Aygestin oral, parenteral, vaginal

Progestiner er hormoner. De brukes av både menn og kvinner for ulike formål.

Bruker For Aygestin

Progestiner er foreskrevet av flere grunner

Progestin kan også brukes til andre forhold som bestemmes av legen din.

Avhengig av hvor mye og hvilke progestin du bruker eller ta, kan en progestin ha ulike effekter. For eksempel høye doser av progesteron er nødvendig for noen kvinner å fortsette et svangerskap, mens andre gestagener i lave doser kan hindre en graviditet oppstår. Andre effekter inkluderer forårsaker vektøkning, økt kroppstemperatur, utvikle melkeproduserende kjertler for amming, og avslappende i livmoren for å opprettholde en graviditet.

Progestiner kan hjelpe andre hormoner fungere ordentlig. Gestagener kan bidra til å forhindre anemi (lavt jern i blodet), for mye menstruasjonsblod tap, og kreft i livmoren.

Progestiner er bare tilgjengelig med legens resept.

Når et legemiddel har blitt godkjent for markedsføring for en bestemt anvendelse kan erfaring viser at det er også nyttig for andre medisinske problemer. Selv om disse bruker ikke er inkludert i produktmerking, er progestin brukes i visse pasienter med følgende medisinske tilstander

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på medisiner i denne gruppen eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Før du bruker Aygestin

Selv om det ikke er noen spesifikk informasjon sammenligne bruk av progestiner hos barn eller tenåringer med bruk i andre aldersgrupper, er denne medisinen ikke forventet å forårsake forskjellige bivirkninger eller problemer hos barn eller tenåringer enn det gjør hos voksne.

Dette legemidlet har blitt testet og har ikke vist seg å forårsake forskjellige bivirkninger eller problemer hos eldre mennesker enn det gjør hos yngre voksne.

Progesteron, et naturlig hormon som kroppen gjør under svangerskapet, har ikke skapt problemer. Faktisk er det noen ganger brukes av kvinner til å behandle en bestemt type infertilitet og til hjelp i eggdonor eller infertilitet prosedyrer.

Andre progestiner har ikke blitt undersøkt hos gravide kvinner. Sørg for å fortelle legen din dersom du blir gravid mens du bruker noen av progestiner. Det er best å bruke noen form for prevensjon mens du får gestagener i høye doser. Høye doser av progestiner er ikke anbefalt for bruk under graviditet siden det har vært noen rapporter om at de kan forårsake misdannelser i kjønnsorganene (kjønnsorganer) av en mannlig foster. Dessuten kan noen av disse progestin føre mannlige-lignende endringer i en kvinnelig foster og kvinnelig-lignende endringer i et guttefoster, men disse problemene vanligvis kan reverseres. Lave doser av progestiner, så som de doser som brukes for prevensjon, ikke har forårsaket store problemer når de anvendes ved et uhell under graviditet.

Selv om progestiner går over i morsmelk, har de ikke vist seg å forårsake problemer i sykepleie babyer. Imidlertid kan gestagener endre kvaliteten eller mengden (økning eller reduksjon) av morens brystmelk. Det kan være nødvendig for deg å bruke et annet legemiddel, eller å slutte å amme under behandlingen. Pass på at du har diskutert risiko og nytte av medisin med legen din.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du bruker noen av disse legemidlene, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Bruk av legemidler i denne klassen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med et medikament i denne klassen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av legemidler i denne klassen med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av legemidler i denne klassen. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Denne delen inneholder informasjon om riktig bruk av en rekke produkter som inneholder gestagen. Det kan ikke være spesifikke for Aygestin. Vennligst les med forsiktighet.

For å gjøre bruk av et progestin som trygg og pålitelig som mulig, bør du forstå hvordan og når du skal ta det, og hvilke effekter kan forventes. Progestiner vanligvis kommer med pasientens retninger. Les dem nøye før du tar eller bruker denne medisinen.

Ta denne medisinen som foreskrevet av legen din. Ikke ta mer av det, og ikke ta det for en lengre tid enn legen bestilt. For å gjøre dette kan øke sjansen for bivirkninger. Prøv å ta medisinen på samme tid hver dag for å redusere muligheten for bivirkninger, og å tillate det å fungere bedre.

Progestin er ofte gitt sammen med visse medisiner. Hvis du bruker en kombinasjon av medisiner, sørg for at du tar hver og en på riktig tid og ikke blande dem. Spør din lege for å hjelpe deg å planlegge en måte å huske å ta medisinen til rett tid.

