angina sykdom

Angina er et begrep som brukes for brystsmerter forårsaket av redusert blodtilførsel til hjertemuskelen. Angina (en-Jie Nuh eller AN-juh-nah) er et symptom på koronarsykdom. Angina er vanligvis beskrevet som klemming, trykk, tyngde, tetthet eller smerter i brystet.

Angina, også kalt angina pectoris, kan være et tilbakevendende problem eller en plutselig, akutt helseproblem.

symptomer

Angina er relativt vanlig, men kan være vanskelig å skille fra andre typer brystsmerter, for eksempel smerte eller ubehag av dårlig fordøyelse. Hvis du har uforklarlige brystsmerter, kontakt lege med en gang.

Brystsmerter eller ubehag; Smerter i armer, nakke, kjeve, skulder eller rygg medfølgende brystsmerter; Kvalme; Utmattelse; Kortpustethet; svette; Svimmelhet

Symptomer forbundet med angina inkludere

Den brystsmerter og ubehag felles med angina kan beskrives som trykk, klemme, fylde eller smerte i midten av brystet. Noen mennesker med angina symptomer beskrive angina som føler seg som en skrustikke er klemme brystet eller følelse som en tung vekt er lagt på brystet. For andre kan det føles som fordøyelsesbesvær.

Alvorlighetsgrad, varighet og type angina kan variere. Det er viktig å kjenne den igjen hvis du har nye eller endrede ubehag i brystet. Nye eller ulike symptomer kan tyde på en mer farlig form for angina (ustabil angina) eller hjerteinfarkt.

Utvikler når hjertet arbeider hardere, for eksempel når du trener eller gå i trapper; Kan vanligvis forutsies og smerten er vanligvis lik tidligere typer brystsmerter du har hatt; Varer en kort tid, kanskje fem minutter eller mindre; Forsvinner raskere hvis du hvile eller bruke angina medisiner

Stabil angina er den vanligste formen for angina, og det vanligvis oppstår med anstrengelse og går bort med resten. Hvis ubehag i brystet er et nytt symptom for deg, er det viktig å oppsøke lege for å finne ut hva som forårsaker brystsmertene og for å få riktig behandling. Hvis stabil angina blir verre eller endringer, kontakt lege umiddelbart.

Skjer selv i ro; Er en endring i din vanlige mønster av angina; Er uventet; Er vanligvis mer alvorlig og varer lenger enn stabil angina, kanskje så lenge som 30 minutter; Kan ikke forsvinne med hvile eller bruk av angina medisiner; Kan signalisere et hjerteinfarkt

Fører til

En kvinnes angina symptomer kan være forskjellig fra de klassiske angina symptomer. For eksempel, kvinner ofte opplever symptomer som kvalme, kortpustethet, magesmerter eller ekstrem tretthet, med eller uten brystsmerter. Eller en kvinne kan føle ubehag i halsen, kjeven eller rygg eller stikkende smerte i stedet for de mer typiske trykk for brystet. Disse forskjellene kan føre til forsinkelser i søker behandling.

Hvis brystsmerter varer lenger enn noen få minutter, og ikke går bort når du hviler eller ta angina medisiner, kan det være et tegn på at du har et hjerteinfarkt. Ring 911 eller akutt medisinsk hjelp. Sørge for transport. Bare kjøre selv til sykehuset som en siste utvei.

Angina er forårsaket av redusert blodtilførsel til hjertemuskelen. Ditt blod bærer oksygen, som hjertemuskelen din trenger for å overleve. Når hjertemuskelen ikke får nok oksygen, det fører til en tilstand som kalles iskemi.

Den vanligste årsaken til redusert blodtilførsel til hjertemuskelen er koronarsykdom (CAD). Hjertet ditt (koronar) arteriene kan bli redusert med innskudd som kalles plakk. Dette kalles aterosklerose.

