atrial septal defekt (ASD) behandlinger og medisiner

medisinsk overvåking

medisiner

Mange atrial septal defekter lukke på egenhånd i løpet av barndommen. For de som ikke lukker seg, er det noen små atrial septal defekter ikke skape noen problemer og kan ikke kreve noen behandling. Men mange vedvarende atrial septal defekter slutt kreve kirurgi for å bli korrigert.

Kirurgi

Dersom barnet ditt har en atrieseptumdefekt, kan ditt barns kardiolog anbefaler å overvåke det for en periode for å se om det er lukket på egen hånd. Barnets lege vil bestemme når barnet trenger behandling, avhengig av barnets tilstand og om barnet ditt har andre medfødte hjertefeil.

Medisiner vil ikke reparere hullet, men de kan brukes til å redusere noen av de tegn og symptomer som kan følge med en atrial septumdefekt. Medikamenter kan også bli brukt for å redusere risikoen for komplikasjoner etter operasjonen. Medisiner kan omfatte dem å holde hjerterytme vanlige (betablokkere) eller for å redusere risikoen for blodpropp (antikoagulanter).

Mange leger anbefaler å reparere en atrial septumdefekt diagnostisert i barndommen for å forhindre komplikasjoner som voksen. Leger kan anbefale kirurgi for å reparere middels til store atrial septal defekter. Men, er kirurgi anbefales ikke hvis du har alvorlig pulmonal hypertensjon.

For voksne og barn, innebærer kirurgi plugging eller patching unormal åpning mellom atriene. Leger vil vurdere tilstanden din og bestemme hvilken prosedyre som er mest hensiktsmessig. Atrial septal defekter kan repareres ved hjelp av to metoder

Hjertekateterisering. I denne prosedyren, legene sette inn en tynn slange (kateter) inn i en blodåre i lysken og lede det til hjertet ved hjelp av avbildningsteknikker. Gjennom kateteret, legene sette en maske lapp eller plugg på plass for å lukke hullet. Hjertevevet vokser rundt mesh, permanent forsegling av hullet.

Denne type prosedyre kan utføres for å reparere Secundum atrial septal defekter. Noen store Secundum atrial septal defekter kan ikke være i stand til å bli reparert gjennom hjertekateterisering, og kan kreve åpen hjertekirurgi.

Åpen hjertekirurgi. Denne type operasjon er gjort under generell anestesi og krever bruk av en hjerte-lunge-maskin. Gjennom et snitt i brystet, kirurger bruker patcher å lukke hullet. Denne fremgangsmåten er den foretrukne behandling for visse typer atrial septal defekter (primum, sinus venosus og koronar sinus), og disse typer atrial mangler bare kan repareres gjennom åpen hjertekirurgi.

Denne prosedyren kan også utføres ved hjelp av små snitt (minimal invasiv kirurgi) for noen typer atrial septal defekter.

Leger bruker imaging teknikker etter at mangelen er utbedret for å sjekke det reparerte området.

Etterbehandling som avhenger av type av defekt og hvorvidt andre defekter er til stede. For enkle atrial septal defekter stengt i løpet av barndommen, er bare sporadisk oppfølging needed.Adults som har hatt atrieseptumdefekt reparasjon må ha regelmessig oppfølging avtaler for å se etter komplikasjoner, for eksempel pulmonal hypertensjon, arytmi, hjertesvikt eller ventil problemer.

Ettervern