Dose legemidler i denne klassen vil være forskjellig for ulike pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av disse legemidlene. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

For alle progestin, med unntak av progesteron kapsler for postmenopausale kvinner: Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den glemte dosen så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Riktig bruk av progestin

For progesteron kapsler for postmenopausale kvinner: Hvis du glemmer en dose på 200 mg progesteron kapsler ved leggetid, ta 100 mg om morgenen og deretter gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Hvis du tar 300 mg progesteron en dag, og du går glipp av morgen- og kveldsdoser, bør du ikke ta den glemte dosen. Gå tilbake til din vanlige doseringsplan.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk. Dette vil gi rom for dosen justeres og for eventuelle uønskede effekter for å bli oppdaget. Disse besøkene vil vanligvis være hver 6 til 12 måneder, men noen leger krever dem oftere.

De Prometrium® Kapslene inneholder peanøttolje. Hvis du har en allergi mot peanøtter, sørg for at legen vet dette før du tar denne type gestagen.

Gestagener kan føre til at noen mennesker til å bli svimmel. For oral eller vaginal progesteron, kan svimmelhet eller døsighet oppstå en til fire timer etter inntak eller bruker det. Sørg for at du vet hvordan du reagerer på legemidlet før du kjører, bruker maskiner, eller gjøre noe annet som kan være farlig hvis du ikke er på vakt.

Uvanlig eller uventet blødning fra skjeden av ulike mengder kan oppstå mellom din vanlige menstruasjonsperioder i løpet av de første 3 månedene. Dette kalles spotting når svak, eller gjennombrudd menstruasjonsblødning når tyngre. Hvis dette skulle skje, fortsetter på din vanlige doseringsplan. Sjekk med legen din

Forholdsregler når du bruker Aygestin

Tapte menstruasjonen kan forekomme. Hvis du mistenker en graviditet, bør du slutte å ta denne medisinen umiddelbart og kontakte lege. Legen din vil fortelle deg om du bør fortsette å ta gestagen.

Hvis du er planlagt for alle laboratorieprøver, fortelle helsepersonell at du tar en progestin. Progestiner kan endre visse testresultater.

Hos noen pasienter, ømhet, svelling, eller blødninger i tannkjøttet kan forekomme. Munnhygiene tennene nøye og regelmessig og masserer tannkjøttet kan bidra til å forhindre dette. Gå til tannlegen regelmessig for å ha renset tennene. Sjekk med din lege eller tannlege hvis du har spørsmål om hvordan man skal ta vare på tennene og tannkjøttet, eller hvis du merker ømhet, hevelse, eller blødning fra tannkjøttet.

Du må bruke en prevensjon mens du tar progestin for noncontraceptive bruk hvis du er fruktbar og seksuelt aktiv.

Hvis du bruker vaginal progesteron, unngå å bruke andre vaginale produkter i 6 timer før og etter 6 timer etter innsetting av vaginal dose av progesteron.

Siden det er mulig at visse doser av progestin kan forårsake midlertidig benskjørhet ved å endre hormonbalanse, er det viktig at legen din vet om du har en økt risiko for osteoporose. Noen ting som kan øke risikoen for å ha osteoporose inkluderer røyking, misbruker alkohol, bruker eller drikker store mengder koffein, og har en familiehistorie med osteoporose eller lett beinbrudd. Noen medisiner, som for eksempel glukokortikoider (kortison-lignende medisiner) eller antiepileptika (anfall medisin), kan også føre til benskjørhet. Det er imidlertid antatt at gestagener kan beskytte mot osteoporose hos postmenopausale kvinner.

Sammen med sine behov effekter, progestiner som brukes i høye doser noen ganger føre til noen uønskede effekter som blodpropp, hjerteinfarkt og slag, eller problemer i leveren og øyne. Selv om disse effektene er sjeldne, kan noen av dem være svært alvorlig og føre til døden. Det er ikke klart om disse problemene skyldes progestin. De kan være forårsaket av sykdom eller tilstand for hvilken progestiner blir brukt.

Aygestin bivirkninger

Følgende bivirkninger kan være forårsaket av blodpropp. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger øyeblikkelig legehjelp.

Få nødstilfelle hjelp umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Sjekk med legen din så snart som mulig hvis noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Ikke alle bivirkningene nevnt ovenfor, er blitt rapportert for hver av disse medisinene, men de har vært rapportert for minst ett av dem. Alle progestin er like, så noen av de ovennevnte bivirkningene kan forekomme med noen av disse legemidlene.

Etter at du slutter å bruke denne medisinen, kan kroppen din trenger tid til å justere. Hvor lang tid dette tar, avhenger av hvor mye medisin du bruker, og hvor lang tid du brukte den. I løpet av denne perioden sjekke med legen din dersom du opplever følgende bivirkninger

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.