alkoholmisbruk og avhengighet-behandling oversikt

Behandling for alkoholmisbruk og avhengighet inkluderer vanligvis gruppeterapi, én eller flere typer rådgivning, og alkohol utdanning. Du kan også trenge medisin. En 12-trinns program er ofte en del av behandlingen, og fortsetter etter behandlingen avsluttes.

Behandling hjelper deg å overvinne avhengighet, men det skjer ikke på en gang. Utvinning fra alkohol misbruk eller avhengighet-bor edru-er en livslang prosess som krever engasjement og innsats.

Hvis du misbruker alkohol og er ikke avhengig av det, kan du være i stand til å redusere eller slutte på egen hånd. Men de fleste trenger hjelp når de slutte å drikke.

Hvis du ønsker å slutte, snakk med legen din. Når du får en lege hjelp, behandling for alkoholmisbruk eller avhengighet er tryggere, mindre smertefull, og raskere. Hvis du ikke kan slutte å drikke alkohol med bare legen din hjelp kan et behandlingsopplegg hjelpe deg gjennom de første krav til alkohol og lære å holde seg edru.

Du kan starte behandling med fastlegen din, eller legen din kan anbefale at du skriver inn et renseanlegg. En venn kan bringe deg til en selvhjelpsgruppe, som Anonyme Alkoholikere, eller du kan gå til en klinikk som omhandler alkoholmisbruk. Du kan bare bestemme at du drikker for mye og ønsker å redusere eller slutte på egen hånd.

Du kan ha en behandlingsteam for å hjelpe deg. Dette teamet kan omfatte en psykolog eller psykiater, rådgivere, leger, sosionomer, sykepleiere, og en saksbehandler. En saksbehandler hjelper plan og administrere behandling.

Når du først søke behandling, kan du bli spurt spørsmål om drikking, helseproblemer, arbeid og livssituasjon. Vær åpen og ærlig for å få den beste behandling mulig. Din behandlingsteamet kan skrive en behandlingsplan, som inkluderer dine behandlingsmål og måter å nå disse målene. Dette hjelper deg å holde deg på sporet.