hukommelsestap behandlinger og medisiner

ergoterapi

teknologisk bistand

Behandling for hukommelsestap fokuserer på teknikker og strategier for å bidra til å gjøre opp for minne problem.

Medisiner eller kosttilskudd

En person med hukommelsestap kan fungere med en ergoterapeut til å lære ny informasjon for å erstatte det som gikk tapt, eller å bruke intakte minner som grunnlag for å ta i ny informasjon.

Minne trening kan også inkludere en rekke strategier for å organisere informasjon, slik at det er lettere å huske og for å bedre forståelsen av utvidet samtale.

Mange mennesker med hukommelsestap synes det er nyttig å bruke smart teknologi, for eksempel en smarttelefon eller en håndholdt nettbrettet. Med litt trening og praksis, kan selv personer med alvorlig hukommelsestap bruke disse elektroniske arrangørene å hjelpe med dag-til-dag oppgaver. For eksempel kan smartphones programmeres til å minne dem om viktige hendelser eller for å ta medisiner.

Low-tech minne hjelpemidler inkluderer notatbøker, veggkalendere, pill passere, og fotografier av mennesker og steder.

Ingen medisiner er for tiden tilgjengelig for behandling av de fleste typer hukommelsestap.

Amnesia forårsaket av Wernicke-Korsakoff syndrom innebærer en mangel på tiamin. Behandlingen inkluderer erstatte dette vitamin og gi riktig ernæring. Selv om behandling, som også skal inkludere alkohol avholdenhet, kan bidra til å forhindre ytterligere skade, vil de fleste mennesker ikke gjenopprette alle sine mistet hukommelsen.

Forskere undersøker flere signalstoffer involvert i minnet formasjon, som kan en dag føre til nye behandlingsmetoder for hukommelsesforstyrrelser. Men kompleksiteten av hjerneprosesser som er involvert gjør det usannsynlig at en enkelt medisin vil være i stand til å løse problemer med hukommelsen.