ryggsmerte

Ryggsmerter er en av de vanligste grunnene til at folk går til legen eller savner arbeid og en ledende årsak til uførhet på verdensbasis. De fleste mennesker har ryggsmerter minst én gang.

Heldigvis kan du ta forholdsregler for å hindre eller lindre de fleste ryggsmerter episoder. Hvis forebygging mislykkes, enkle hjemme behandling og riktig kroppen mekanikk vil ofte helbrede ryggen din i løpet av noen uker, og holde det funksjonelle i lang tid. Kirurgi er sjelden nødvendig å behandle ryggsmerter.

Når bør du oppsøke lege

Tegn og symptomer på ryggsmerter kan omfatte

Hva du kan gjøre

De fleste ryggsmerter øker gradvis med hjem behandling og egenomsorg, vanligvis innen to uker. Hvis ikke, bør du oppsøke lege.

Hva du kan forvente fra legen din

I sjeldne tilfeller kan ryggsmerter signalisere en alvorlig medisinsk problem. Søk øyeblikkelig hjelp hvis din ryggsmerter

medisiner

Kontakt lege hvis din ryggsmerter

Se også legen din hvis du begynner å ha ryggsmerter for første gang etter 50 år, eller hvis du har en historie med kreft, osteoporose, steroider eller narkotika eller alkohol misbruk.

Ryggsmerter kan komme plutselig og vare i mindre enn seks uker (akutte), som kan være forårsaket av et fall eller tunge løft. Ryggsmerter som varer mer enn tre måneder (kroniske) er mindre vanlig enn akutte smerter.

Ryggsmerter utvikler ofte uten en bestemt sak at legen kan identifisere seg med en test eller bilde studien. Forhold som vanligvis knyttes til ryggsmerter inkludere

Hvem som helst kan utvikle ryggsmerter, også barn og tenåringer. Forskning har ennå til å bevise hva som bidrar til ryggsmerter. Imidlertid kan disse faktorene sette deg i større fare for å utvikle ryggsmerter

Hvis ryggsmerter varer i noen dager uten bedring, gjøre en avtale med legen din. Her er litt informasjon for å hjelpe deg å bli klar for avtalen.

For ryggsmerter, til spørsmål, kontakt lege inkluderer

Legen vil sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål, blant annet

Hvis du oppsøke legen din for ryggsmerter, vil han eller hun undersøke ryggen din og vurdere din evne til å sitte, stå, gå og løft bena. Legen din kan også be deg om å rangere smerten på en skala fra null til ti, og snakke med deg om hvor godt du fungerer med din smerte.

Disse vurderingene bidra til å avgjøre hvor smerten kommer fra, hvor mye du kan flytte før smerten tvinger deg til å slutte, og om du har muskelkramper. De vil også hjelpe utelukke mer-alvorlige årsaker til ryggsmerter.

Hvis det er grunn til mistanke om en bestemt tilstand kan være årsaken til ryggsmerter, kan legen din bestille en eller flere tester

De fleste akutte ryggsmerter blir bedre med noen ukers hjemmebehandling. Over-the-counter smertestillende midler og bruk av varme eller is kan være alt du trenger. Sengeleie anbefales ikke.

Utdannelse

Fysioterapi og trening

Kirurgi

kjøper beware

Fortsett dine aktiviteter så mye du tåler. Prøv lett aktivitet, som å gå og dagliglivets aktiviteter. Stopp aktivitet som øker smerte, men ikke unngå aktivitet av frykt for smerte. Hvis hjem behandlinger ikke fungerer etter flere uker, kan legen din foreslå sterkere medisiner eller annen behandling.

Avhengig av hvilken type ryggsmerter du har, kan legen anbefale følgende

Over-the-counter (OTC) smertestillende midler. Paracetamol (Tylenol, andre) eller ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs), som ibuprofen (Advil, Motrin IB, andre) eller naproxen natrium (Aleve) kan lindre akutte ryggsmerter. Ta disse medisiner som anvist av legen din, fordi overforbruk kan føre til alvorlige bivirkninger.

Hvis OTC smertestillende midler ikke lindre smerter, kan legen din foreslå reseptbelagte NSAIDs.

Det finnes ingen allment akseptert program for å lære folk med ryggplager hvordan å behandle tilstanden effektivt. Så utdanning kan innebære en klasse, en prat med legen din, skriftlig materiale eller en video. Utdanning streker viktigheten av å være aktiv, redusere stress og bekymring, og undervisnings måter å unngå fremtidig skade.

Fysioterapi er hjørnesteinen i ryggsmerter behandling. En fysioterapeut kan bruke en rekke behandlinger, som for eksempel varme, ultralyd, elektrisk stimulering og muskel-release teknikker, til ryggen muskler og myke vev for å redusere smerte.

Som smerte bedre, kan terapeuten lære deg øvelser som kan øke din fleksibilitet, styrke ryggen og magemusklene, og forbedre din holdning. Regelmessig bruk av disse teknikkene kan bidra til å forhindre smerte fra å returnere.

Få mennesker trenger kirurgi for ryggsmerter. Hvis du har nådeløs smerte forbundet med utstrålende smerter eller progressiv muskelsvakhet forårsaket av nerver, kan du dra nytte av kirurgi. Ellers kirurgi vanligvis er reservert for smerte i forbindelse med strukturelle problemer, slik som innsnevring av ryggraden (spinal stenose) eller en herniated disk, som ikke har reagert til annen terapi.

En rekke alternative behandlinger kan lette symptomer på ryggsmerter. Alltid diskutere fordeler og risiko med legen din før du starter en ny alternativ terapi.

Du kan være i stand til å unngå ryggsmerter eller hindre gjentagelse ved å forbedre din fysiske tilstand og lære og praktisere riktig kroppen mekanikk.

For å holde ryggen frisk og sterk

Bruk riktig kroppen mekanikk

Fordi ryggsmerter er så vanlig, lover en rekke produkter for å forebygge eller lindre ryggsmerter. Men, det er ingen definitive bevis på at spesielle sko, sko innstikk, rygg støtter, spesielt designet møbler eller stress management programmer kan hjelpe. I tillegg synes det ikke å være en type madrass som er best for folk med ryggplager. Det er nok et spørsmål om hva som føles mest behagelig for deg.

gå til legen din