Genetiske, psykologiske, sosiale og miljømessige faktorer kan påvirke hvordan alkohol påvirker kroppen og atferd. Teorier antyder at for enkelte mennesker som drikker har en annen og sterkere påvirkning som kan føre til alkoholbruk lidelse.

Over tid kan drikke for mye alkohol endre normal funksjon av de områdene av hjernen som er knyttet til opplevelse av glede, dømmekraft og evnen til å utøve kontroll over din oppførsel. Dette kan føre til craving alkohol for å prøve å gjenopprette gode følelser eller redusere negative.

Risikofaktorer for alkoholbruk forstyrrelse inkluderer

Risikofaktorer

Alkohol presser sentralnervesystemet. I noen mennesker, kan den første reaksjonen være stimulering. Men som du fortsetter å drikke, blir du bedøvet.

Steady drikke over tid. Å drikke for mye på en jevnlig basis for en lengre periode, eller overstadig drikking på en jevnlig basis kan føre til alkoholrelaterte problemer eller alkoholbruk lidelse .; Alder. Folk som begynner å drikke i tidlig alder, og spesielt i en binge mote, er på et høyere risiko for alkoholbruk lidelse. Alkoholbruk kan begynne i tenårene, men alkoholbruk lidelse forekommer oftere i 20-årene og 30-årene. Men det kan begynne når som helst alder .; Familie historie. Risikoen for alkoholbruk lidelse er høyere for personer som har en forelder eller annen nær slektning som har problemer med alkohol. Dette kan være påvirket av genetiske faktorer .; Depresjon og andre psykiske problemer. Det er vanlig for folk med psykiske lidelser som angst, depresjon, schizofreni eller bipolar lidelse å ha problemer med alkohol eller andre stoffer .; Sosiale og kulturelle faktorer. Å ha venner eller en nær partner som drikker jevnlig kan øke risikoen for alkoholbruk lidelse. Den glamorøse måten at å drikke noen ganger portrettert i media kan også sende melding om at det er OK å drikke for mye. For unge mennesker, kan påvirkning av foreldre, kolleger og andre rollemodeller påvirke risiko.

komplikasjoner

For mye alkohol påvirker din tale, muskel koordinering og vitale sentre i hjernen. En tung drikking binge kan også føre til en livstruende koma eller død. Dette er spesielt opptatt av når du tar visse medisiner som også demper hjernens funksjon.

trafikkulykker og andre typer ulykkesskader, for eksempel drukning; Forholdet problemer; Dårlig ytelse på jobben eller skolen; Økt sannsynlighet for å begå voldelige forbrytelser eller å bli utsatt for en kriminell handling; Juridiske problemer eller problemer med arbeid eller økonomi; Problemer med annen rus, Deltagelse i risikofylt, ubeskyttet sex, eller bli offer for seksuelle overgrep eller dato voldtekt; Økt risiko for forsøkt eller fullført selvmord

Overdreven drikking kan redusere din dom ferdigheter og lavere hemninger, som fører til dårlige valg og farlige situasjoner eller atferd, herunder

