atelvia

Terapeutisk Klasse: Kalsium Regulator

Bruker For Atelvia

Kjemisk Klasse: Bisfosfonater

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Bruk av risedronate er ikke indisert hos barn.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av Actonel® med kalsium i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av risedronat hos eldre.

Før du bruker Atelvia

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Denne delen inneholder informasjon om riktig bruk av en rekke produkter som inneholder risedronate. Det kan ikke være spesifikke for Atelvia. Vennligst les med forsiktighet.

Denne medisinen kommer med en Medisinering Guide. Les og følg instruksjonene nøye. Spør legen din hvis du har spørsmål.

Hvis du bruker forsinket frisetting

Ta de vanlige tabletter med et fullt glass (6 til 8 unser) rent vann på tom mage. Det bør tas så snart du får ut av sengen om morgenen minst 30 minutter før noen mat, drikke eller andre legemidler. Mat og drikke (f.eks, mineralvann, kaffe, te eller saft) vil redusere mengden av risedronatnatrium absorberes av kroppen. Ventet lenger enn 30 minutter, vil tillate mer av stoffet som skal absorberes. Legemidler som antacida som inneholder kalsium eller kalsiumtilskudd også vil redusere absorpsjonen av risedronatnatrium.

Svelg den vanlige tabletten hel. Ikke suge eller tygge på tegnebrettet fordi det kan føre til irritasjon i halsen.

Ikke legg deg ned i 30 minutter etter å ha tatt risedronate. Dette vil bidra til risedronate nå magen raskere. Det vil også bidra til å forhindre irritasjon i spiserøret.

Det er viktig at du spiser en godt balansert kosthold med tilstrekkelige mengder kalsium og vitamin D (finnes i melk eller andre meieriprodukter). Men ikke ta noe mat, drikkevarer, eller kalsiumtilskudd innen 30 minutter eller lenger etter å ha tatt risedronate. For å gjøre dette kan holde denne medisinen virker som den skal.

Følg dine dosering instruksjonene du får av legen din nøye. Det kan påvirke hvordan denne medisinen fungerer hvis du ikke gjør det. Ikke slutte å bruke denne medisinen brått uten å spørre legen din.

Fortell legen din hvis du gjør vektbærende øvelser, røyker eller drikker for mye. Legen din må ta disse i betraktning i å avgjøre dosen din.

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

For pasienter som tar de forsinket frisetting: Hvis du gikk glipp av å ta det en gang i uken, ta en tablett om morgenen at du husker. Ikke ta to tabletter på samme dag. Gå tilbake til vanlig timeplan neste uke.

Riktig bruk av risedronate

For pasienter som tar vanlige tabletter hver dag: Hvis du glemmer en dose eller glemmer å bruke medisinen i morgen, hopp over den glemte dosen og ta medisinen din neste morgen. Ikke ta to tabletter på samme dag. Gå tilbake til vanlig timeplan neste dag.

Hvis du er på en ukeplan og savner en dose av den vanlige tabletter, ta det neste morgen etter at du husker. Fortsett som vanlig å ta medisinen på samme ukedag neste uke.

For pasienter som tar de vanlige tablettene på to påfølgende dager hver måned, og neste måneds planlagte doser er mer enn 7 dager unna: Hvis begge tablettene er savnet, ta den første tabletten på morgenen etter den dagen det blir husket. Ta andre tabletten på neste morgen. Hvis bare én tablett er savnet, ta den glemte tabletten om morgenen etter den dagen det blir husket. Gå tilbake til vanlig timeplan i påfølgende måned. Ikke ta mer enn to tabletter i løpet av 7 dager.

For pasienter som tar de vanlige tablettene på to påfølgende dager hver måned, og neste måneds planlagte doser er 1 til 7 dager unna: Vent til neste måned og ta tablettene på planlagte dager. Gå tilbake til vanlig timeplan i påfølgende måned. Ikke ta mer enn to tabletter i løpet av 7 dager.

For pasienter som tar vanlige tabletter en gang i måneden og neste måned planlagte dose er mer enn 7 dager unna: Ta det neste morgen etter at du husker. Fortsett som vanlig å ta medisinen på samme ukedag i påfølgende måned. Ikke ta mer enn en tablett innen 7 dager.

For pasienter som tar vanlige tabletter en gang i måneden og neste måned planlagte dose er 1 til 7 dager unna: Vent til neste måned og ta tabletten på den planlagte dagen i måneden. Fortsett som vanlig å ta medisinen på samme ukedag i påfølgende måned. Ikke ta mer enn en tablett innen 7 dager.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Forholdsregler når du bruker Atelvia

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Det er viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen fungerer og se etter uønskede effekter.

Du bør ikke ta Actonel® tabletter hvis du også bruker Atelvia®. forsinket frisetting. Disse legemidlene bør ikke tas sammen fordi begge medisiner inneholder risedronate. Spør legen din hvis du har spørsmål.

Denne medisinen kan irritere spiserøret. Hvis du tror dette legemidlet har begynt å skade spiserøret, slutte å ta dette legemidlet og ringe legen din. Noen symptomer på skade på spiserøret er halsbrann (enten nye eller verre enn vanlig), smerter ved svelging, smerter i midten av brystet, problemer med å svelge, eller følelsen av at maten setter seg fast på vei til magen.

Det er viktig at du forteller alle helsepersonell som du tar risedronate. Hvis du har dental prosedyrer gjort mens du tar risedronate kan du ha en økt sjanse for å få et alvorlig problem med kjeven din.

Sørg for at du forteller legen din om eventuelle nye medisinske problemer, spesielt med tennene eller kjeven. Fortell legen din dersom du har alvorlig bein, ledd eller muskelsmerter mens du bruker denne medisinen.

Atelvia bivirkninger

Atelvia (risedronat)

Denne medisinen kan redusere mengden av kalsium i blodet. Ring legen din med en gang hvis du utvikler tegn til lavt kalsiumnivå, for eksempel muskelkramper eller rykninger, eller nummenhet eller prikking i fingre, tær, eller lepper.

Denne medisinen kan øke risikoen for å utvikle brudd i lårbeinet. Dette kan være mer vanlig hvis du bruker den i lang tid. Sjekk med legen din med en gang hvis du har en kjedelig eller verkende smerter i lår, lyske og hofte.

Denne medisinen kan samhandle med fargestoff som brukes for bein skanner.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Få nødstilfelle hjelp umiddelbart hvis noen av følgende symptomer på overdosering

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori C Risiko kan ikke utelukkes

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

Osteoporose hydroklortiazid, alendronat, Fosamax, østradiol, kalsiumkarbonat, Prolia, Premarin, Evista, Caltrate, Actonel raloksifen, Boniva, kalsium / vitamin d, Forteo, Reclast, Zometa, Caltrate 600 + D, Ibandronate, Citracal + D, denosumab, kalsitonin, risedronat, miacalcin, Prempro