anal kreftsykdom

Anal kreft er en sjelden type kreft som oppstår i endetarmen. Endetarmen er en kort rør på slutten av endetarmen der avføringen forlater kroppen din.

Anal kreft kan føre til tegn og symptomer som rektal blødning og anal smerte.

symptomer

De fleste mennesker med anal kreft er behandlet med en kombinasjon av kjemoterapi og strålebehandling. Selv kombinerer anal kreft behandlinger øker sjansen for en kur, den kombinerte behandlinger også øke risikoen for bivirkninger.

Blødning fra anus eller endetarm; Smerter i området for anus; En masse eller vekst i endetarmen; Anal kløe

Endetarmen er et rør på slutten av endetarmen som måler 1 1/2 inches i lengde (ca 4 cm). Muskler (anal sphincters) som omgir endetarmen slappe av å la avfall til å forlate kroppen din.

Anal kreft tegn og symptomer inkluderer

Snakk med legen din om eventuelle tegn og symptomer som plager deg, spesielt hvis du har noen faktorer som øker risikoen for analkreft.

Eldre alder. De fleste tilfeller av analkreft forekommer hos personer i alderen 50 år og eldre .; Mange seksualpartnere. Menn og kvinner som har mange seksualpartnere i løpet av sin levetid har en større risiko for anal kreft .; Anal sex. Menn og kvinner som deltar i anal sex har en økt risiko for anal kreft .; Røyking. Røyke sigaretter kan øke risikoen for analkreft .; Humant papillomavirus (HPV). HPV-infeksjon øker risikoen for flere kreftformer, inkludert analkreft og livmorhalskreft. HPV-infeksjon er en seksuelt overførbar infeksjon som også kan forårsake kjønnsvorter .; Legemidler eller betingelser som hemmer immunforsvaret. Folk som tar medisiner for å undertrykke sitt immunforsvar (immundempende medisiner), inkludert personer som har mottatt organtransplantasjoner, kan ha en økt risiko for anal kreft. HIV – viruset som forårsaker AIDS – undertrykker immunsystemet og øker risikoen for anal kreft.

Anal kreftformene når en genetisk mutasjon slår normale, friske celler til unormale celler. Friske celler vokse og formere seg på en rente, til slutt dø på et angitt tidspunkt. Unormale celler vokse og formere seg ukontrollert, og de ikke dø. De samler unormale cellene danner en masse (svulst). Kreftceller invadere nærliggende vev og kan skille fra en innledende tumor å spre seg andre steder i kroppen (metastasere).

Vær oppmerksom på eventuelle pre-avtale begrensninger. På den tiden du gjøre avtale, sørg for å spørre om det er noe du trenger å gjøre på forhånd, for eksempel begrense din diett .; Skriv ned symptomene du opplever, inkludert alle som kan virke relatert til grunnen som du har planlagt avtalen .; Skriv ned-tasten personlig informasjon, inkludert store påkjenninger eller nylige forandringer i livet .; Lag en liste over alle medisiner, vitaminer eller kosttilskudd du tar .; Ta et familiemedlem eller venn sammen. Noen ganger kan det være vanskelig å huske all informasjonen under en avtale. Noen som følger deg husker kanskje noe du savnet eller glemt .; Skriv ned en liste over spørsmål å spørre legen din.

Fører til

Anal kreft er nært relatert til en seksuelt overført infeksjon kalt humant papillomavirus (HPV). Bevis av HPV påvises i de fleste anal kreft. HPV er antatt å være den vanligste årsaken til anal kreft.

Flere faktorer har blitt funnet å øke risikoen for anal kreft, inklusive

Anal kreft sjelden sprer (metastasizes) til fjerne deler av kroppen. Bare en liten prosentandel av svulster blir funnet å ha spredt, men de som gjør er spesielt vanskelig å behandle. Anal kreft som metastasizes oftest sprer seg til leveren og lungene.

Gjør en avtale med din fastlege eller en allmennlege hvis du har tegn eller symptomer som bekymrer deg. Hvis legen mener du har anal kreft, kan du bli henvist til en kirurg eller en spesialist som behandler fordøyelsessykdommer (gastroenterolog). Når en kreftdiagnose er gjort, kan du også bli henvist til en lege som er spesialist i behandling av kreft (onkolog).

Fordi avtaler kan være kort, og fordi det er ofte mye av grunnen til å dekke, er det en god idé å være godt forberedt. Her er litt informasjon for å hjelpe deg å bli klar.