Leversykdom. Tung drikking kan føre til økt fett i leveren (leversteatose), leverbetennelse (alkoholisk hepatitt), og over tid, irreversible ødeleggelse og arrdannelse i leveren vev (skrumplever) .; Fordøyelsesproblemer. Tung drikking kan føre til betennelse i mageslimhinnen (gastritt), samt mage og spiserøret magesår. Det kan også påvirke absorpsjonen av B-vitaminer og andre næringsstoffer. Tung drikking kan skade bukspyttkjertelen eller føre til betennelse i bukspyttkjertelen (pankreatitt) .; Hjerteproblemer. Overdreven drikking kan føre til høyt blodtrykk og øker risikoen for en forstørret hjerte, hjertesvikt eller slag. Selv en enkelt binge kan føre til en alvorlig hjertearytmi kalt atrieflimmer .; Diabetes komplikasjoner. Alkohol forstyrrer utgivelsen av glukose fra leveren og kan øke risikoen for lavt blodsukker (hypoglykemi). Dette er farlig hvis du har diabetes, og allerede tar insulin for å senke blodsukkernivået .; Seksuell funksjon og menstruasjon problemer. Overdreven drikking kan føre til erektil dysfunksjon hos menn. Hos kvinner kan det forstyrre menstruasjon .; Øyeproblemer. Over tid kan tung drikking forårsake ukontrollerte bevegelser rapid eye (nystagmus) samt svakhet og lammelse av øyemusklene på grunn av en mangel på vitamin B-1 (tiamin). En tiamin mangel også kan være forbundet med andre hjernen endringer, for eksempel demens irreversibelt, hvis den ikke behandles raskt .; Fødselsskader. Alkoholbruk under svangerskapet kan føre til spontanabort. Det kan også føre til føtalt alkoholsyndrom, noe som resulterer i å føde et barn som har fysiske og utviklingsmessige problemer som varer livet .; Bone skade. Alkohol kan forstyrre produksjonen av nytt ben. Dette bentap kan føre til tynning bein (osteoporose) og en økt risiko for brudd. Alkohol kan også skade benmargen, noe som gjør blodceller. Dette kan føre til et lavt antall blodplater, som kan føre til blåmerker og blødninger .; Nevrologiske komplikasjoner. Overdreven drikking kan påvirke nervesystemet, forårsaker nummenhet og smerter i hender og føtter, uordnede tenkning, demens, og kortsiktige minne tap .; Svekket immunsystem. Overdreven alkoholbruk kan gjøre det vanskeligere for kroppen å motstå sykdom, øker risikoen for ulike sykdommer, spesielt lungebetennelse .; Økt risiko for kreft. Langsiktig overdreven alkoholbruk har vært knyttet til en høyere risiko for mange kreftformer, blant annet munn, svelg, lever, tykktarm og brystkreft. Selv moderat drikking kan øke risikoen for brystkreft .; Medisinering og alkohol interaksjoner. Noen medisiner samhandle med alkohol, øker sine toksiske effekter. Å drikke mens du tar disse medikamentene kan enten øke eller redusere deres effektivitet, eller gjøre dem farlige.

Forberedelse til timen din

Å drikke for mye alkohol på en enkelt anledning eller over tid kan føre til helseproblemer, inkludert

Her er litt informasjon for å hjelpe deg å bli klar for avtalen, og hva du kan forvente fra legen din.

Eventuelle symptomer du har hatt, inkludert alle som kan virke relatert til drikkingen; Key personlig informasjon, inkludert eventuelle store påkjenninger eller nylige forandringer i livet; Alle medisiner, vitaminer eller andre kosttilskudd som du tar, og deres doser; Spørsmål å spørre legen din

Vurder dine drikkevaner, ta et ærlig blikk på hvor ofte og hvor mye du drikker. Vær forberedt på å diskutere eventuelle problemer som alkohol kan være årsaken. Det kan være lurt å ta et familiemedlem eller venn sammen, om mulig.

Tror du jeg drikker for mye eller viser tegn på problemet drikking ?; Tror du jeg trenger å kutte ned eller slutte å drikke ?; Tror du alkohol kan forårsake eller forverre mine andre helseproblemer ?; Hva er det beste løpet av handlingen ?; Hva er alternativene til den tilnærmingen som du antyder ?; Trenger jeg noen medisinske tester for underliggende fysiske problemer ?; Er det noen brosjyrer eller annet trykt materiale som jeg kan ha? Hva nettsteder anbefaler dere ?; Ville det være nyttig for meg å møte med en profesjonell erfaring i alkohol behandling?

Før avtalen, lage en liste over

Noen spørsmål å stille inkludere

Hvor ofte og hvor mye drikker du ?; Har du noen familiemedlemmer med alkoholproblemer ?; Har du noen ganger drikker mer enn du har tenkt å drikke ?; Har slektninger, venner eller kolleger noen gang foreslo du trenger å kutte ned eller slutte å drikke ?; Føler du at du trenger å drikke mer enn du tidligere gjorde for å få samme effekt ?; Har du prøvd å slutte å drikke? I så fall var det vanskelig og gjorde du noen abstinenssymptomer ?; Har du hatt problemer på skolen, på jobb eller i relasjoner som kan være relatert til alkoholbruk ?; Har det vært tider som du virker på en farlig, skadelig eller voldelig måte når du drakk ?; Har du noen fysiske helseproblemer, som for eksempel leversykdom eller diabetes ?; Har du noen psykiske problemer, som depresjon eller angst ?; Bruker du narkotiske stoffer?

Tester og diagnose

Ikke nøl med å spørre noen andre spørsmål.

