antibiotika-assosiert diaré årsaker

De mest sannsynlige til å forårsake diaré antibiotika

Hvordan antibiotika forårsake diaré

Antibiotika-assosiert diaré oppstår når antibakterielle medikamenter (antibiotika) forstyrre balansen mellom gode og dårlige bakterier i mage-tarmkanalen.

Clostridium difficile som forårsaker mest alvorlige antibiotika-assosiert diaré

Nesten alle antibiotika kan føre til antibiotika-assosiert diaré, kolitt eller pseudomembranøs kolitt. De antibiotika som oftest knyttet til antibiotika-assosiert diaré omfatte

Fordøyelseskanalen er et komplekst økosystem som er hjem til millioner av mikroorganismer (tarmfloraen), inkludert hundrevis av arter av bakterier. Mange av disse bakteriene er fordelaktig, å utføre viktige funksjoner.

Men noen av de bakterier som normalt lever tarmkanalen er potensielt farlig. Disse skadelige bakterier er vanligvis holdes i sjakk av gunstige bakterier mindre delikat balanse mellom de to blir forstyrret av sykdom, medisiner eller andre faktorer.

Antibiotika kan være spesielt forstyrrende på tarmfloraen fordi de ødelegger gunstige bakterier sammen med skadelige. Noen ganger, uten nok “gode” mikroorganismer, “dårlige” bakterier som er resistente mot antibiotika du har fått vokse ut av kontroll, produserer giftstoffer som kan skade tarmveggen og utløser betennelse.

Bakterien er ansvarlig for nesten alle tilfeller av pseudomembranøs kolitt og mange tilfeller av alvorlig antibiotika-assosiert diaré er C. difficile. De fleste kjøper en C. difficile infeksjon under et opphold i et sykehus eller sykehjem etter at de har fått antibiotika.