Dette reduserte blodstrømmen er et problem med strømforsyningen – hjertet ikke får nok oksygenrikt blod. Du lurer kanskje på hvorfor du ikke alltid har angina hvis ditt hjerte arterier blir smalere på grunn av fatty buildup. Dette er fordi i tider med lav oksygenforbruk – når du hviler, for eksempel – hjertemuskelen kan være i stand til å komme med på redusert mengde blodstrømmen uten å utløse angina symptomer. Men når du øker behovet for oksygen, for eksempel når du trener, kan dette føre til angina.

Risikofaktorer

Ustabil angina. Hvis fettholdig innskudd (plakk) i en blodåre sprekker og en blodpropp former, kan det raskt blokkere eller redusere flyten gjennom en innsnevret arterie, plutselig og alvorlig redusere blodstrømmen til hjertemuskelen. Ustabil angina kan også være forårsaket av blodpropp som blokkerer eller delvis blokkerer ditt hjerte blodkar.

Stabil angina. Stabil angina er vanligvis utløses av fysisk anstrengelse. Når du gå i trapper, trening eller tur, krever hjertet mer blod, men det er vanskeligere for muskelen å få nok blod når blodårene blir smalere. Foruten fysisk aktivitet, andre faktorer, som for eksempel følelsesmessig stress, kalde temperaturer, tunge måltider og røyking, også kan begrense arteriene og utløse angina .; Ustabil angina. Hvis fettholdig innskudd (plakk) i en blodåre sprekker og en blodpropp former, kan det raskt blokkere eller redusere flyten gjennom en innsnevret arterie, plutselig og alvorlig redusere blodstrømmen til hjertemuskelen. Ustabil angina kan også være forårsaket av blodpropp som blokkerer eller delvis blokkere hjertets blodårer .; Ustabil angina forverres og blir ikke bedre av hvile eller dine vanlige medisiner. Hvis blodstrømmen ikke blir bedre, hjertemuskelen fratatt oksygen dør – et hjerteinfarkt. Ustabil angina er farlig og krever akutt behandling .; Variant angina. Variant angina, også kalt Prinzmetals angina, er forårsaket av en krampe i en koronararterie i hvilken arterien midlertidig begrenses. Denne innsnevring reduserer blodstrømmen til hjertet ditt, forårsaker brystsmerter. Variant angina kan oppstå selv når du er i ro, og er ofte alvorlige. Det kan være lettet med medisiner.

komplikasjoner

Ustabil angina forverres og blir ikke bedre av hvile eller dine vanlige medisiner. Hvis blodstrømmen ikke blir bedre, hjertemuskelen fratatt oksygen dør – et hjerteinfarkt. Ustabil angina er farlig og krever akutt behandling.

Tobakksbruk. Skråtobakk, røyking og langvarig eksponering for passiv røyking skade de innvendige veggene i blodårene – inkludert blodårene til hjertet ditt – slik at avleiringer av kolesterol til å samle inn og blokkere blodstrømmen .; Diabetes. Diabetes er manglende evne i kroppen til å produsere nok insulin eller svare på insulin riktig. Insulin, et hormon som skilles ut fra bukspyttkjertelen, gjør at kroppen din til å bruke glukose, som er en form for sukker fra mat. Diabetes øker risikoen for koronarsykdom, noe som fører til angina og hjerteinfarkt ved å påskynde aterosklerose .; Høyt blodtrykk. Blodtrykket bestemmes av hvor mye blod hjertet pumper og mengden av motstand mot blodstrømmen i arteriene. Over tid, høyt blodtrykk skader blodårene .; Høyt kolesterolnivå eller triglyseridnivåer. Kolesterol er en viktig del av innskuddene som kan begrense blodårene i hele kroppen, inkludert de som leverer ditt hjerte. Et høyt nivå av feil type kolesterol, kjent som low-density lipoprotein (LDL) kolesterol ( “dårlig” kolesterol), øker risikoen for angina og hjerteinfarkt. Et høyt nivå av triglyserider, en type fett i blodet relatert til kosthold, er også uønsket .; Historie med hjertesykdom. Hvis du har koronarsykdom, eller hvis du har hatt et hjerteinfarkt, er du på en større risiko for å utvikle angina .; Eldre alder. Menn eldre enn 45 og kvinner eldre enn 55 år har en større risiko enn yngre voksne .; Mangel på mosjon. En inaktiv livsstil bidrar til høyt kolesterol, høyt blodtrykk, type 2 diabetes og fedme. Men det er viktig å snakke med legen din før du starter et treningsprogram .; Fedme. Fedme øker risikoen for angina og hjertesykdom fordi det er forbundet med høyt kolesterol, høyt blodtrykk og diabetes. Også har hjertet jobbe hardere for å levere blod til overflødig vev .; Understreke. Stress kan øke risikoen for angina og hjerteinfarkt. For mye stress, så vel som sinne, kan også øke blodtrykket. Støt av hormoner som produseres under stress kan begrense blodårene dine og forverre angina.