Spør deg flere spørsmål knyttet til dine drikkevaner. Den som yter helsehjelp kan be om tillatelse til å snakke med familiemedlemmer eller venner. Men konfidensialitet lover hindre helsepersonell fra å gi ut noe informasjon om deg uten ditt samtykke .; Utføre en fysisk eksamen. Din helsepersonell kan gjøre en fysisk eksamen og stille spørsmål om din helse. Det er mange fysiske tegn som indikerer komplikasjoner av alkoholbruk .; Laboratorietester og bildetester. Mens det er ingen spesifikke tester for å diagnostisere alkoholbruk lidelse, kan visse mønstre av lab test unormalt sterkt foreslå det. Og du trenger tester for å identifisere helseproblemer som kan knyttes til alkoholbruk. Skader på organer kan bli sett på tester .; Fullføre en psykologisk evaluering. Denne evalueringen omfatter spørsmål om dine symptomer, tanker, følelser og atferd. Du må kanskje fylle ut et spørreskjema for å få svar på disse spørsmålene .; Bruk DSM-5 kriterier. Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, femte utgave (DSM-5), utgitt av American Psychiatric Association, blir ofte brukt av psykiske tilbydere å diagnostisere psykiske forhold og av forsikringsselskaper å refundere for behandling.

Vær klar til å svare på spørsmål fra legen din, som kan inkludere

Du er sannsynligvis å starte med å se din fastlege. Hvis legen mistenker at du har et problem med alkohol, kan han eller hun henvise deg til en psykisk helse leverandør.

Behandlinger og narkotika

For å vurdere problemet med alkohol, vil trolig helsepersonell

Behandling for alkoholbruk lidelse kan variere, avhengig av dine behov. Behandling kan innebære en kort intervensjon, individuell eller gruppevis rådgiving, en poliklinisk program, eller en bolig institusjon opphold. Arbeide for å stanse bruken av alkohol for å bedre livskvaliteten er den viktigste behandlingen mål.

Detox og tilbaketrekning. Behandlingen kan begynne med et program for avgiftning eller detox – uttak som er medisinsk klarte – som vanligvis tar to til syv dager. Du må kanskje ta sederende medisiner for å forhindre abstinenssymptomer. Detox er vanligvis gjort på en institusjon behandling sentrum eller et sykehus .; Lære ferdigheter og etablere en behandlingsplan. Dette innebærer vanligvis alkohol behandling spesialister. Det kan inneholde målsetting, atferdsendring teknikker, bruk av selvhjelp manualer, rådgivning og oppfølging på et behandlingssenter .; Psykologisk rådgivning. Rådgivning og terapi for grupper og enkeltpersoner kan hjelpe deg å bedre forstå problemet med alkohol og støtte utvinning fra de psykologiske aspektene ved alkoholbruk. Du kan dra nytte av par eller familieterapi – familiestøtte kan være en viktig del av helbredelsesprosessen .; Oral medisiner. Et stoff kalt disulfiram (Antabuse) kan bidra til å hindre deg fra å drikke, selv om det ikke vil kurere alkoholbruk lidelse eller fjerne trangen til å drikke. Hvis du drikker alkohol, produserer stoffet en fysisk reaksjon som kan omfatte rødme, kvalme, oppkast og hodepine. Naltrexon (Revia), et stoff som blokkerer de gode følelsene alkohol årsaker, kan forebygge mye drikking og redusere trangen til å drikke. Acamprosate (Campral) kan hjelpe deg med å bekjempe alkohol cravings når du slutter å drikke. I motsetning disulfiram, gjør naltrexon og acamprosate ikke du føler deg syk etter å ha tatt en drink .; Injisert medisinering. Vivitrol, en versjon av stoffet naltrekson, injiseres en gang i måneden av helsepersonell. Selv om lignende medisiner kan tas i pilleform, kan injiserbare versjonen av stoffet være lettere for folk å komme seg alkoholbruk lidelse å bruke konsekvent .; Fortsetter støtte. Ettervern programmer og støttegrupper hjelpe folk å komme seg alkoholbruk lidelse å slutte å drikke, administrere tilbakefall og takle nødvendige endringer i livsstil. Dette kan omfatte medisinsk eller psykologisk behandling eller deltar på en støttegruppe .; Behandling for psykiske problemer. Alkoholbruk lidelse som vanligvis forekommer sammen med andre psykiske lidelser. Hvis du har en depresjon, angst eller annen psykisk helsetilstand, må du kanskje snakke terapi (psykoterapi), medisiner eller annen behandling .; Medisinsk behandling av helsemessige forhold. Mange alkoholrelaterte helseproblemer øke betydelig når du slutter å drikke. Men noen helsetilstander kan garantere fortsatt behandling og oppfølging .; Åndelig praksis. Personer som er involvert med noen form for regelmessig åndelig praksis kan finne det lettere å opprettholde utvinning fra alkoholbruk lidelse eller annen avhengighet. For mange mennesker, å få større innsikt i deres åndelige side er et sentralt element i utvinningen.

