analgetisk kombinasjon, paracetamol / salicylat (oralt) beskrivelse og merkenavn

Paracetamol og salicylate kombinasjon medisiner lindre smerte og redusere feber. De kan anvendes for å lindre smerter forårsaket leilighetsvis ved mild betennelse eller artritt (revmatisme). Den acetaminophen, aspirin, og koffein sammen også kan anvendes for å lindre smerte forbundet med migrene hodepine.

Hverken paracetamol eller salicylamid er like effektivt som aspirin for behandling av kronisk eller alvorlig smerte eller andre symptomer er forårsaket av betennelse eller leddgikt. Noen av disse kombinasjons medisiner ikke inneholder noen aspirin. Selv de som ikke inneholder acetylsalisylsyre kan ikke inneholde nok til å være effektive i behandling av disse tilstander.

Noen rapporter har antydet at paracetamol og salisylater brukes sammen kan forårsake nyreskader eller kreft i nyrene eller urinblæren. Dette kan forekomme dersom store mengder av begge legemidlene er tatt sammen for en meget lang tid. Men å ta vanlige mengder av disse kombinasjons medisiner for en kort tid har ikke vist seg å forårsake disse uønskede effekter. Også disse effektene ikke er sannsynlig å forekomme med enten paracetamol eller et salicylat brukes alene, selv om det har blitt tatt store mengder i en lang tid. Derfor, for langvarig bruk, kan det være best å bruke enten paracetamol eller et salicylat, men ikke begge deler, med mindre du er under en lege omsorg.

Før du gir noen av disse kombinasjon medisiner til barn, sjekk pakningen nøye. Noen av disse legemidlene er for sterk til bruk hos barn. Hvis du ikke er sikker på om et bestemt produkt kan gis til et barn, eller hvis du har spørsmål om hvor mye å gi, sjekk med din lege.

Disse medisinene er tilgjengelig uten resept. Imidlertid kan legen har spesielle instrukser om riktig dose av disse legemidlene for din medisinske tilstand.

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Capsule, Tablet, Capsule, væskefylte; Packet

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på medisiner i denne gruppen eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

allergi

Eldre mennesker kan være mer sannsynlig enn yngre voksne for å utvikle alvorlige nyreproblemer hvis de tar store mengder av disse kombinasjons medisiner i lang tid. Derfor er det best at eldre mennesker ikke ta denne medisinen i mer enn 5 dager på rad med mindre de er under en lege omsorg.

Pediatric

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du bruker noen av disse legemidlene, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

geriatrisk

Bruk av legemidler i denne klassen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med et medikament i denne klassen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Svangerskap

amming

Drug Interactions

Ved hjelp av legemidler i denne klassen med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

andre interaksjoner

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Andre medisinske problemer

Ved hjelp av legemidler i denne klassen med en hvilken som helst av de følgende anbefales vanligvis ikke, men kan være uunngåelig i noen tilfeller. Hvis det brukes sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker medisinen, eller gi deg spesielle instruksjoner om bruk av mat, alkohol eller tobakk.

dosering

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av legemidler i denne klassen. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Ta denne medisinen sammen med mat eller et fullt glass (8 ounces) vann for å minske sjansen for magesyke.

Med mindre annet er regissert av legen din

Dose legemidler i denne klassen vil være forskjellig for ulike pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av disse legemidlene. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Hvis du skal ta denne medisinen i lang tid, eller i høye doser, bør legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk. Dette er spesielt viktig for eldre mennesker, som kan være mer sannsynlig enn yngre voksne for å utvikle alvorlige nyreproblemer hvis de tar store mengder av denne medisinen i lang tid.

Lagring

Sjekk med legen din

Ikke ta noen av kombinasjons legemidler som inneholder acetylsalisylsyre i 5 dager før kirurgi, inkludert dental kirurgi, med mindre annet er regissert av din lege eller tannlege. Tar aspirin i løpet av denne tiden kan føre til blødning problemer.

Sjekk etiketten av alle over-the-counter (OTC), reseptfrie og reseptbelagte medisiner du nå tar. Hvis noen av dem inneholder paracetamol, aspirin, andre salisylater som vismutsubsalicylat (f.eks Pepto Bismol) eller magnesium salicylate (f.eks Nuprin Ryggsmerter caplets) eller salisylsyre (til stede i noen sjampo og hud produkter), sjekk med legen din profesjonell. Ved hjelp av noen av dem sammen med denne medisinen kan føre til en overdose.

Mageproblemer kan være mer sannsynlig å skje hvis du drikker tre eller flere alkoholholdige drikkevarer mens du tar aspirin. Dessuten kan leverskader være mer sannsynlig å skje hvis du drikker tre eller flere alkoholholdige drikkevarer mens du tar paracetamol.

Ta enkelte andre medisiner sammen med paracetamol og salisylater kan øke sjansen for uønskede effekter. Risikoen vil avhenge av hvor mye av hver medisin du tar hver dag, og på hvor lenge du tar medisiner sammen. Hvis din lege eller tannlege leder deg å ta disse legemidlene sammen på en regelmessig basis, følger hans eller hennes retninger nøye. Men ikke ta noen av følgende legemidler sammen med noen av disse kombinasjon medisiner i mer enn noen få dager med mindre legen din har henvist deg til å gjøre det, og følger utviklingen din

Den syrenøytraliserende stede i bufret former av disse kombinasjons medisiner kan holde andre legemidlers virkning. Hvis du trenger å ta en bufret form av denne medisinen, og du også tar en av følgende medisiner, sørg for å ta bufret paracetamol og salicylate kombinasjon medisin

Hvis du tar et avføringsmiddel som inneholder cellulose, ikke ta det innen 2 timer for å ta denne medisinen. Tar avføringsmiddel og dette legemidlet tett sammen kan gjøre denne medisinen mindre effektiv ved å hindre salicylate i den fra å bli absorbert av kroppen din.

Paracetamol og salicylate kombinasjoner kan påvirke resultatet av noen medisinske tester. Før du har noen medisinske tester, forteller ansvarshavende hvis du har tatt noen av disse kombinasjon medisiner i løpet av de siste 3 eller 4 dager. Hvis det er mulig, er det best å ringe laboratoriet hvor testen vil bli gjort ca 4 dager på forhånd for å finne ut om medisinen kan tas i løpet av de 3 eller 4 dager før testen.

For pasienter med diabetes

For pasienter som tar en av de produkter som inneholder koffein

Hvis du tror at du eller noen andre kan ha tatt en overdose av denne medisinen, få akutt hjelp med en gang. Tar en overdose av et salicylat kan føre til bevisstløshet eller død. Den første symptom på en aspirin overdose kan ringer eller summende i ørene. Andre tegn er kramper (anfall), hørselstap, forvirring, alvorlig døsighet eller tretthet, alvorlig spenning eller nervøsitet, og uvanlig rask eller dyp pust. Tegn på alvorlig paracetamol overdose kan ikke vises før to til fire dager etter overdose er tatt, men behandling for å hindre leverskade eller død må startes innen 24 timer eller mindre etter overdose er tatt.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Få nødstilfelle hjelp umiddelbart hvis noen av følgende symptomer på overdosering

Sjekk med legen din så snart som mulig hvis noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Etter at du slutter å bruke denne medisinen, kan det likevel gi noen bivirkninger som trenger oppmerksomhet. I løpet av denne perioden, sjekk med legen din umiddelbart hvis du merker følgende bivirkninger

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.