Følgende risikofaktorer øke risikoen for koronarsykdom og angina

Press, fylde eller en klemme smerter i midten av brystet som varer i mer enn noen få minutter; Smerter som strekker seg forbi brystet til skulderen, arm, rygg, eller til dine tenner og kjeve; Økende episoder av brystsmerter; Langvarig smerte i øvre del av magen; Kortpustethet; svette; Hengende følelse av undergang; besvimelse; Kvalme og oppkast

Forberedelse til timen din

Den brystsmerter som kan oppstå med angina kan gjøre noen normale aktiviteter, som å gå, ubehagelig. Men den farligste komplikasjon være bekymret med angina er et hjerteinfarkt.

Hvis du har plutselige brystsmerter (ustabil angina), ring 911 eller ditt lokale nødnummer med en gang.

Vær oppmerksom på eventuelle pre-avtale begrensninger. På den tiden du gjøre avtale, sørg for å spørre om det er noe du trenger å gjøre på forhånd, for eksempel begrense din diett. For en blodprøve for å sjekke indikatorer for hjertesykdom, for eksempel, kan det være nødvendig å faste i en periode på forhånd .; Skriv ned eventuelle symptomer du opplever, inkludert alle som kan virke relatert til angina .; Skriv ned-tasten personlig informasjon, inkludert noen familiehistorie med angina, brystsmerter, hjertesykdom, slag, høyt blodtrykk eller diabetes og noen store påkjenninger eller nylige forandringer i livet .; Lag en liste over alle medisiner, vitaminer eller kosttilskudd du tar .; Ta med en venn eller et familiemedlem til avtalen, hvis det er mulig. Det kan noen ganger være vanskelig å huske all informasjonen, og denne personen kan hjelpe deg å huske viktige detaljer du savnet eller glemt .; Vær forberedt på å diskutere kosthold og mosjonsvaner. Hvis du ikke allerede følger en diett eller treningsprogram, være klar til å snakke med legen din om eventuelle utfordringer du kan møte i å komme i gang .; Skriv ned en liste over spørsmål å spørre legen din.

Hvis du tror du kan ha tilbakevendende angina fordi symptomene er kort og bare skje under trening, eller du er bekymret for din angina risiko på grunn av en sterk familie historie, gjøre en avtale med fastlegen din. Dersom angina er funnet tidlig, kan behandlingen være enklere og mer effektiv.

Hva er den mest sannsynlige årsaken til mine symptomer ?; Er det noen andre mulige årsaker ?; Hva slags tester trenger jeg? Hvordan må jeg forberede disse testene ?; Hvilke behandlinger er tilgjengelige, og hva anbefaler dere ?; Hvilke matvarer bør jeg spise eller unngå ?; Hva er et passende nivå av fysisk aktivitet ?; Jeg har andre helsemessige forhold. Hvordan kan jeg best mulig kan håndtere disse forholdene sammen ?; Hvor ofte jeg må følge opp med deg om min angina gjøre ?; Er det en generisk alternativ til medisin du forskrivning meg ?; Er det noen brosjyrer eller annet trykt materiale som jeg kan ta med meg hjem? Hva nettsteder anbefaler dere å besøke?

