Alzheimers eller depresjon: kan det være begge deler?

lignende symptomer

Alzheimers og depresjon ha noen lignende symptomer. Riktig behandling forbedrer livskvaliteten.

Skilting for depresjon

Tidlig Alzheimers sykdom og depresjon deler mange symptomer, så det kan være vanskelig – selv for leger – å skille mellom de lidelser. Plus, mange mennesker med Alzheimers sykdom også er deprimert.

Akkurat som behandling er viktig for personer med depresjon alene, det er like viktig for personer med Alzheimers sykdom og depresjon for å få behandling for sin depresjon.

Personer som har både Alzheimers og depresjon kan finne det lettere å takle endringer forårsaket av Alzheimers når de føler seg mindre deprimert.

Noen av de symptomer som er felles for både Alzheimers og depresjon inkluderer

Med så mye overlapping i symptomer, kan det være vanskelig å se forskjellen mellom de to lidelser, spesielt siden de ofte opptrer sammen. En grundig fysisk eksamen og psykologisk evaluering kan være nyttig å gjøre en diagnose.

Men, kan mange mennesker med mer avansert Alzheimers sykdom ikke være i stand til å uttrykke hvordan de føler.

For å oppdage depresjon hos personer som har Alzheimers sykdom, må legene stole mer tungt på verbale signaler og omsorgs rapporter enn på selvrapporterte symptomer. Hvis en person med Alzheimers viser en av de to første symptomene på denne listen, sammen med minst to av de andre innen en to-ukers periode, kan han eller hun bli deprimert.

gå til legen din