Risikofaktorer

Din tid med legen din er begrenset, så utarbeide en liste med spørsmål kan hjelpe deg få mest mulig ut av din tid sammen. List dine spørsmål fra de viktigste til minst viktig i tilfelle tiden renner ut. For analkreft, til noen grunnleggende spørsmål å spørre legen din inkluderer

Hva er den fasen av min anal kreft ?; Hvilke andre tester trenger jeg ?; Hva er mine behandlingstilbud ?; Er det en behandling som er best for min type og stadium av kreft ?; Hva er de potensielle bivirkninger for hver behandling ?; Bør jeg søke en ny mening? Kan du gi meg navn på spesialister du anbefaler ?; Er jeg kvalifisert for kliniske studier ?; Er det brosjyrer eller annet trykt materiale som jeg kan ta med meg? Hva nettsteder anbefaler dere ?; Hva vil avgjøre om jeg bør planlegge for en oppfølging besøk?

komplikasjoner

Tester og prosedyrer som brukes til å diagnostisere anal kreft inkluderer

Når begynte du opplever symptomer ?; Har symptomene vært kontinuerlig eller sporadisk ?; Hvor alvorlige er symptomene dine ?; Hva, om noe, ser ut til å forbedre dine symptomer ?; Hva, om noe, ser ut til å forverre symptomene dine?

Når det er bekreftet at du har anal kreft, legen arbeider for å bestemme størrelsen av kreft, og om den har spredd seg – en prosess som kalles iscenesettelse. Bestemme kreft etappe hjelper legen din finne den beste tilnærmingen til behandling av kreft. Tester og prosedyrer som brukes i iscenesettelsen av kreft kan omfatte

Undersøke din tarmen og endetarmen for misdannelser. Under en digital endetarms eksamen, legen setter inn en hansker, smurt finger inn i endetarmen. Han eller hun føler for noe uvanlig, for eksempel vekster .; Visuelt inspisere din tarmen og endetarmen. Legen kan bruke en kort, tent rør (anoscope) for å inspisere tarmen og endetarmen for noe uvanlig .; Tar lydbølge bilder av analkanalen. For å skape et bilde av din tarmen, legen setter inn en sonde, ligner en tykk termometer, inn i analkanalen og endetarm. Sonden avgir høy energi lydbølger, kalt ultralydbølger, som spretter av vev og organer i kroppen din til å lage et bilde. Legen vurderer bildet for å se etter noe unormalt .; Fjerne en prøve av vev for laboratorietesting. Hvis legen oppdager eventuelle uvanlige områder, kan han eller hun ta små prøver av berørte vev (biopsi) og sende prøvene til et laboratorium for analyse. Ved å se på cellene under et mikroskop, kan legene avgjøre om cellene er kreft.

Forberedelse til timen din

Legen bruker informasjonen fra prosedyrene for å tildele kreft en scene. Stadier av analkreft er

Hvilken behandling du får for analkreft avhenger av stadium av kreft, din generelle helse og dine egne preferanser.

Computertomografi (CT) scan; Magnetic resonance imaging (MRI); Positronemisjonstomografi (PET)

Leger vanligvis behandle analkreft med en kombinasjon av kjemoterapi og strålebehandling. Kombinert, disse to behandlingene forbedre hverandre og øke sjansene for en kur.

Stage I. Anal kreft er 2 centimeter (ca 3/4 tommer) eller mindre – og omtrent på størrelse med en peanøtt eller mindre .; Stage II. Anal kreft er større enn 2 cm (ca 3/4 tommer), men har ikke spredd utover endetarmen .; Stage IIIA. Anal kreft er en hvilken som helst størrelse og har spredd seg enten til lymfeknuter i nærheten av endetarmen eller til nærliggende områder, slik som blæren, uretra eller vagina .; Stage IIIB. Anal kreft er noen størrelse og har spredt seg til nærliggende områder og lymfeknuter, eller den har spredd seg til andre lymfeknuter i bekkenet .; Stage IV. Anal kreft har spredd seg til deler av kroppen bort fra bekkenet.

Du vanligvis gjennomgå strålebehandling for anal kreft for fem eller seks uker. Kjemoterapi er vanligvis gitt i løpet av den første uken, og den femte uken. Legen skreddersyr behandlingen plan basert på egenskapene til kreft og din generelle helse. Selv om kombinasjon av kjemoterapi og stråling øker effektiviteten av de to behandlingene, er det også bivirkninger mer sannsynlig. Diskuter med legen din hva bivirkninger du kan forvente.

Leger bruker vanligvis forskjellige prosedyrer for å fjerne analkreft basert på scenen av kreft

Kjemoterapi. Cytostatika injiseres i en blodåre eller tatt som piller. Kjemikaliene reise i hele kroppen din, drepe raskt voksende celler, slik som kreftceller. Dessverre er de også skade friske celler som vokser raskt, inkludert de i mage-tarmkanalen og i hårsekkene. Dette fører til bivirkninger som kvalme, oppkast og håravfall .; Strålebehandling. Strålebehandling bruker kraftige bjelker, for eksempel røntgen, for å drepe kreftceller. Under strålebehandling, er du plassert på et bord og en stor maskin beveger seg rundt deg, dirigere stråling bjelker til bestemte områder av kroppen din for å målrette kreft. Stråling kan skade friskt vev i nærheten av der bjelkene er rettet. Bivirkninger kan være rødhet og sår i og rundt anus, samt herding og krymping av analkanalen.

Tester og diagnose

Kirurgi for å fjerne tidlig stadium anal kreft. Svært små anal kreftformer kan fjernes gjennom kirurgi. I løpet av denne prosedyren, kirurgen fjerner svulsten og en liten mengde av friskt vev som omgir den.