Fordi avtaler kan være kort, og fordi det er ofte mye av grunnen til å dekke, er det en god idé å være forberedt til timen. Her er litt informasjon for å hjelpe deg å bli klar for avtalen, og hva du kan forvente fra legen din.

Din tid med legen din er begrenset, så utarbeide en liste med spørsmål vil hjelpe deg å få mest mulig ut av din tid sammen. List dine spørsmål fra de viktigste til minst viktig i tilfelle tiden renner ut. For angina, til noen grunnleggende spørsmål å spørre legen din inkluderer

Når fikk du først begynner opplever symptomer ?; Er det vondt? Ubehag? Tetthet? Trykk? Skarp? knivstikking ?; Hvor er smertene ligger? Er det i et bestemt område eller mer generalisert ?; Har smerten spre seg til nakken og armene? Hvordan og når fikk smertene begynne? Gjorde noe konkret ut til å utløse smerte? Betyr det begynner gradvis og bygge opp eller start plutselig ?; Hvor lenge varer det?; Hva gjør det verre? Aktivitet? Puster? Kroppsbevegelse ?; Hva gjør det føler seg bedre? Hvile? Dype åndedrag? Sitter oppreist?; Har du andre symptomer med smerter, slik som kvalme eller svimmelhet ?; Har du problemer med å svelge ?; Har du ofte har halsbrann? (Halsbrann kan etterligne følelsen av angina.)

Tester og diagnose

I tillegg til de spørsmålene som du har forberedt på å spørre legen din, ikke nøl med å stille spørsmål under din avtale.

Elektrokardiogram (EKG eller EKG). Et elektrokardiogram sporer de elektriske signalene som fører til at hjertet til å slå når de reiser gjennom hjertet. Legen din kan se etter mønstre blant disse livstegn å se om blodstrømmen gjennom hjertet ditt har blitt redusert, avbrutt eller hvis du har et hjerteinfarkt .; Stresstest. Noen ganger angina er lettere å diagnostisere når hjertet arbeider hardere. Under en stresstest, trener du ved å gå på en tredemølle eller syklet en ergometersykkel. Mens du trener, er blodtrykket overvåkes og dine EKG målinger blir overvåket. Hvis du ikke klarer å trene, kan du bli gitt medisiner som fører til at hjertet til å jobbe hardere for å simulere trener .; Ekkokardiogram. En ekkokardiogram bruker lydbølger for å produsere bilder av hjertet. Legen din kan bruke disse bildene for å avdekke om det er områder av hjertemuskelen som har blitt skadet av dårlig blodgjennomstrømning – en årsak til angina. En ekkokardiogram er noen ganger gitt under en stresstest .; Nuclear stresstest. En kjernefysisk stresstest hjelper måle blodtilførselen til hjertemuskelen ved hvile og under stress. Det ligner på en rutinemessig stress test, men i løpet av en kjernefysisk stress test, er et radioaktivt stoff sprøytet inn i blodet. Dette stoffet blander seg med blodet og reiser til ditt hjerte. En spesiell scanner – som oppdager det radioaktive materialet i ditt hjerte – skaper bilder av hjertemuskelen. Utilstrekkelig blodtilførsel til alle deler av hjertet ditt vil dukke opp som en lys flekk på bildene .; Røntgen av brystet. Denne testen tar bilder av ditt hjerte og lunger. Dette er for å se etter andre forhold som kan forklare dine symptomer og for å se om du har en forstørret hjerte .; Blodprøver. Visse hjerteenzymer sakte lekker ut i blodet hvis ditt hjerte har blitt skadet av et hjerteinfarkt. Prøver av blodet kan testes for tilstedeværelse av disse enzymene .; Koronar angiografi. Koronar angiografi bruker røntgen for å undersøke innsiden av hjertets blodårer. Det er en del av en generell gruppe av prosedyrer kjent som hjertekateterisering. Under koronar angiografi, er en type fargestoff som er synlig ved røntgenmaskinen injiseres inn i blodårene i hjertet ditt. The X-ray maskin raskt tar en serie bilder (angiograms), som tilbyr en detaljert titt på blodårene .; Cardiac computertomografi (CT) scan. I en hjerte CT scan, ligger du på et bord inne i en smultringformet maskin. En X-ray tube inni maskinen roterer rundt kroppen din og samler inn bilder av ditt hjerte og bryst, som kan vise om noen av ditt hjerte arteriene blir smalere eller hvis ditt hjerte er forstørret.

