antihistamin / decongestant kombinasjon

Bruksområder for denne Medisin

I november 2000, Food and Drug Administration (FDA) utstedt en offentlig helse advarsel om fenylpropanolamin (PPA) på grunn av risikoen for hemoragisk hjerneslag. FDA, støttet av resultatene av et forskningsprogram, bedt om at produsentene frivillig avvikle markedsføring av produkter som inneholder PPA og at forbrukerne arbeider med sine helsepersonell til å velge alternative produkter.

Antihistamin og slimhinneavsvellende kombinasjoner brukes til å behandle nesetetthet (tett nese), nysing og rennende nese forårsaket av forkjølelse og høysnue.

Antihistaminer virker ved å forhindre virkningene av en substans som kalles histamin, som produseres av kroppen. Histamin kan forårsake kløe, nysing, rennende nese, og rennende øyne. Antihistaminer som finnes i disse kombinasjonene er

De dekongestanter, slik som fenylefrin, pseudoefedrin, og produsere en innsnevring av blodårene. Dette fører til rydding av nesetetthet, men det kan også føre til en økning i blodtrykket hos pasienter som har høyt blodtrykk.

Noen av disse kombinasjonene er bare tilgjengelig med legens resept. Andre er tilgjengelig uten resept, men kan legen har spesielle instrukser om riktig dose av medisinen for din medisinske tilstand.

Ikke gi noen over-the-counter (OTC) hoste og kaldt medisin til en baby eller barn under 2 år. Ved hjelp av disse legemidlene i svært små barn kan føre til alvorlige eller muligens livstruende bivirkninger.

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på medisiner i denne gruppen eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Før du bruker denne medisinen

Meget små barn er som regel mer følsomme for virkningene av denne medisinen. Økninger i blodtrykk, mareritt eller uvanlig spenning, nervøsitet, rastløshet eller irritabilitet kan være mer sannsynlig å skje i barn. Før du gir noen av disse kombinasjon medisiner til barn, sjekk pakningen nøye. Noen av disse legemidlene er for sterk til bruk hos barn. Hvis du ikke er sikker på om et bestemt produkt kan gis til et barn, eller hvis du har spørsmål om hvor mye å gi, sjekk med din lege.

Ikke gi noen over-the-counter (OTC) hoste og kaldt medisin til en baby eller barn under 2 år. Ved hjelp av disse legemidlene i svært små barn kan føre til alvorlige eller muligens livstruende bivirkninger.

Forvirring, vanskelig og smertefull vannlating, svimmelhet, tretthet, tørrhet i munnen, eller kramper (anfall) kan være mer sannsynlig hos eldre, som vanligvis er mer følsomme for virkningene av denne medisinen. Dessuten kan mareritt eller uvanlig spenning, nervøsitet, rastløshet, eller irritabilitet være mer sannsynlig hos eldre pasienter.

Den sporadisk bruk av antihistamin og slimhinneavsvellende kombinasjoner er ikke sannsynlig å forårsake problemer hos fosteret eller i den nyfødte babyen. Imidlertid, når disse legemidlene brukes ved høyere doser og / eller i lang tid, kan den mulighet som kan oppstå problemer øke. For de enkelte bestanddeler av disse kombinasjonene gjelder følgende

Små mengder av antihistaminer og decongestants går over i morsmelk. Bruk anbefales ikke sjansene er større for denne medisinen for å forårsake bivirkninger, for eksempel uvanlig spenning eller irritabilitet, i pleie baby. Også, siden antihistaminer har en tendens til å redusere sekret av legemet, er det mulig at strømmen av morsmelk kan bli redusert i noen pasienter. Det er ikke kjent ennå om loratadin forårsaker de samme bivirkninger.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du bruker noen av disse legemidlene, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Bruk av legemidler i denne klassen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med et medikament i denne klassen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av legemidler i denne klassen med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Ved hjelp av legemidler i denne klassen med en hvilken som helst av de følgende anbefales vanligvis ikke, men kan være uunngåelig i noen tilfeller. Hvis det brukes sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker medisinen, eller gi deg spesielle instruksjoner om bruk av mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av legemidler i denne klassen. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Ta denne medisinen bare som anvist. Ikke ta mer av det, og ikke ta det oftere enn anbefalt på etiketten, med mindre annet er regissert av legen din. For å gjøre dette kan øke sjansen for bivirkninger.

