antithyroid middel oral, rektal

Methimazole og propylthiouracil brukes til å behandle tilstander der skjoldbruskkjertelen produserer for mye thyroid hormon.

Bruksområder for denne Medisin

Disse legemidlene virker ved å gjøre det vanskeligere for kroppen å bruke jod for å lage thyroid hormon. De trenger ikke blokkere effekten av skjoldbruskkjertel hormon som ble gjort av kroppen før bruken ble påbegynt.

Disse medisinene er bare tilgjengelig med legens resept.

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på medisiner i denne gruppen eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Dette legemidlet har vært brukt hos barn og ungdom, og i effektive doser, ikke har vist seg å forårsake forskjellige bivirkninger eller problemer hos barn enn det gjør hos voksne.

Eldre mennesker kan ha en økt sjanse for visse bivirkninger under behandlingen. Legen din kan ha behov for å ta spesielle forholdsregler mens du tar denne medisinen.

Bruk av for stor dose under svangerskapet kan føre til problemer hos fosteret. Men bruk av riktig dose, med nøye overvåking av lege, er ikke sannsynlig å forårsake problemer.

Disse legemidlene går over i morsmelk. (Methimazole går over i morsmelk mer fritt og i større mengder enn propylthiouracil.) Men, kan legen din tillate deg å fortsette å amme, hvis dosen er lav og barnet får hyppige kontroller. Hvis du tar en stor dose, kan det være nødvendig for deg å slutte å amme under behandlingen.

Før du bruker denne medisinen

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du bruker noen av disse legemidlene, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av legemidler i denne klassen med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av legemidler i denne klassen. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Bruk denne medisinen bare som anvist av legen din. Ikke bruk mer eller mindre av det og ikke bruke det oftere, eller for en lengre tid enn legen bestilt. For å gjøre dette kan øke sjansen for bivirkninger.

Dette legemidlet fungerer best når det er en konstant mengde i blodet. For å holde mengden konstant, ikke går glipp av noen doser. Også, hvis du tar mer enn én dose per dag, er det best å ta doser på jevnt fordelt ganger dag og natt. For eksempel, hvis du skal ta 3 doser i døgnet, dosene bør være fordelt ca 8 timer fra hverandre. Hvis dette forstyrrer søvnen din eller andre daglige aktiviteter, eller dersom du trenger hjelp i planleggingen av de beste tidene å ta medisinen, sjekk med din lege.

Mat i magen kan endre mengden av methimazole som er i stand til å gå inn i blodbanen. For å sikre at du alltid får den samme effekten, prøv å ta methimazole på samme tid i forhold til måltider hver dag. Det er, alltid ta det med måltider eller alltid ta det på tom mage.

Dose legemidler i denne klassen vil være forskjellig for ulike pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av disse legemidlene. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Hvis du går glipp av mer enn én dose, eller hvis du har spørsmål om dette, sjekk med legen din.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen virker som den skal, og for å se etter uønskede effekter.

Det kan ta flere dager eller uker for denne medisinen skal virke. Men ikke slutte å ta denne medisinen uten først å sjekke med legen din. Noen medisinske problemer kan kreve flere år med kontinuerlig behandling.

Før ha noen form for kirurgi (inkludert dental kirurgi) eller akutt behandling, forteller lege eller tannlege som har ansvaret for at du tar dette legemidlet.

Sjekk med legen din med en gang hvis du får en skade, infeksjon eller sykdom av noe slag. Legen din vil at du skal slutte å ta denne medisinen eller endre mengden du tar.

Riktig bruk av denne medisinen

Mens du behandles med antithyroid agenter, og etter at du slutter behandlingen med det, ikke har noen vaksinasjoner (vaksiner) uten legens godkjennelse. Antithyroid agenter kan senke kroppens motstand, og det er en sjanse du kanskje få infeksjon immunisering er ment å forhindre. I tillegg bør andre personer som bor i din husstand ikke ta eller nylig har tatt oral polio vaksine siden det er en sjanse de kunne passere polio virus videre til deg. Unngå også andre personer som har tatt oral polio vaksine. Ikke komme nær dem, og ikke bo i samme rom med dem på veldig lenge. Hvis du ikke kan ta disse forholdsreglene, bør du vurdere iført en beskyttende ansiktsmaske som dekker nese og munn.

Før du har noen medisinske tester, forteller ansvarshavende lege om at du tar dette legemidlet. Resultatene av noen tester kan bli berørt av dette legemidlet.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Sjekk med legen din så snart som mulig hvis noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

Forholdsregler ved bruk av denne medisin