alpha lipoic acid (ALA)

Vanlige navn: Lipoic syre, thioctic syre, acetat erstatte faktor, biletan, lipoicin, thioctacid, thioctan

effekt rangering

OOO … Positive kliniske studier

sikkerhetsgodkjenning

Liponsyre er et fettløselig, svovel-inneholdende vitamin-lignende antioksidant. Det er ikke en sann vitamin fordi det kan syntetiseres i kroppen og er ikke nødvendig i dietten av dyr. Liponsyre fungerer på samme måte som mange B-kompleks vitaminer. Gode ​​kilder til lipoic syre er gjær og lever. Andre kilder inkluderer spinat, brokkoli, poteter, nyre, hjerte og skjelettmuskulatur.

I 1930-årene ble det funnet at en viss potet vekstfaktor var nødvendig for veksten av visse bakterier. I 1951 ble et fettløselig koenzym faktor oppdaget fra melkesyrebakterier. Dette naturlig forekommende d-form ble isolert og funnet å være en viktig vekstfaktor for mange bakterier og protozoer. Denne forbindelse ble isolert og identifisert som a-liponsyre (ALA), den mest aktive form av liponsyre.

ALA har blitt brukt som en antioksidant for behandling av diabetes og HIV. Det har også blitt brukt for kreft, leversykdommer og forskjellige andre tilstander.

Oral dosering av ALA gitt i flere kliniske studier i området fra 300 til 1800 mg daglig. Det også gis intravenøst ​​på lignende daglige doser.

Kontra har ennå ikke bestemt.

Informasjon vedrørende sikkerhet og effekt ved graviditet og amming mangler.

Ingen godt dokumentert.

Ingen bivirkninger er rapportert.

Ingen data.

Referanser