antihistamin (oral, parenteral rute, rektalt) beskrivelse og merkenavn

Antihistaminer brukes for å lindre eller forebygge symptomene på høysnue og andre typer allergi. De virker ved å forhindre virkningene av en substans som kalles histamin, som produseres av kroppen. Histamin kan forårsake kløe, nysing, rennende nese, og rennende øyne. Også i enkelte personer histamin kan lukke opp bronkiene (luftveiene i lungene) og gjør det vanskelig å puste.

Noen av antihistaminer er også brukt for å hindre bevegelse sykdom, kvalme, oppkast og svimmelhet. Hos pasienter med Parkinsons sykdom, kan difenhydramin brukes til å redusere stivhet og skjelvinger. Dessuten er det sirup form av difenhydramin brukes til å lindre hoste på grunn av forkjølelse eller høysnue. I tillegg, siden antihistaminer kan forårsake døsighet som bivirkning, noen av dem kan brukes til å hjelpe folk til å sove.

Canadian Brand Name

Hydroxyzine er brukt i behandling av nervøse og emosjonelle forhold for å kontrollere angst. Den kan også brukes for å kontrollere angst og produsere søvn før operasjonen.

Noen antihistaminer anvendes i behandling av kronisk urticaria, som er en vedvarende bikube-lignende utslett.

Antihistaminer kan også brukes til andre forhold som bestemmes av legen din.

Antihistamin preparater er tilgjengelig både over-the-counter (OTC) og med legens resept.

Tablet; Syrup, Tablet, utvidet utgave, Solution, Capsule, utvidet utgave, Elixir, Capsule, Væske, Tablet, Tygge, Suspensjon, utvidet utgave, Oppheng; Stikkpille, Pulver til Suspension, Tablet, i oppløsning, Capsule, væskefylte; Film

Ikke gi noen over-the-counter (OTC) hoste og kaldt medisin til en baby eller barn under 4 år. Ved hjelp av disse legemidlene i svært små barn kan føre til alvorlige eller muligens livstruende bivirkninger.

Når et legemiddel har blitt godkjent for markedsføring for en bestemt anvendelse kan erfaring viser at det er også nyttig for andre medisinske problemer. Selv om disse bruker ikke er inkludert i produktmerking, noen antihistaminer brukes i visse pasienter med følgende medisinske tilstander

Viktigheten av Diet

Vær sikker på din helsepersonell vet om du er på en lav-natrium, lite sukker, eller noen annen spesiell diett. De fleste legemidler som inneholder mer enn sin aktive bestanddel, og mange flytende medisiner inneholde alkohol.

allergi

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Pediatric

geriatrisk

Svangerskap

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på medisiner i denne gruppen eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

amming

Alvorlige bivirkninger, for eksempel kramper (anfall), er mer sannsynlig hos yngre pasienter, og vil være av større risiko for spedbarn enn til ungdommer eller voksne. Generelt barn er mer følsomme for virkningene av antihistaminer. Dessuten kan mareritt eller uvanlig spenning, nervøsitet, rastløshet, eller irritabilitet være mer sannsynlig hos barn.

Drug Interactions

Ikke gi noen over-the-counter (OTC) hoste og kaldt medisin til en baby eller barn under 4 år. Ved hjelp av disse legemidlene i svært små barn kan føre til alvorlige eller muligens livstruende bivirkninger.

andre interaksjoner

Eldre pasienter er vanligvis mer følsomme for virkningene av antihistaminer. Forvirring, vanskelig eller smertefull vannlating, svimmelhet, tretthet, følelse av å besvime, eller tørrhet i munn, nese eller hals kan være mer sannsynlig hos eldre pasienter. Dessuten kan mareritt eller uvanlig spenning, nervøsitet, rastløshet, eller irritabilitet være mer sannsynlig hos eldre pasienter.

Hydroxyzine er ikke anbefalt for bruk i de første månedene av svangerskapet, siden det har vist seg å forårsake fødselsskader i dyreforsøk når gitt i doser mange ganger høyere enn vanlig humandose. Pass på at du har diskutert dette med legen din.

Desloratadin og feksofenadin er ikke undersøkt hos gravide kvinner. Imidlertid har studier på dyr vist at disse medisinene forårsake fødselsskader eller andre problemer når gitt i doser høyere enn vanlig humandose. Før du tar denne medisinen, sørg for at legen din vet om du er gravid eller hvis du kan bli gravid.