Kirurgi for å fjerne tidlig stadium anal kreft. Svært små anal kreftformer kan fjernes gjennom kirurgi. I løpet av denne prosedyren, kirurgen fjerner svulsten og en liten mengde av friskt vev som omgir den .; Fordi svulstene er små, kan tidlig stadium kreft noen ganger fjernes uten å skade anal sphincter musklene som omgir endetarmen. Anal lukkemuskelen kontrollere avføring, så legene jobbe for å holde musklene intakt. Avhengig av kreft, kan legen også anbefale kjemoterapi og strålebehandling etter operasjonen.

Fordi svulstene er små, kan tidlig stadium kreft noen ganger fjernes uten å skade anal sphincter musklene som omgir endetarmen. Anal lukkemuskelen kontrollere avføring, så legene jobbe for å holde musklene intakt. Avhengig av kreft, kan legen også anbefale kjemoterapi og strålebehandling etter operasjonen.

Alternativ medisin behandlinger kan ikke kurere anal kreft. Men noen alternativ medisin behandlinger kan hjelpe deg å takle bivirkningene av kreftbehandling. Legen din kan behandle mange bivirkninger, men noen ganger medisiner er ikke nok. Alternative behandlinger kan utfylle legens behandlinger og kan tilby ekstra komfort.

Behandlinger og narkotika

Alternativer for vanlige bivirkninger inkluderer

Selv om disse alternativene er generelt trygt, snakk med legen din først for å være sikker på at alternativ medisin alternativer ikke vil forstyrre din kreftbehandling.

Kirurgi for sent stadium anal kreft eller anal kreft som ikke har respondert på andre behandlinger. Hvis kreften ikke har svart på cellegift og stråling, eller hvis kreften er avansert, kan legen din anbefale en mer omfattende operasjon kalt abdominoperineal reseksjon, som er noen ganger referert til som en AP reseksjon. Under denne prosedyren kirurgen fjerner tarmen, rektum og en del av tykktarmen. Kirurgen fester så den resterende delen av tykktarmen til en åpning (stomi) i magen gjennom som avfall vil forlate kroppen din og samle i en kolostomi bag.

Alternativ medisin

En kreftdiagnose kan være overveldende og skremmende. Du kan hjelpe deg til å føle deg mer kontroll ved å ta en aktiv rolle i helsevesenet. For å hjelpe deg å takle, prøv å

Mestring og støtte

Finn noen å snakke med. Finn en god lytter med hvem du kan snakke om dine håp og frykt. Dette kan være en venn eller et familiemedlem. Bekymringen og forståelse av en rådgiver, medisinsk sosionom, presteskapet medlem eller kreft støtte gruppe kan også være nyttig.

Spør legen din om støtte grupper i ditt område. Eller sjekk telefonboken, bibliotek eller en kreft organisasjon, som for eksempel National Cancer Institute eller American Cancer Society.

Det er ingen sikker måte å forebygge anal kreft. For å redusere risikoen for analkreft

Forebygging

Lær mer om Anal kreft

Symptomer og behandling for

1

Mer om Anal kreft

 2s

3s

Angst – massasje, meditasjon, hypnose, musikkterapi, trening eller avslapping teknikker; Fatigue – skånsom trening eller tai chi; Kvalme – akupunktur, hypnose eller musikk terapi; Pain – akupunktur, massasje, musikkterapi eller hypnose; Søvnproblemer – yoga eller avslapping teknikker

)

Lær nok om analkreft å ta beslutninger om din omsorg. Spør legen din om analkreft, inkludert stadium av kreft, behandlingstilbud, og hvis du vil, din prognose. Etter hvert som du lærer mer om anal kreft, kan du bli mer trygg på å gjøre behandling beslutninger .; Hold venner og familie i nærheten. Holde nære relasjoner sterk vil hjelpe deg å håndtere din anal kreft. Venner og familie kan gi praktisk støtte du trenger, slik som å hjelpe ta vare på huset ditt hvis du er på sykehuset. Og de kan tjene som emosjonell støtte når du føler deg overveldet av kreft .; Finn noen å snakke med. Finn en god lytter med hvem du kan snakke om dine håp og frykt. Dette kan være en venn eller et familiemedlem. Bekymringen og forståelse av en rådgiver, medisinsk sosionom, presteskapet medlem eller kreft støtte gruppe kan også være nyttig .; Spør legen din om støtte grupper i ditt område. Eller sjekk telefonboken, bibliotek eller en kreft organisasjon, som for eksempel National Cancer Institute eller American Cancer Society.

Praktisere sikrere sex. Avstå fra sex eller praktisere sikker sex kan bidra til å forhindre HPV og HIV, to seksuelt overførbare virus som kan øke risikoen for analkreft. Hvis du velger å ha anal sex, bruk kondom .; Få vaksinert mot HPV. To vaksiner – Gardasil og Cervarix – er gitt for å beskytte mot HPV-infeksjon. Både gutter og jenter kan vaksineres mot HPV .; Slutt å røyke. Røyking øker risikoen for analkreft. Ikke begynn å røyke. Stopp hvis du nå røyker.