avansere direktiver og slutten av livet avgjørelser: kan jeg fortsatt få smertestillende medikamenter og andre forma av omsorg hvis jeg har avansert direktiver som en levende vilje?

Mange mennesker feilaktig tror at ved å nekte aggressive medisinske behandlinger de kunne nekte all medisinsk behandling. Det er ikke slik det er. En døende person trenger medisinsk behandling, men omsorg der målet er komfort, ikke kurere. Dette ofte kalles “palliativ omsorg.”

Det er ikke bare smertestillende medikamenter, selv om smertebehandling er en viktig del av palliativ omsorg. Den kan også omfatte medisiner for depresjon og angst, eller til og med kirurgi, stråling, antibiotika eller andre behandlinger som normalt brukes til å herde, men i dette tilfellet brukes til å gjøre personen mer behagelig. Palliasjon er omsorg for hele mennesket, og så kan også omfatte åndelig og sosial støtte og samt støtte til dem omsorg for pasienten.

Av Jenny Alle; Noen kvinner finner lykke ved å ta av for eksotiske, fjerntliggende steder – tenk på Elizabeth Gilbert, forfatter av Eat, Pray, Love, sirkle kloden. Gretchen Rubin, derimot, fant det akkurat som hjemme. Rubin, en New York City advokat slått skribent, ikke ønsker å streife, hadde hun en mann hun var gal om to unge døtre, et nydelig hjem, en nær utvidede familie, gode venner, og en tilfredsstillende karriere. Hun hadde, kort sagt, en voksen liv; Som hun elsket – men hun innrømmer …

Ja. Kunstig ernæring og hydrering (ofte kalt “sondeernæring») er livsnødvendige behandlinger, og din vegring er beskyttet under loven. Mye som en ventilator støtter pusting eller en dialysemaskin erstatter nyrefunksjon, sondeernæring gir næring og væske til kroppen.

Som med andre behandlinger, kan kunstig ernæring og hydrering brukes midlertidig inntil personen kan spise og drikke igjen. Noen mennesker er avhengige permanent på kunstig ernæring og hydrering, og fortsatt finne liv å være givende og meningsfylt.

På den annen side, oppstår det vanskeligheter i forbindelse med bruken av kunstig ernæring og hydrering når pasienter er terminalt syke eller har lidd irreversibel hjerneskade.

Nei. I motsetning til noen påstander, stopper kunstig ernæring og hydrering i døende, hjerne -damaged eller permanent bevisstløse pasienter ikke fører til smertefull død. En voksende mengde bevis viser at å unngå eller trekke kunstig ernæring og hydrering tillater en fredelig og smertefri død. Unngå tvunget fôring i noen som er for syk til å spise eller drikke er vesentlig forskjellig fra å holde mat og vann bort fra en frisk person som er sulten og tørst. Symptomer som tørr munn, kan styres med palliativ omsorg (komfort omsorg).

 fra National Hospice og Palliative Care Organization