bedøvelse, generelt (inhalasjon, parenteral rute, rektalt) beskrivelse og merkenavn

Generelle anestetika som normalt anvendes for å fremstille tap av bevissthet før og under operasjonen. Men for obstetrikk (arbeidskraft og levering) eller enkelte mindre inngrep, en bedøvelse kan gis i små mengder for å lindre angst eller smerte uten å forårsake bevisstløshet. Noen av bedøvelsesmidler kan brukes til visse prosedyrer i en medisinsk lege eller tannlegekontor.

Propofol brukes noen ganger hos pasienter i intensivavdelinger på sykehus for å forårsake bevisstløshet. Dette kan tillate pasientene å tåle stresset av å være i intensivavdelingen og hjelpe pasientene samarbeide når maskinen skal brukes til å hjelpe med å puste. Men propofol bør ikke brukes til barn i intensivavdelinger.

Canadian Brand Name

Thiopental også er noen ganger brukt til å kontrollere kramper (anfall) forårsaket av visse medisiner eller anfall. Thiopental kan brukes til å redusere trykket på hjernen under visse forhold. Thiopental også brukes til å behandle enkelte psykiske lidelser. Thiopental kan også brukes til andre forhold som bestemmes av legen din.

Generelle anestetika er vanligvis gitt ved inhalering eller ved injeksjon inn i en vene. Imidlertid kan visse anestetika gis rektalt å produsere søvn før kirurgi eller visse andre prosedyrer. Selv om de fleste generelle anestetika kan brukes for seg selv i produksjon av tap av bevissthet, noen er ofte brukt sammen. Dette sørger for mer effektiv anestesi i visse pasienter.

Generelle anestetika gis bare av eller under direkte tilsyn av en lege eller tannlege opplært til å bruke dem. Hvis du vil motta en narkose under operasjonen, vil legen eller anestesilegen gi deg medisin og nøye følge utviklingen.

Når et legemiddel har blitt godkjent for markedsføring for en bestemt anvendelse kan erfaring viser at det er også nyttig for andre medisinske problemer. Selv om disse bruker ikke er inkludert i produktmerking, er ketamin og tiopental brukes i visse pasienter med følgende medisinske tilstander

Væske; Solution

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på medisiner i denne gruppen eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

allergi

Bedøvelsesmidler gitt ved innånding og ketamin har blitt testet i barn og har ikke vist seg å forårsake forskjellige bivirkninger eller problemer hos barn enn de gjør hos voksne.

Pediatric

Selv om det ikke er noen spesifikk informasjon sammenligne bruk av etomidate hos barn med bruk i andre aldersgrupper, er denne medisinen ikke forventet å forårsake forskjellige bivirkninger eller problemer hos barn enn det gjør hos voksne.

geriatrisk

Svangerskap

amming

Selv om det ikke er noen spesifikk informasjon sammenligne bruk av tiopental intravenøst ​​hos barn med bruk i andre aldersgrupper, ved hjelp av tiopental intravenøst ​​hos barn forventes ikke å forårsake forskjellige bivirkninger eller problemer hos barn enn det gjør hos voksne.

Drug Interactions

Propofol er testet på barn for å produsere tap av bevissthet før og under operasjonen. Det har ikke vist seg å forårsake forskjellige bivirkninger eller problemer hos barn enn det gjør hos voksne. Propofol bør ikke brukes i kritisk syke barn til å hjelpe barna tåle stresset av å være i intensivavdeling. Noen kritisk syke barn har utviklet problemer med kroppens kjemi etter å ha fått propofol, og noen barn har dødd som følge av dette. Det er ikke kjent om propofol eller alvorlige sykdommer av barna forårsaket dette problemet.

andre interaksjoner

Eldre mennesker er spesielt følsomme for virkningene av barbiturat midler (metoheksital og tiopental), etomidat, propofol, og anestetika som gis ved inhalering. Dette kan øke sjansen for bivirkninger

Andre medisinske problemer

Ketamin har ikke vist seg å forårsake forskjellige bivirkninger eller problemer hos eldre mennesker enn det gjør hos yngre voksne.

Generelle anestetika kan forårsake uønskede effekter, for eksempel tretthet, hos den nyfødte babyen hvis store mengder er gitt til mor under fødsel.

Barbiturat bedøvelse (metoheksital og tiopental), halotan, og propofol går over i morsmelk. Imidlertid har generelle anestetika ikke blitt rapportert å forårsake problemer i sykepleie babyer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du mottar noen av legemidlene i denne klassen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Bruk av legemidler i denne klassen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med et medikament i denne klassen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av legemidler i denne klassen med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av legemidler i denne klassen. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Dose legemidler i denne klassen vil være forskjellig for ulike pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av disse legemidlene. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

dosering

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Dosen av en generell bedøvelse vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Legen din vil bestemme riktig dose for deg. Dosen vil avhenge

For pasienter som går hjem innen 24 timer etter mottak av en narkose

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din så snart som mulig hvis noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.