Alzheimers nesespray: ny Alzheimers behandling?

Jeg hørte nylig om en ny Alzheimers behandling, en nesespray som inneholder insulin. Hvordan fungerer det og er det en Alzheimers nesespray tilgjengelig?

Insulin – et hormon som bidrar til å regulere blodsukkeret – ser ut til å spille en rolle i normale minne prosesser. Insulinuregelmessigheter kan bidra til å kognitive og hjernen endringer assosiert med Alzheimers sykdom.

I de siste årene har forskere undersøkt bruken av insulin til behandling av Alzheimers sykdom. En av utfordringene er hvordan å gi insulin på en slik måte at det forbedrer hjernens funksjon uten å forstyrre blodsukkernivået. Hvis blodsukkeret blir for lavt, for eksempel, kan det skape komplikasjoner, for eksempel forvirring, hjertebank, angst og synsforstyrrelser.

Foreløpige undersøkelser tyder på at når det tas som en nesespray, når insulin hjernen i løpet av få minutter og forbedrer hukommelsen. Men involvert denne forskningen små grupper av deltakere som hadde enten tidlig Alzheimers sykdom eller mild kognitiv svekkelse. Selv om denne forskningen er lovende, er nødvendig mer forskning på sikkerheten og effektiviteten av intranasal insulinbehandling for Alzheimers sykdom.

Få, om noen, er helsepersonell forskrivning off-label insulin nesespray i rutinemessig klinisk praksis.

Med

gå til legen din