aortaklaffen stenose behandlinger og medisiner

medisiner

Medisiner noen ganger kan lette symptomer på aortaklaffen stenose. Men den eneste måten å eliminere aortaklaffen stenose er kirurgi for å reparere eller erstatte ventilen og åpne opp passasje.

prosedyrer

Kirurgi er ikke alltid nødvendig med en gang. Hvis testene viser at du har mild til moderat aortaklaffen stenose, og du har ingen symptomer, vil legen planlegge checkups å nøye overvåke ventilen slik at operasjonen kan utføres på riktig tidspunkt. I oppfølgings avtaler, vil legen vurdere din medisinske historie og utføre en fysisk undersøkelse. Legen kan også diskutere symptomer og hva som forventes av tilstanden din utvikler seg.

Legen din kan ta en ekkokardiogram for å vise aortaklaffen og overvåke tilstanden din hver tre til fem år hvis du har mild aortaklaffen stenose, og hvert år hvis du har moderat aortaklaffen stenose.

Hvis du har alvorlig aortaklaffen stenose, kan legen planlegge checkups hver tre til seks måneder. Legen din kan ta en ekkokardiogram hver seks til 12 måneder for å vise hjerteventil og overvåke din tilstand. I noen tilfeller kan legen din bestille flere tester.

Generelt er kirurgi nødvendig når innsnevring blir alvorlig og symptomer. I noen tilfeller kan legen anbefale kirurgi hvis du har alvorlig aortaklaffen stenose, selv om du ikke opplever symptomer. Hvis du har moderat eller alvorlig aortaklaffen stenose og andre forhold som krever hjertekirurgi, kan legen anbefale kirurgi for å behandle tilstander.

Ingen medisiner kan reversere aortaklaffen stenose. Imidlertid kan legen forskrive visse medisiner for å hjelpe dine symptomer, som for eksempel de å redusere væskeansamling, for å bremse pulsen eller for å kontrollere hjerterytmeforstyrrelser assosiert med aortaklaffen stenose. Senke blodtrykket kan hindre eller bremse utviklingen av aortastenose. Spør legen din hvis du trenger å senke blodtrykket med medisiner.

Du må kanskje ventil reparasjon eller erstatning for å behandle aortaklaffen stenose. Selv om mindre invasive metoder er mulig i noen tilfeller er kirurgi den primære behandling for denne tilstanden.

Terapi for å reparere eller erstatte aortaklaffen inkluderer

Balloon valvuloplasty. Av og til er ballong valvuloplasty et alternativ. Balloon valvuloplasty bruker en myk, tynn slange (kateter) tippet med en ballong.

En lege guider kateteret gjennom en blodåre i lysken til hjerte og inn i trange aortaklaffen. En gang i posisjon, blir en ballong på spissen av kateteret oppblåst. Ballongen skyver åpne aortaklaffen og strekker ventilåpningen, forbedre blodsirkulasjonen. Ballongen blir så deflatert, og kateteret med ballongen føres tilbake ut av kroppen din.

Balloon valvuloplasty kan avlaste aortaklaffen stenose og dens symptomer, spesielt hos spedbarn og barn. Men hos voksne, har en tendens til ventilen for å begrense igjen selv etter innledende suksess. Av disse grunner, leger sjelden bruker ballong valvuloplasty i dag for å behandle aortaklaffen stenose hos voksne, bortsett fra i folk som er for syke til å gjennomgå en operasjon eller venter på en Kateter aortaklaffen erstatning.

Aortaklaffen erstatning. Dette er den primære kirurgisk behandling for alvorlig aortaklaffen stenose. Kirurgen fjerner smalere aortaklaffen og erstatter den med en mekanisk ventil eller et vev ventil. Denne prosedyren blir generelt utført under åpen hjertekirurgi.

Mekaniske ventiler, laget av metall, er holdbare, men de bærer risikoen for blodpropper på eller i nærheten av ventilen. Hvis du mottar en mekanisk ventil, må du ta en antikoagulerende medisiner, slik som warfarin (Coumadin), for livet for å forebygge blodpropp.

Vevsklaffer – som kan komme fra en gris, ku eller menneskelig avdød donor – ofte til slutt smalt gjennom årene, og må erstattes. En annen type vev ventil erstatning som bruker din egen lunge ventilen (autograft) er noen ganger mulig, men mindre sannsynlig i en eldre person. Legen din kan diskutere risiko og nytte av hver type hjerteklaff med deg. Aortaklaffen erstatning kan avlaste aortaklaffen stenose og dens symptomer.

Kateter aortaklaffen erstatning (Tavr). Aortaklaffen erstatning, den vanligste behandlingen for aortaklaffen stenose, har tradisjonelt blitt utført med åpen hjertekirurgi.

En mindre invasiv tilnærming – Kateter aortaklaffen erstatning – innebærer å erstatte aortaklaffen med en protese ventil via arteria femoralis i beinet (transfemoralt) eller venstre ventrikkel apex av hjertet (transapikale).

I Tavr legene sette inn et kateter med en ballong på spissen i en arterie i beinet eller i et lite snitt i brystet og styre den til ditt hjerte og inn i aortaklaffen. En ballong på tuppen av kateteret, som har en sammenfoldet ventil rundt den, blir deretter oppblåst. Dette åpner den aortaventilen og strekker ventilåpningen og utvider det brettede ventil i aortaventilen. Legene så deflatere ballongen og veilede kateteret med ballongen tilbake ut av kroppen din. Alternativt, kan en selv-ekspanderende ventilen skal settes inn i aorta-ventilen, og en ballong da ikke blir brukt.

I noen tilfeller kan en ventil innsettes gjennom et kateter inn i et vev erstatningsventil som må byttes ut (ventil-i-ventil prosedyre).

Tavr er vanligvis reservert for personer med alvorlig aortaklaffen stenose som har økt risiko for komplikasjoner fra aortaklaffen kirurgi. Denne prosedyren kan avlaste alvorlig aortaklaffen stenose og dens symptomer hos dem som har økt risiko for komplikasjoner fra aortaklaffen kirurgi. Tavr har en høyere risiko for hjerneslag og vaskulær komplikasjoner enn aortaklaffen erstatning kirurgi. Teknikken er forholdsvis ny, og utvikler seg raskt, og det er nyere ventiler og indikasjoner som forekommer ofte. Tavr er noen ganger referert til som Kateter aortaklaff implantasjon (TAVI).

Pulsåreklappen stenose kan behandles effektivt med kirurgi. Men trenger du regelmessig oppfølging avtaler med legen din for å sjekke for eventuelle endringer i din tilstand. Du kan fortsatt være i fare for uregelmessig hjerterytme, selv etter at du har blitt behandlet for aortaklaffen stenose. Du må kanskje ta medisiner for å senke denne risikoen. Hvis ditt hjerte er blitt svekket fra aortaklaffen stenose, må du kanskje medisiner for å behandle hjertesvikt.

Hvis du har hatt aortaklaffen erstatning kirurgi, må du ta antibiotika før visse dental eller medisinske prosedyrer på grunn av risikoen for infeksjon i hjertevevet (endokarditt).