Legen vil sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål. Å være klar til å svare dem kan reservere tid til å gå over noen punkter du ønsker å bruke mer tid på. Legen din kan be

Det er aldri for tidlig å gjøre sunne livsstilsendringer, som å slutte å røyke, spise sunn mat og bli mer fysisk aktiv. Dette er primære forsvarslinjer mot angina og dens komplikasjoner, inkludert hjerteinfarkt og hjerneslag.

Behandlinger og narkotika

For å diagnostisere angina, vil legen din starte ved å gjøre en fysisk eksamen og spør om dine symptomer. Du vil også bli spurt om eventuelle risikofaktorer, samt om du har en familiehistorie med hjertesykdom.

Det finnes flere tester legen kan bestille for å hjelpe bekrefte om du har angina

Hvis du røyker, slutte å røyke. Unngå eksponering for passiv røyking .; Hvis du er overvektig, snakk med legen din om vekt-tap alternativer .; Hvis du har diabetes, sørg for at det er godt kontrollert, og at du følger en optimal diett og mosjon plan .; Fordi angina er ofte forårsaket av anstrengelse, er det nyttig å tempoet selv og ta pauser .; Unngå store måltider .; Unngå stress er lettere sagt enn gjort, men prøv å finne måter å slappe av. Snakk med legen din om stress-reduksjon teknikker .; Spis et sunt kosthold med mye hele korn, mange frukter og grønnsaker, og begrensede mengder mettet fett .; Snakk med legen din om å starte en trygg øvelse plan.

Livsstil og hjem rettsmidler

Det er mange alternativer for angina behandling, herunder endringer i livsstil, medisiner, angioplastikk og stenting, eller koronar bypass operasjon. Målene for behandlingen er å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av symptomene og å redusere risikoen for hjerteinfarkt og død.

Forebygging

Men hvis du har ustabil angina eller angina smerter som er forskjellig fra det du vanligvis har, for eksempel oppstår når du er i ro, må du øyeblikkelig behandling på et sykehus.

Hvis angina er mild, kan endringer i livsstil være alt du trenger å gjøre. Selv om angina er alvorlig, kan gjøre endringer i livsstil fortsatt hjelpe. Disse endringene omfatter følgende

Hvis livsstilsendringer alene ikke hjelper din angina, må du kanskje ta medisiner. Dette kan omfatte

Lær mer om Angina

Livsstilsendringer og medisiner er ofte brukt til å behandle stabil angina. Men prosedyrer, slik som angioplastikk, stenting og koronar bypass kirurgi, også brukes til å behandle angina.

Fordi hjertesykdom er ofte årsaken til de fleste former for angina, kan du redusere eller hindre angina ved å arbeide på å redusere risikoen for hjertesykdommer faktorer. Å gjøre endringer i livsstil er det viktigste steget du kan ta.

Mer om Angina

Du kan bidra til å forhindre angina ved å gjøre de samme livsstilsendringer som kan forbedre dine symptomer hvis du allerede har angina. Disse inkluderer