Hvis denne medisinen irriterer magen, kan du ta det med mat eller et glass vann eller melk, for å minske irritasjon.

For pasienter som tar den utvidede-release kapsel eller tablettform av denne medisinen

Dose legemidler i denne klassen vil være forskjellig for ulike pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av disse legemidlene. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Det er et stort utvalg av antihistamin og slimhinneavsvellende kombinasjonsprodukter på markedet. Noen produkter er for bruk i bare voksne, mens andre kan benyttes i barn. Hvis du har spørsmål om dette, sjekk med din lege.

Følg legens ordre om dette legemidlet er forskrevet. Eller, følg instruksjonene på boksen hvis du kjøper denne medisinen uten resept

Riktig bruk av denne medisinen

Ikke gi noen over-the-counter (OTC) hoste og kaldt medisin til en baby eller barn under 2 år. Ved hjelp av disse legemidlene i svært små barn kan føre til alvorlige eller muligens livstruende bivirkninger.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Før du har noen hud tester for allergier, forteller ansvarshavende lege om at du tar dette legemidlet. Resultatene av testen kan bli påvirket av antihistamin i denne medisinen.

Når du tar antihistaminer (som finnes i denne kombinasjonen medisin) med jevne mellomrom, sørg for at legen vet om du tar store mengder aspirin samtidig (som for leddgikt eller revmatisme). Effekter av for mye aspirin, som øresus, kan dekkes opp av antihistamin.

Den antihistamin i dette legemidlet vil legge til effekter av alkohol og andre CNS-depressiva (legemidler som senker nervesystemet, muligens forårsake døsighet). Noen eksempler på CNS depressiva er andre antihistaminer eller medisin for høysnue, andre allergier, eller forkjølelse, beroligende midler, beroligende midler, eller sovemedisin, resept smerte medisin eller narkotika, barbiturater, medisin for beslag, muskelavslappende, eller bedøvelsesmidler, inkludert noen dental anestesi . Sjekk med legen din før du tar noen av de ovennevnte mens du tar denne medisinen.

Forholdsregler ved bruk av denne medisin

Den antihistamin i denne medisinen kan føre til at noen mennesker til å bli døsig, svimmel eller mindre våken enn de er normalt. Noen antihistaminer har større sannsynlighet for å forårsake døsighet enn andre (loratadin, for eksempel, gir sjelden denne effekten). Sørg for at du vet hvordan du reagerer før du kjører, bruker maskiner, eller gjøre noe annet som kan være farlig hvis du er svimmel eller ikke våken.

Decongestant i dette legemidlet kan legge til sentralnervesystemet (CNS) stimulerende og andre effekter av kosthold hjelpemidler. Ikke bruk medisiner for diett eller appetitt kontroll mens du tar denne medisinen med mindre du har sjekket med legen din

Decongestant i denne medisinen kan føre til at noen mennesker til å være nervøs eller rastløs eller å ha problemer med å sove. Hvis du har problemer med å sove, ta siste dose av denne medisinen for hver dag et par timer før sengetid. Hvis du har spørsmål om dette, sjekk med legen din.

Antihistaminer kan forårsake tørr munn, nese og svelg. Noen antihistaminer har større sannsynlighet for å forårsake tørr munn enn andre (loratadin, for eksempel, gir sjelden denne effekten). For midlertidig lindring, bruk sukkerfri drops eller tyggegummi, smelte biter av is i munnen, eller bruke en spytt erstatning. Men hvis munnen fortsetter å føles tørr i mer enn 2 uker, sjekk med tannlegen din. Fortsetter munntørrhet kan øke sjansen for dental sykdom, inkludert tannråte, tannkjøttsykdommer, og sopp-infeksjoner.

For pasienter som bruker promethazine holdig medisin

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Selv om alvorlige bivirkninger forekommer sjelden når denne medisinen er tatt som anbefalt, kan de være mer sannsynlig å skje hvis: for mye medisin er tatt, er det tatt i store doser, eller det er tatt for en lengre periode.

Få nødstilfelle hjelp umiddelbart hvis noen av følgende symptomer på overdosering

Sjekk med legen din så snart som mulig hvis noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.