atopisk dermatitt (eksem)

Atopisk dermatitt (eksem) er en tilstand som gjør huden din rød og kløende. Det er vanlig hos barn, men kan oppstå i alle aldre. Atopisk eksem er langvarig (kronisk) og har en tendens til å blusse med jevne mellomrom og deretter avta. Det kan være ledsaget av astma eller høyfeber.

Ingen legning er blitt funnet for atopisk dermatitt. Men behandlinger og egenomsorg tiltak kan lindre kløe og forhindre nye utbrudd. For eksempel, hjelper det å unngå sterke såper og andre irritanter, søke medisinert kremer eller salver, og fukte huden din.

Kontakt legen din hvis din atopisk dermatitt symptomer distrahere deg fra dine daglige rutiner eller hindre deg i å sove.

Atopisk dermatitt (eksem) tegn og symptomer varierer mye fra person til person, og inkluderer

Atopisk eksem oftest begynner før fylte fem og kan vedvare inn i ungdomsårene og voksen alder. For noen mennesker, fakler det med jevne mellomrom og deretter klarner opp etter en tid, selv i flere år.

Faktorer som forverrer atopisk dermatitt

De fleste mennesker med atopisk eksem har også Staphylococcus aureus bakterier på huden deres. Staph bakterier formere seg raskt når hudbarrieren er brutt, og væsken er tilstede på huden. Dette i sin tur kan forverre symptomer, særlig hos yngre barn.

Når bør du oppsøke lege

Faktorer som kan forverre atopisk dermatitt tegn og symptomer inkluderer

Atopisk eksem er knyttet til allergi. Men eliminere allergener er sjelden nyttig i å fjerne tilstanden. Av og elementer som felle støv – for eksempel fjær puter, dundyner, madrasser, tepper og gardiner – kan forverre tilstanden.

Kontakt legen din hvis

Ta barnet til legen hvis du får slike symptomer hos barnet ditt, eller hvis du mistenker at barnet ditt har atopisk eksem.

Hva du kan gjøre

Søk øyeblikkelig legehjelp for barnet ditt hvis utslettet ser infisert, og han eller hun har feber.

Den eksakte årsaken til atopisk dermatitt (eksem) er ukjent. Sunn hud bidrar til å beholde fuktighet og beskytter deg mot bakterier, irritanter og allergener. Eksem er sannsynligvis relatert til en blanding av faktorer

Faktorer som setter mennesker har økt risiko for å utvikle tilstanden inkluderer

Risikofaktorer for barn inkluderer

Komplikasjoner av atopisk dermatitt (eksem) inkluderer

Hva du kan forvente fra legen din

Du er sannsynligvis å starte med å se familien din eller fastlege. Men i noen tilfeller når du ringer for å sette opp en avtale, kan du bli henvist til en spesialist i hudsykdommer (hudlege).

Det er godt å forberede for din avtale. Her er litt informasjon for å hjelpe deg å bli klar.

For atopisk dermatitt, noen grunnleggende spørsmål du kan spørre legen din inkluderer

Legen vil sannsynligvis spørre deg flere spørsmål, blant annet

Ingen lab test er nødvendig for å identifisere atopisk dermatitt (eksem). Legen din vil trolig stille en diagnose ved å undersøke huden din og gjennomgå medisinsk historie. Han eller hun kan også bruke patch testing eller andre tester for å utelukke andre hudsykdommer eller identifisere forhold som følger eksem.

Atopisk eksem kan være vedvarende. Du må kanskje prøve ulike behandlinger over måneder eller år for å kontrollere det. Og selv om du reagerer på behandlingen, kan tegn og symptomer returnere (flare).

medisiner

Det er viktig å anerkjenne tilstanden tidlig slik at du kan starte behandlingen. Hvis vanlig fuktighetsgivende og andre egenomsorg tiltakene ikke hjelper, kan legen din foreslå følgende behandlinger og medisiner

Lysterapi. Den enkleste formen for lysterapi (lysbehandling) innebærer utsette huden din for kontrollerte mengder naturlig sollys. Andre former bruke kunstig ultrafiolett A (UVA) og smalt bånd UVB enten alene eller sammen med medisiner.

terapi

Selv om effektiv, langsiktig lysterapi har skadelige effekter, inkludert tidlig aldring av huden og en økt risiko for hudkreft. Av disse grunner er lysbehandling ikke brukes til spedbarn og små barn. Snakk med legen din om fordeler og ulemper med lysterapi i din situasjon.

Behandling for barneeksem inkluderer

Se babyens lege dersom disse tiltakene ikke forbedre utslett eller hvis utslettet ser infisert. Babyen kan trenge en reseptbelagte medisiner for å kontrollere utslett eller for å behandle en infeksjon. Legen kan anbefale en muntlig antihistamin for å bidra til redusere kløe og til forårsake døsighet, som kan være nyttig for nighttime kløe og ubehag.

For å bidra til å redusere kløe og berolige betent hud, kan du prøve disse egenomsorg tiltak

Ta et blekemiddel bad. En utvannet-blekemiddel bad reduserer bakterier på huden og relaterte infeksjoner. Legg 1/2 kopp (118 ml) av klorin, ikke konsentrert blekemiddel, til en 40-gallon (151 liter) badekar fylt med varmt vann – tiltak for et amerikansk-standard størrelse badekar fylt til overløp dreneringshull.

Sug fra halsen og ned, eller bare de berørte områder av huden i ca 10 minutter. Ikke senk hodet. Skyll, tørk og fukte. Ta et blekemiddel bad ikke mer enn to eller tre ganger i uken.

barneeksem

Mange alternativ medisin terapi har hjulpet noen mennesker klarer sin atopisk dermatitt. En studie viste at personer som brukte urte medisiner opplevde redusert kløe og andre symptomer, men bare midlertidig. En annen viste at fire uker med akupressur medførte redusert kløe og skalering.

Bevis for følgende tilnærminger er ikke avgjørende

Hvis du vurderer kosttilskudd eller andre alternative behandlingsformer, snakk med legen din om sine fordeler og ulemper.

Atopisk eksem kan være spesielt stressende, frustrerende eller pinlig for ungdom og unge voksne. Det kan forstyrre søvnen og også føre til depresjon. Og nære familiemedlemmer av personer med denne tilstanden kan stå overfor økonomiske, sosiale og emosjonelle problemer.

Oppsøk psykologisk støtte fra familie, rådgivere eller støttegrupper.

Følgende tips kan bidra til å forhindre utbrudd av eksem (flares) og minimere tørking effekten av badingen

gå til legen din