amlodipin og olmesartan

Legemidler med direkte aksjon på renin-angiotensin-systemet kan føre til død eller skade på fosteret når det brukes under graviditet. Stopp terapi så snart som mulig hvis graviditet oppstår.

Bruker For amlodipin og olmesartan

Terapeutisk Klasse: Antihypertensiv

Farmakologisk Klasse: Amlodipin

Kjemisk Klasse: Amlodipin

Amlodipin er en kalsium kanal blocker (CCB). Det påvirker bevegelsen av kalsium inn i cellene i hjertet og blodkarene. Som et resultat, slapper amlodipin blodårene og øker tilførselen av blod og oksygen til hjertet og reduserer dens arbeidsbelastning.

Olmesartan er en angiotensin II reseptorblokker (ARB). Det fungerer ved å blokkere et stoff i kroppen som fører til at blodkarene trekker seg. Som et resultat, slapper olmesartan blodkar. Dette senker blodtrykket og øker tilførselen av blod og oksygen til hjertet.

amlodipin og olmesartan er bare tilgjengelig med legens resept.

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For amlodipin og Olmesartan, skal de følgende anses

Før du bruker amlodipin og olmesartan

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på amlodipin og olmesartan eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av amlodipin og olmesartan kombinasjon i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av amlodipin og olmesartan kombinasjon hos eldre. Imidlertid kan eldre pasienter må redusere dosen av amlodipin og olmesartan.

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar amlodipin og olmesartan, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av amlodipin og Olmesartan med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Ved hjelp av amlodipin og olmesartan med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av amlodipin og olmesartan. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

I tillegg til bruk av amlodipin og olmesartan, behandling for høyt blodtrykk kan inkludere vektkontroll og en endring i hvilke typer mat du spiser, spesielt mat med høyt natrium (salt). Legen din vil fortelle deg hvilken av disse som er viktigst for deg. Du bør sjekke med legen din før du endrer din diett.

Mange pasienter som har høyt blodtrykk vil ikke merke noen symptomer på problemet. Faktisk kan mange føle seg normal. Det er svært viktig at du tar medisinen din nøyaktig som anvist og at du holder dine avtaler med legen din selv om du føler deg vel.

Husk at amlodipin og olmesartan vil ikke kurere høyt blodtrykk, men det hjelper kontrollere det. Du må fortsette å ta det som anvist hvis du forventer å senke blodtrykket og holde den nede. Du må kanskje ta høyt blodtrykk medisin for resten av livet. Hvis høyt blodtrykk ikke behandles, kan det føre til alvorlige problemer som hjertesvikt, blod fartøyet sykdom, slag eller nyresykdom.

Du kan ta amlodipin og olmesartan med eller uten mat.

Hvis du også bruker colesevelam (Welchol®), tar det minst 4 timer etter inntak Azor®.

Dosen av amlodipin og olmesartan vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser amlodipin og olmesartan. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av amlodipin og olmesartan, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Riktig bruk av amlodipin og olmesartan

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at amlodipin og olmesartan fungerer. Blodprøver kan være nødvendig å se etter uønskede effekter.

Ved hjelp av amlodipin og olmesartan mens du er gravid kan skade det ufødte barnet. Bruk en effektiv form for prevensjon for å unngå å bli gravid. Hvis du tror du har blitt gravid mens du bruker amlodipin og olmesartan, legen din med en gang.

Svimmelhet, eller besvimelse kan også forekomme, spesielt når du kommer opp fra liggende eller sittende stilling, eller hvis du har tatt en vanndrivende (vann pille). Sørg for at du vet hvordan du reagerer på amlodipin og olmesartan før du kjører, bruker maskiner, eller gjøre noe annet som kan være farlig hvis du er svimmel eller ikke våken. Hvis du føler deg svimmel, legge seg ned slik at du ikke svak. Deretter sitte for en liten stund før stående for å hindre svimmelhet kommer tilbake.

Sjekk med legen din med en gang hvis du blir syk mens du tar amlodipin og olmesartan, spesielt med alvorlig eller vedvarende kvalme, oppkast eller diaré. Disse forholdene kan føre til at du mister for mye vann og kan føre til blodtrykket. Du kan også miste vann ved svetting, så drikk rikelig med vann under trening eller i varmt vær.

Sjekk med legen din med en gang hvis du har brystsmerter som er verre enn vanlig, problemer med å puste, kvalme, uvanlig svetting, svimmelhet, eller smerter i armer, kjeve, rygg eller nakke. amlodipin og Olmesartan kan forverre symptomene på en eksisterende hjertelidelse.

Forholdsregler når du bruker amlodipin og olmesartan

Alvorlig, kronisk diaré med vekttap kan utvikle måneder til år etter å ha tatt amlodipin og olmesartan. Fortell legen din med en gang hvis du har disse symptomene.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

amlodipin og olmesartan bivirkninger

amlodipin / olmesartan

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori D Positiv bevis for risiko

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

Høyt blodtrykk lisinopril, amlodipin, metoprolol, hydroklortiazid, losartan, furosemid, atenolol, Lasix, Norvasc, Diovan, valsartan, enalapril, Toprol-XL, Benicar, Cozaar, Lopressor, Bystolic, irbesartan, Vasotec, Avapro, hydroklortiazid / lisinopril, dyazide , Zestril

 eller gå bli med amlodipin / olmesartan støttegruppe for å få kontakt med andre som har samme interesser.