angelica

Vanlige navn: Angelica også er kjent som European kvann, og Echt engelwurz (tysk).

Effekt-sikkerhetsgodkjenning

Ò … Liten eller ingen effekt av behandling.

sikkerhetsgodkjenning

Angelica er et mye dyrket, aromatisk biennalen, nordeuropeisk urt med kjøttfulle, spindel-formet røtter, en erigert stilk, og mange grønn-gule blomster arrangert i en paraply-lignende form. Frøene er avlange og off-white. Det ligner på og noen ganger forveksles med den ekstremt giftig vann Hemlock, Cicuta maculata. Det er flere anerkjente varianter av A. archangelica, vill og kultivert. I USA, A. atropurpurea ofte er dyrket i stedet for europeiske arter.

Angelica har vært dyrket som en medisinsk og smaks anlegg i skandinaviske land siden det 12. århundre, og i England siden det 16. århundre. Angelica tidligere ble brukt som et beroligende middel. Røttene og frø brukes til å destillere en flyktig olje som brukes i parfyme og som smakstilsetning for gin og andre alkoholholdige drikkevarer. De kandiserte blader og stengler brukes til å dekorere kaker.

Oljen har vært brukt medisinsk for å stimulere gastrisk sekresjon, og for å behandle luft i magen. Lokalt, blir det brukt til å behandle revmatiske og hudsykdommer. Forskning viser at det finnes ingen kliniske data for bruk av kvann for enhver medisinsk tilstand.

Angelica root vanligvis er gitt i doser på 3 til 6 g / dag av det rå roten.

Bladet og frø av kvann er ikke godkjent.

Dokumenterte skadevirkninger. Emmenagogue (for å stimulere menstruasjonsblødning) effekter. Unngå bruk.

Unngå å bruke Angelica root samtidig med warfarin.

Furanocoumarins i anlegget kan forårsake photodermatitis.

Forgiftning er rapportert ved høye doser av kvann oljer.

Referanser