ungdom sensoriske og motoriske utvikling – emneoversikt

Før ungdommen vekst sprute, er styrken av gutter og jenter om det samme. Men etterpå, menn har som oftest en fordel.

Å våkne midt på natten for å endre ditt barns ark etter en sengevæting episode er praktisk talt en overgangsrite for foreldre. Og det er mer vanlig enn du tror; Jeg kaller det skjult problem i barndommen, “sier Howard Bennett, MD, en barnelege og forfatter av Waking Up Dry. A Guide å hjelpe barn overvinne Sengevæting” I motsetning til astma eller allergi, det er bare ikke snakket om utenfor huset.

Styrke kan økes ytterligere i både gutter og jenter ved deltakelse i idrett og treningsprogrammer. Et stort og økende antall barn deltar ikke i den anbefalte mengden fysisk aktivitet. Mange barn blir mindre aktive som de kommer inn midten og videregående skole, og som organiserte sportsaktiviteter bli mer konkurransedyktige.

Noen ganger må du oppfordre barnet til å gå av sofaen og mosjon. Du kan bidra til å motivere barnet ditt ved ditt eksempel-når du får regelmessig mosjon selv. Snakk også med barnet ditt om de fysiske fordelene ved trening, slik som bedre humør eller energi nivå.

Selv om idrett er en fin måte for barn å være fysisk aktiv mens de lærer verdifulle sosiale ferdigheter, være oppmerksom på at sport er ikke for alle. Fokusere på ting som barnet liker å gjøre, enten det er konkurransedyktige eller noncompetitive sport eller personlige treningsaktiviteter (for eksempel jogging, yoga, eller sykling). Noen barn foretrekker individuelle idretter (for eksempel karate, turn og svømming) enn gruppen idretter (for eksempel fotball eller baseball).

De voksende bein av barn takler ikke så mye stress som de modne bein av voksne. Barn som konkurrerer i idrett kan være mer sannsynlig å bli skadet, for eksempel mindre barn som spiller fotball eller barn som diett for å opprettholde vekten for gymnastikk eller bryting.