blindtarmbetennelse guide – årsaker, symptomer og behandling

Hva er det?

Blindtarmbetennelse er en betennelse i vedlegg, en liten, finger rør som henger fra nedre høyre side av tykktarmen. Formålet med tillegget er ikke kjent. Det blir vanligvis betent på grunn av en infeksjon eller en hindring i fordøyelseskanalen. Ubehandlet kan en infisert vedlegg briste og spre smitte gjennom bukhulen og i blodet .; Blindtarmbetennelse rammer en i hver 500 mennesker i USA hvert år. Risikoen for blindtarmbetennelse øker med alderen, med en topp i alderen mellom 15 og 30. Blindtarmbetennelse er den viktigste årsaken til abdominal kirurgi hos barn, med fire av 1000 barn som trenger tillegget fjernet før fylte 14 .; symptomer; Symptomer på blindtarmbetennelse inkluderer; Magesmerter, vanligvis starter like over navlen, og deretter flytte til høyre nedre side av magen

symptomer

Symptomer på blindtarmbetennelse inkluderer; Magesmerter, vanligvis starter like over navlen, og deretter flytte til høyre nedre side av magen

Diagnose

Legen vil vurdere din medisinske historie, særlig eventuelle fordøyelsessykdommer. Legen vil spørre om din nåværende fordøyelsessymptomer, inkludert detaljer om de siste avføring: timing, frekvens, karakter (vassen eller hardt), og om avføringen ble smykket med blod eller slim.

Hvor lenge varer det?

De fleste vil søke legehjelp innen 12 til 48 timer på grunn av magesmerter. I noen tilfeller foreligger det et lavt nivå av inflammasjon i flere uker før en diagnose er gjort.

Hvordan forhindre dette helsetilstand

Det er ingen måte å forhindre blindtarmbetennelse.

Hvordan behandle denne helsetilstand

Standarden behandling er å fjerne tillegget. Operasjonen, som kalles en blindtarm, bør gjøres så snart som mulig for å redusere risikoen for vedlegg skal sprekke. Hvis blindtarmbetennelse er sterkt mistenkt, vil en kirurg ofte råde fjerne tillegget, selv om en ultralyd eller CT scan ikke kan bekrefte diagnosen. Kirurgens anbefaling om å operere reflekterer faren for en sprukket blindtarm: Det kan være livstruende, mens en blindtarm er en relativt lav risiko drift.

Når å gå til legen

For å unngå risiko for en sprukket blindtarm, kontakt legen din umiddelbart hvis du eller et familiemedlem har symptomer på blindtarmbetennelse. Blindtarmbetennelse er en nødssituasjon, og det krever umiddelbar oppmerksomhet.

Prognose

Folk som trenger kirurgi ofte opphold på sykehuset to til tre dager (hvis tillegget ikke briste). Personer som har en blindtarm normalt blir helt friske.