Livsstil og hjem rettsmidler

Behandling for alkoholbruk lidelse kan omfatte

Alternativ medisin

For et alvorlig alkoholproblem, må du kanskje et opphold på en bolig behandlingsanlegg. De fleste boliger behandlingsprogrammer inkluderer individuell og gruppe terapi, støttegrupper, pedagogiske forelesninger, familie engasjement og aktivitet terapi.

Residential behandlingsprogrammer inkluderer vanligvis lisensiert rusmiddel rådgivere, sosionomer, sykepleiere, leger og andre med kompetanse og erfaring i behandling av alkoholbruk lidelse.

Du må fokusere på å endre vaner og gjøre ulike livsstilsvalg.

Mestring og støtte

Unngå å erstatte konvensjonell medisinsk behandling eller psykoterapi med alternativ medisin. Men dersom det brukes i tillegg til behandlingen plan når utvinne fra alkoholbruk lidelse, kan disse teknikkene være nyttig

Mange mennesker med alkoholproblemer og deres familiemedlemmer finner at å delta i støttegrupper er en viktig del av å takle sykdommen, forebygge eller håndtere tilbakefall, og bor edru. Din lege eller rådgiver kan foreslå en støttegruppe. Disse gruppene er også ofte oppført på nettet, og noen ganger i telefonboken.

Forebygging

Lær mer om alkoholbruk lidelse

Her er noen eksempler

Anonyme Alkoholikere. Anonyme Alkoholikere (AA) er en selvhjelpsgruppe for folk å komme seg alkoholisme som har en nøktern jevnaldrende bygget rundt 12 trinnene som en effektiv modell for å oppnå total avholdenhet .; Kvinner for nøkternhet. Kvinner for Nøkternhet er en ideell organisasjon som tilbyr en selvhjelpsgruppe program for kvinner som ønsker å overvinne alkoholisme og annen avhengighet. Den fokuserer på å utvikle mestring knyttet til følelsesmessig og åndelig vekst, selvtillit og en sunn livsstil .; Al-Anon og Alateen. Al-Anon er utformet for personer som er berørt av andres alkoholisme. Alateen grupper er tilgjengelige for teenage barn av de med alkoholisme. I å dele sine historier, familiemedlemmer få en større forståelse av hvordan sykdommen påvirker hele familien.

Tidlig intervensjon kan forebygge alkoholrelaterte problemer i tenårene. Hvis du har en tenåring, være oppmerksom på tegn og symptomer som kan indikere et problem med alkohol

Du kan bidra til å forhindre tenårene alkoholbruk

1

Tenk på din sosiale situasjon. Gjør det klart for dine venner og familie at du ikke drikker alkohol. Utvikle et støttesystem av venner og familie som kan støtte din utvinning. Du må kanskje å distansere deg fra venner og sosiale situasjoner som svekke din utvinning .; Utvikle sunne vaner. For eksempel, god søvn, regelmessig fysisk aktivitet, håndtere stress mer effektivt og spise godt alle kan gjøre det enklere for deg å gjenopprette fra alkoholbruk lidelse .; Gjør ting som ikke involverer alkohol. Du kan finne at mange av dine aktiviteter involverer drikking. Erstatt dem med hobbyer eller aktiviteter som ikke er sentrert rundt alkohol.

Yoga. Yoga serie av stillinger og kontrollerte pusteøvelser kan hjelpe deg å slappe av og håndtere stress .; Meditasjon. Under meditasjon, fokuserer du din oppmerksomhet og eliminere strøm av virvar tanker som kan være trengsel ditt sinn og forårsaker stresset .; Akupunktur. Med akupunktur, er hår-tynne nåler inn under huden. Akupunktur kan bidra til å redusere angst og depresjon.

Tap av interesse for aktiviteter og hobbyer, og i personlig utseende; Blodskutte øyne, sløret tale, problemer med koordinasjon og hukommelse opphører; Vanskeligheter eller endringer i forhold til venner, for eksempel å bli en ny publikum; Fallende karakterer og problemer på skolen; Hyppige humørsvingninger og defensiv atferd

Sette et godt eksempel med din egen alkoholbruk .; Snakk åpent med barnet ditt, tilbringe kvalitetstid sammen og bli aktivt involvert i ditt barns liv .; La barnet vet hva oppførsel du forventer – og hva konsekvensene vil bli hvis han eller hun ikke følger reglene.

Mer om alkohol bruk lidelse