Bactrim ds

Bruker For Bactrim DS

Terapeutisk Klasse: sulfonamide Kombinasjon

Farmakologisk Klasse: folsyreantagonist

Kjemisk Klasse: sulfonamide

Sulfametoksazol og trimetoprim kombinasjon er et antibiotikum. Det fungerer ved å eliminere bakterier som forårsaker mange typer infeksjoner. Dette legemidlet vil ikke fungere for forkjølelse, influensa eller andre virusinfeksjoner.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Før du bruker Bactrim DS

Passende studier utført hittil ikke har vist pediatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av sulfametoksazol og trimetoprim kombinasjon i barn 2 måneders alder og eldre. På grunn av giftigheten av kombinasjonen av sulfametoksazol og trimetoprim, bruk hos spedbarn som er yngre enn 2 måneders alder anbefales ikke.

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av sulfametoksazol og trimetoprim kombinasjon hos eldre. Men eldre pasienter er mer sannsynlig å ha en folatmangel, aldersrelatert nyre- eller leverproblemer, og kan være mer sannsynlig å oppleve uønskede bivirkninger (f.eks, alvorlig hudutslett, økt kalium i kroppen, eller problemer med blodpropp eller immunsystemet). Det kan være en justering av dosen for eldre pasienter som får sulfametoksazol og trimetoprim kombinasjon.

Studier hos kvinner tyder på at denne medisinen utgjør minimal risiko for spedbarnet når det brukes under amming.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende anbefales vanligvis ikke, men kan være uunngåelig i noen tilfeller. Hvis det brukes sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker denne medisinen, eller gi deg spesielle instruksjoner om bruk av mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Denne delen inneholder informasjon om riktig bruk av en rekke produkter som inneholder sulfametoksazol / trimetoprim. Det kan ikke være spesifikke for Bactrim DS. Vennligst les med forsiktighet.

Ta dette legemidlet nøyaktig som anvist av legen din. Ikke ta mer av det, ikke ta det oftere, og ikke ta det for en lengre tid enn legen bestilt. For å gjøre dette kan øke sjansen for bivirkninger.

Sulfametoksazol og trimetoprim kombinasjon er best tas med et fullt glass (8 ounces) vann. Flere andre glass vann bør tas hver dag, med mindre annet er regissert av legen din. Å drikke ekstra vann vil bidra til å forhindre noen uønskede effekter ..

For pasienter som tar den muntlige væske, bruk en spesial markert måleskje eller en annen enhet for å måle hver dose nøyaktig. Gjennomsnittlig husholdning teskje kan ikke holde riktig mengde væske.

For å bidra til å rydde opp infeksjonen helt, fortsette å bruke denne medisinen for full tid for behandling, selv om du begynner å føle deg bedre etter noen få dager. Hvis du slutter å ta denne medisinen for tidlig, kan symptomene komme tilbake.

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Riktig bruk av sulfametoksazol / trimetoprim

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremdriften av deg eller barnet ditt på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen virker som den skal. Blod og urin tester kan være nødvendig å se etter uønskede effekter.

Ved hjelp av denne medisinen mens du er gravid kan skade det ufødte barnet. Bruk en effektiv form for prevensjon for å unngå å bli gravid. Hvis du tror du har blitt gravid mens du bruker medisinen, legen din med en gang.

Svært sjelden, har denne medisinen forårsaket alvorlige bivirkninger. Hvis du eller barnet ditt begynner å ha en hud utslett, eller hvis du tror du har en alvorlig hudreaksjon, slutte å ta dette legemidlet og ringe legen din med en gang. Symptomer på en alvorlig reaksjon kan omfatte hudutslett, hudfarge som er svært blek eller gul, eller hud med lilla flekker, sammen med en sår hals, feber, muskelsmerter, hoste, og problemer med å puste.

Denne medisinen, spesielt hvis du er som får høye doser eller for en lengre periode, kan redusere antall blodplater i kroppen din, som er nødvendig for riktig blodpropp. På grunn av dette, kan du blø eller lettere få infeksjoner. Snakk med legen din hvis du har spørsmål om dette.

Forholdsregler når du bruker Bactrim DS

Dette legemidlet kan forårsake diaré, og i noen tilfeller kan det være alvorlige. Det kan forekomme 2 måneder eller mer etter at du slutter å ta denne medisinen. Ikke ta medisin for å behandle diaré uten først å sjekke med legen din. Hvis du har spørsmål eller hvis mild diaré fortsetter eller blir verre, sjekk med legen din.

Sjekk med legen din med en gang hvis du eller barnet ditt har mage eller magekramper, oppblåsthet, vassen og alvorlig diaré, som også kan være blodig, kvalme eller oppkast, eller uvanlig tretthet eller svakhet. Dette kan være symptomer på en alvorlig tarminfeksjon.

Denne medisinen kan forårsake alvorlige allergiske reaksjoner, inkludert anafylaksi. Anafylaksi kan være livstruende og krever øyeblikkelig legehjelp. Sjekk med legen din med en gang hvis du eller barnet ditt har utslett, kløe, hevelse i ansikt, tunge og hals, problemer med å puste, kortpustethet eller brystsmerter etter at du bruker medisinen.

Denne medisinen kan føre til elektrolytt problemer, for eksempel høyt kalium i blodet (hyperkalemi) og lav natrium i blodet (hyponatremi). Fortell legen din med en gang hvis du har noen av følgende symptomer mens du bruker denne medisinen: forvirring, svakhet, muskelrykninger, uregelmessig hjerterytme, nummenhet eller prikking i hender, føtter eller lepper, eller problemer med å puste.

Før du har noen medisinske tester, forteller lege ansvaret at du eller barnet ditt tar denne medisinen. Resultatene av noen tester kan bli berørt av dette legemidlet.

Pasienter som får krampestillende terapi (legemidler for å forebygge anfall) kan være i faresonen for et folat (vitamin B9) mangel, noe som kan øke risikoen for bivirkninger. Snakk med legen din hvis du har spørsmål om dette.

Ikke bruk denne medisinen for Pneumocystis jiroveci pneumoni (PCP) hvis du også bruker folinsyre. Ved hjelp av disse legemidlene sammen kan føre til at disse medisinene ikke fungerer så bra for deg.

Bactrim DS bivirkninger

Bactrim DS (sulfametoksazol / trimetoprim)

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer folinsyre, andre reseptbelagte eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori D Positiv bevis for risiko

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

Urinveisinfeksjon ciprofloxacin, amoxicillin, doksycyklin, Augmentin, Levaquin

Bakteriell hudinfeksjon Bactrim, sulfametoksazol / trimetoprim, tetracyklin aktuell, bacitracin aktuell, Septra, Neosporin

Bakteriell infeksjon ciprofloxacin, amoxicillin, doksycyklin, azitromycin, metronidazol, Augmentin

Bihulebetennelse prednison, ciprofloksacin, amoxicillin, azitromycin, Augmentin, klindamycin