Azatadin, brompheniramine, cetirizin, klorfeniramin, klemastin, cyproheptadine, deksklorfeniramin, dimenhydrinate, difenhydramin, doxylamine, og loratadin er ikke undersøkt hos gravide kvinner. Imidlertid har disse medisinene ikke vist seg å forårsake fødselsskader eller andre problemer i dyrestudier.

Små mengder av antihistaminer passerer over i morsmelk. Bruk anbefales ikke babyer er mer utsatt for bivirkninger av antihistaminer, som for eksempel uvanlig spenning eller irritabilitet. Også, siden disse legemidlene har en tendens til å redusere sekret av legemet, er det mulig at strømmen av morsmelk kan bli redusert i noen pasienter. Det er ikke kjent ennå om cetirizin, desloratadin eller loratadin forårsake de samme bivirkningene.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du bruker noen av disse legemidlene, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Bruk av legemidler i denne klassen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med et medikament i denne klassen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av legemidler i denne klassen med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Andre medisinske problemer

Ved hjelp av legemidler i denne klassen med en hvilken som helst av de følgende anbefales vanligvis ikke, men kan være uunngåelig i noen tilfeller. Hvis det brukes sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker medisinen, eller gi deg spesielle instruksjoner om bruk av mat, alkohol eller tobakk.

dosering

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av legemidler i denne klassen. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

For pasienter som tar denne medikamenter gjennom munnen

For pasienter som tar dimenhydrinate eller difenhydramin for reisesyke

For pasienter ved hjelp av stikkpille form av denne medisinen

For pasienter ved hjelp av injeksjon form av denne medisinen

Antihistaminer brukes for å lindre eller forebygge symptomene på din medisinske problem. Ta dem bare som anvist. Ikke ta mer av dem og ikke ta dem oftere enn anbefalt på etiketten, med mindre annet er regissert av legen din. For å gjøre dette kan øke sjansen for bivirkninger.

Dose legemidler i denne klassen vil være forskjellig for ulike pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av disse legemidlene. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

For bruk som et antihistamin

For kvalme, oppkast og svimmelhet (bare dimenhydrinate og difenhydramin brukes til vertigo)

For Parkinsons sykdom

For bruk som et beroligende middel (for å hjelpe søvn)

for angst

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Før du har noen hud tester for allergier, forteller ansvarshavende lege om at du tar dette legemidlet. Resultatene av testen kan bli påvirket av dette legemidlet.

Når du tar antihistaminer på regelmessig basis, sørg for at legen vet om du tar store mengder aspirin samtidig (som for leddgikt eller revmatisme). Effekter av for mye aspirin, som øresus, kan dekkes opp av antihistamin.

Tapte Dose

Antihistaminer vil legge til effekter av alkohol og andre CNS-depressiva (legemidler som senker nervesystemet, muligens forårsake døsighet). Noen eksempler på CNS depressiva er beroligende midler, beroligende midler, eller sovemedisin, resept smerte medisin eller narkotika, barbiturater, medisin for beslag, muskelavslappende, eller bedøvelsesmidler, inkludert noen dental anestesi. Sjekk med legen din før du tar noen av de ovennevnte mens du bruker denne medisinen.

Lagring

Denne medisinen kan føre til at noen mennesker til å bli døsig eller mindre våken enn de er normalt. Selv hvis tatt ved sengetid, kan det føre til at noen mennesker til å føle seg døsig eller mindre våken på som oppstår. Noen antihistaminer er mer sannsynlig å forårsake døsighet enn andre. Tretthet er mindre sannsynlig med cetirizin, og sjelden med desloratadin og loratadin. Sørg for at du vet hvordan du reagerer på antihistamin du tar før du kjører, bruke maskiner, eller gjøre noe annet som kan være farlig hvis du ikke er på vakt.

Antihistaminer kan forårsake tørr munn, nese og svelg. Noen antihistaminer er mer sannsynlig å forårsake tørr munn enn andre. For midlertidig lindring av munntørrhet, bruk sukkerfri drops eller tyggegummi, smelte biter av is i munnen, eller bruke en spytt erstatning. Men hvis munnen fortsetter å føles tørr i mer enn 2 uker, sjekk med din lege eller tannlege. Fortsetter munntørrhet kan øke sjansen for dental sykdom, inkludert tannråte, tannkjøttsykdommer, og sopp-infeksjoner.

For pasienter som bruker dimenhydrinate, difenhydramin, eller hydroxyzine

For pasienter som bruker difenhydramin eller doxylamine som en sovende hjelpemiddel

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Sjekk med legen din så snart som mulig hvis noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.