Symptomer og behandling for

1

 1

Nitrater. Nitrater anvendes ofte for å behandle angina. Nitrater slappe av og utvide blodårene, slik at mer blod til å strømme til hjertet muskelen. Du kan ta en nitrat når du har angina-relaterte ubehag i brystet, før du gjør noe som normalt utløser angina (for eksempel fysisk anstrengelse), eller på en langsiktig forebyggende basis. Den vanligste formen for nitrat brukes til å behandle angina er med nitroglyserin tabletter satt under tungen .; Aspirin. Aspirin reduserer blodets evne til å levre seg, noe som gjør det lettere for blodet å strømme gjennom trange hjertearteriene. Forebygge blodpropp kan også redusere risikoen for hjerteinfarkt. Men ikke begynne å ta en daglig aspirin uten å snakke med legen din først .; Clot-forebygge narkotika. Visse medisiner, for eksempel klopidogrel (Plavix), prasugrel (effient) og ticagrelor (Brilinta), kan bidra til å forhindre blodpropp fra forming ved å gjøre blodplater mindre tilbøyelige til å holde sammen .; Betablokkere. Betablokkere virker ved å blokkere effektene av hormonet adrenalin, også kjent som adrenalin. Som et resultat av hjertet slår langsomt og mer med mindre kraft, og dermed redusere blodtrykket. Betablokkere også hjelpe blodårene slapper av og åpne opp for å bedre blodsirkulasjonen, og dermed redusere eller hindre angina .; Statiner. Statiner er legemidler som brukes til å senke kolesterolet. De virker ved å blokkere et stoff kroppen trenger for å lage kolesterol. De kan også hjelpe kroppen din reabsorb kolesterol som har samlet seg i plakk i blodårene, bidrar til å forhindre ytterligere blokkering i blodårene. Statiner har også mange andre gunstige effekter på hjerte arterier .; Kalsiumblokkere. Kalsiumblokkere, også kalt kalsiumantagonister, slappe av og utvide blodårene ved å påvirke muskelcellene i arterieveggene. Dette øker blodgjennomstrømningen i hjertet ditt, redusere eller hindre angina .; Ranolazin (Ranexa). Ranexa kan brukes alene eller sammen med andre angina medisiner, for eksempel kalsiumblokkere, betablokkere eller nitroglyserin. I motsetning til enkelte andre angina medisiner, kan Ranexa brukes hvis du tar muntlig erektil dysfunksjon medisiner.

Angioplastikk og stenting. Under en angioplastikk – også kalt perkutan koronar intervensjon (PCI) – en liten ballong er satt inn i smalere arterie. Ballongen blåses opp for å utvide arterie, og deretter en liten trådnett polen (stent) blir vanligvis satt inn for å holde den åpne arterien. Denne prosedyren bedrer blodgjennomstrømningen i hjertet ditt, redusere eller eliminere angina. Angioplastikk og stenting er en god behandling alternativ hvis du har ustabil angina eller hvis livsstilsendringer og medisiner ikke effektivt behandle kronisk, stabil angina .; Koronar bypass operasjon. Under koronar bypass kirurgi, er en vene eller arterie fra et annet sted i kroppen din brukes til å omgå en blokkert eller smalere hjerte lunge. Bypass operasjon øker blodstrømmen til hjertet ditt og reduserer eller eliminerer angina. Det er et behandlingsalternativ for både ustabil angina og stabil angina som ikke har respondert på andre behandlinger.

)

Hvis du røyker, slutte å røyke .; Spis et sunt kosthold med begrensede mengder mettet fett, mye hele korn, og mange frukter og grønnsaker .; Snakk med legen din om å starte en trygg øvelse plan .; Hvis du er overvektig, snakk med legen din om vekt-tap alternativer .; Ta anti-angina medisiner som foreskrevet og følge legens retninger .; Behandle sykdommer eller tilstander som kan øke risikoen for angina, slik som diabetes, høyt blodtrykk og høyt kolesterolnivå .; Fordi angina er ofte forårsaket av anstrengelse, tempoet selv og ta pauser .; Unngå store måltider som gjør at du føler deg altfor full .; Prøv å finne måter å slappe av. Snakk med legen din om stress-reduksjon teknikker.

Slutte å røyke; Overvåking og kontroll av andre helsemessige forhold, for eksempel høyt blodtrykk, høyt kolesterol og diabetes; Spise et sunt kosthold; Øke din fysiske aktivitet etter at du får legen din OK; Opprettholde en sunn vekt; Redusere stress nivå